Trainer Marc Bogaert blikt terug op het BK Veldlopen 2022

Een prachtig crossweertje op een mooi maar lastig parcours te Brussel in de schaduw van het Atomium. Een ideaal scenario om het crossseizoen af te sluiten en nog eens alles te geven en dat deden onze ASVO-atleten.

Als opener van het “officiële” Belgisch kampioenschap kwamen onze 1e jaars cadetten meisjes aan de start met een Elodie die behoedzaam aan de race begon maar stelselmatig wat opschoof en in de laatste rechte lijn nog 2 concurrentes kon voorbijgaan om zo op een mooie 27e plaats te eindigen. Florence deelde haar 3km ook goed in en kon op die manier standhouden in het pak met een goede 45e plaats als resultaat.

Hierna was het de beurt aan de cadetten jongens, eerst onze 1e jaars Bo en Laurens. Beide liepen steeds in elkaars beurt maar op het einde had Bo nog de meeste reserves en kon zo sterk finishen op een mooie top 20 plaats, 15″ later bolde Laurens over de meet op een mooie 24e plaats. Voor beide jongens waarschijnlijk hun sterkste prestatie van het winterseizoen.

Bij de 2e jaars cadetten was het uitkijken naar Roel en Senne. Voor laatstgenoemde was het even afwachten hoe het zou lopen na even ziek te zijn geweest en de cross in Lokeren te hebben gemist. Ondanks deze omstandigheden haalde hij een mooie 22e plaats maar mistte hij hierdoor waarschijnlijk ook wel een top 20 plaats. Roel kreeg de opdracht om niet te snel van start (wat hij meestal doet) te gaan en kon zo goed zijn tempo vasthouden om te eindigen op de 49e plaats (70 deelnemers).

Hierna was het aan de “groten” om zich te bewijzen maar voor onze club was er enkel Michaël De Raedt te bewonderen op de lange cross met een 44e plaats.

Terug over naar de scholierencategorieën, jammer genoeg geen jongens vanwege langdurige kwetsuren maar bij de meisjes wel Flore. Na twee overwinningen bij haar laatste 2 crossen (Zottegem & Ronse) kon ze met vertrouwen aan de start komen, na een regelmatige race en sterke eindsprint kon zij op een 12e plaats de eindmeet overschrijden.

Uiteindelijk werden de kampioenschappen afgesloten met onze junioren, hier 2 ASVO-meisjes Julie en Laure. Laure kwam aan de start als podiumkandidate en slaagde met een bronzen medaille in haar opdracht, dit liep echter niet van een leien dakje want het duurde tot de laatste ronde om haar achterstand op de derde goed te maken met een sterke remonte. Ondertussen was ook Julie (als 1e jaars juniore) aan een sterke prestatie bezig en kon ook zij via een mooie eindrush beslag leggen op de 12e plaats.

Als afsluiter stond Korneel aan de start bij de jongens, als 1e jaars 6,6 km op dit lastig parcours voor de voeten krijgen op een zondag om 17u30 is zeker niet evident. respect dus. Korneel eindigde hierbij zijn wedstrijd op een 38e plaats. Iedereen kon vervolgens moe maar tevreden naar huis om te gaan genieten van een welverdiende rustperiode!