Testwedstrijden afstandslopers

30/06/2020

Om de lange periode zonder competitie eens te onderbreken hielden de afstandslopers vorige week enkele testwedstrijden. Hoewel er nog amper specifieke trainingen op de planning stonden, kwamen sommigen al heel dicht in de buurt van hun PR.

Op dinsdag stond er voor de junioren, senioren en masters een 5.000m op het programma. Door de hitte werd de ’training’ iets later op de avond geprogrammeerd. Zoals dat dit jaar in sommige grote internationale meetings ook gaat, werd er op hetzelfde moment op verschillende plaatsen gestreden. Op het moment dat Theo Devos in een nieuw PR de overwinning in Oudenaarde op zak stak, liep Simon Rogge in Rotterdam nog net 3 seconden sneller. Ook Marc Wijnand liep voor zijn vertrek naar Parijs nog in zijn eentje zijn 5.000m-wedstrijd. Bernard Demetter en assistente Kaat zorgden voor vakkundig jury-werk met ook tussentijden op 3.000m.

Start van de 5.000m (foto: Dieter Geenens)

Op vrijdag kregen de junioren, senioren en masters het gezelschap van de cadetten en scholieren voor een 1.500m. Het was opnieuw Simon Rogge die met de winst ging lopen. Als wedstrijd in de wedstrijd leidde Joachim Gheerolfs cadet Lars Meuleman en scholier Robbe Martens naar een snelle 1.000m-tijd.


Hartelijk dank aan Dieter Geenens voor onderstaande fotoreeks van de 5.000m.