Recordopkomst in de Brielmeersen

DEINZE | 20/11/2022 (FOTO’S)

Afgelopen zondag zakten we met maar liefst 68 jeugdatleten af naar de Brielmeersen in Deinze, wat sinds Corona een absoluut record is. Zo hadden de 4 trainers heel wat werk om iedereen tijdig opgewarmd en aan de start te krijgen. Voor onze eigen veldloop zullen er nog meer begeleiders op post zijn, dus iedereen zeker welkom! Vooraf inschrijven is ook bij ons verplicht en kan via deze link. Zoals altijd vragen we om zeker een uurtje op voorhand aanwezig voor de parcoursverkenning en verdere opwarming. Nog even ter herinnering melden dat wedstrijdtruitje en borstnummer verplicht zijn om te dragen tijdens de wedstrijd, al hebben de kan-ben hun eigen voornaam als ‘borstnummer’ en volstaat het voor de kangoeroes om clubkledij aan te hebben (dus hoeft niet per se een wedstrijdtruitje te zijn).

Een weekje nadat 12 Jong ASVO’ers Aalter onveilig maakten op die veldloop (FOTO’S) weerklonk opnieuw het startschot en dit eerst voor de allerjongsten. Ebba, Kaat en Leonie vertrokken voor hun wedstrijd van 550m lang, waarna ze welverdiend hun beloning mochten ophalen in de kantine van AC Deinze, net als alle andere atleten die dag. Na hen was het de beurt aan de kangoeroe jongens, waar we met Fausto, Nickolai, Oscar en Victor 4 ijzers in het vuur hadden. Goed gelopen, allemaal!

Vervolgens kwamen de benjamin meisjes in actie met een reeks per geboortejaar, net als bij de pupillen en miniemen. Zij liepen dezelfde afstand van de kangoeroes, wat overeenkwam met 1 klein rondje. In totaal gaven 3 eerstejaars (Emily, Margot, Yenna) en 5 tweedejaars (Esmée, Louise, Luna, Marit, Vonne) het beste van zichzelf om onze clubkleuren te verdedigen. Bij de benjamin jongens konden we zelfs van nog een grotere opkomst spreken, aangezien er 4 jongens van het geboortejaar 2015 (Jules, Lander, Maxime, Nio) en 9 uit 2014 (Alex, Andreas, Aro, Baptiste, Daan, Flor, Kian, Liam, Nathan) hun uiterste best deden tijdens hun reeksen. Aangezien de uitslag niet officieel wordt bijgehouden en gedeeld van de kangoeroes en benjamins kan ik helaas niet meer beschrijven dan dit. Weet alleszins wel dat al jullie trainers heel trots zijn dat jullie onze club zo mooi hebben mee vertegenwoordigd!

Intussen waren we de klok van twaalven al gepasseerd en was het de beurt aan de pupillen met wederom de meisjes als eersten. Net als de pupillen jongens dienden zij dubbel zo ver als de vorige reeksen te lopen, maar dat schrok hen allerminst af. Zo knokte Bente zich na een wedstrijd geleidelijk aan opschuiven naar een heel mooie 8e stek. Niet veel verder volgde het Oudenaardse duo Maya en Elaya, die respectievelijk als 19e en 21e over de eindmeet kwamen. Tot slot eindigde Pauline, met spikes aan, nog knap als 41e op een reeks van bijna 60 meisjes uit het geboortejaar 2013. Vervolgens gingen de tweedejaars pupillen meisjes van start, waar Marith zich nog net in de top20 kon nestelen. Iets later was het aan Ilke (44e) om te finishen waarna nog een heus ASVO peloton volgde. Zo bekleedden volgende dames de plekken 55 tot 60 met maar één ander meisje nog tussen: Noor, Maïté, Amber, Mare en Nimué. Zij mogen allemaal moe maar tevreden terugkijken op hun geleverde prestaties!

Hetzelfde mogen de pupillen jongens zeker ook doen. Bij de eerstejaars werd er zowaar geknokt voor het podium door Cédric en Wout, waarbij de eerstgenoemde uiteindelijk beslag legde op een heel mooie 5e plaats en de laatstgenoemde effectief het podium behaalde als 3e. Op de 11e stek vervolgens kwam Jolan over de streep, die een beetje hetzelfde wedstrijdverloop kende als Bente eerder die middag. Wederom eindigde Karel ook in het eerste deel van de reeks als 21e. Iets verderop gaven ook Polle (41e), Jules (52e) en Kobe (55e) het beste van zichzelf. Tot slot vergeten we zeker onze Finn (77e) niet, die de rij sloot en toch steeds net wat kan versnellen mits de nodige aanmoedigingen. Bij de tweedejaars dook in Deinze enkel Méraud van onze club het veld in, snellend naar een knappe 9e plaats. Bedankt voor jullie inzet!

Eindigen doen we met de miniemen te bespreken die er nog een derde klein rondje bij mochten doen en zo in totaal 1650m dienden af te leggen. Na een natte opwarming begaven de meisjes zich naar de startlijn. Eerstejaars Ona (39e), Sienna (44e) en Audrey (46e) liepen meteen elk hun eigen race maar eindigden uiteindelijk heel erg in elkaars buurt. Fijn om vriendinnetjes te hebben die wat hetzelfde tempo lopen! Bij de tweedejaars waren de onderlinge verschillen wat groter, maar de vriendschap minstens even groot. Al kwam Floor (13e) op het einde nog heel wat opzetten en eindigde zo zelfs nog vlak voor Geike (14e). Niet veel verder was ook Lika (23e) bezig aan een race, waarbij ze heel wat andere atletes oprolde op haar weg naar de eindmeet. Uiteindelijk sloot Eline (52e) de rij, waarvoor iedereen alleen maar respect kon opbrengen. Het is immers nooit fijn om achteraan te eindigen, maar zij trekt zich daar niks tot weinig van aan en duikt keer op keer het veld in om haar conditie te verbeteren en wedstrijdervaring op te doen. Daar draait het om bij de jeugd en dus een petje af voor deze jongedame!

Bij de miniemen jongens waren er heel wat Oudenaardse eerstejaars, waarvan Mathis (18e) als eerste finishte. Wat verder volgden Lars (32e) en Joan (37e) zijn voorbeeld. Vervolgens kwam de rest van de ASVO’ers dichtbij elkaar over de eindmeet: Ruben (42e), Orion (43e), Rune (47e), Jaro DW (48e), Thor (55e), Jaro V (58e), Leandro (60e) en Barend (61e). Bij de tweedejaars waren Maarten en Lukas onze afgevaardigden, die na 1 rondje zowaar samen doorkwamen. Daarna begon Lukas zich echter heel slapjes te voelen en kon hij naar eigen zeggen amper nog op zijn benen staan. Gelukkig is het intussen al weer beter, maar hierdoor was Maarten wel op zichzelf aangewezen voor de rest van de veldloop. Dit deerde hem echter niet en hij eindigde mooi 46e na een race waarbij hij alles gegeven had, perfect zoals het hoort. Ook aan jullie een dikke proficiat en tot in Oudenaarde allemaal!