Van elke podiumplaats eentje in Oudenaarde!

OUDENAARDE | 05/12/2021

Met 107 ingeschreven Oudenaardse atleten was het meteen duidelijk dat het hier een thuismatch voor ons betrof. Op deze zonnige winterdag was het werkelijk genieten van de prachtige, geleverde prestaties met de bijhorende lach en zweetdruppels. Het drassige, modderige parcours weerhield onze clubgenoten immers niet om het beste van zichzelf te geven en laat ons beginnen met het wedstrijdverloop van de jeugd te beschrijven.

UITSLAG
UITSLAG KASVO-ATLETEN
FOTO’S 1
FOTO’S 2

FOTO’S 3 (jeugd)
FOTO’S 3 (vanaf cadetten)

De kangoeroes waren het eerst aan de beurt. Yenna, Elise, Nio, Florian en Lander liepen een ronde van 500 meter. Het eerste stuk liepen ze achter “voorlopers”. Na 400m mochten de kangoeroes zo snel mogelijk naar de aankomst lopen. Kort na de start bleef de eerste schoen vast zitten in de modder. Gelukkig kon Nio zijn schoen snel weer aandoen. Even later verloor Yenna haar schoen. Zij kwam al lachend met 1 schoen in haar hand en 1 schoen aan haar voet over de meet. Iets later was het de beurt aan de benjamins om diezelfde ronde af te leggen. Esmée, Lia, Vonne, Marit en Estelle (eerstejaars) en Bente, Ilaya, Noor, Pauline, Maud en Rani (tweedejaars) waren onze ijzers in het vuur bij de meisjes, terwijl Kian, Jelte, Floris, Lou, Loïc, Mil en Rob (eerstejaars) en Adam, Polle en Cedric (tweedejaars) hun veters extra hard aanspanden voor de reeksen bij de jongens. Zij startten ook achter voorlopers en liepen al vanaf 200m van de finish zo snel mogelijk naar de eindmeet. Ze deden dit, net zoals de kangoeroes, prima! Proficiat aan alle kangoeroes en benjamins, om de modder, het water en het gladde parcours te trotseren. De trainers zijn fier op jullie!

Vervolgens was het de beurt aan de pupillen, die (in tegenstelling tot de voorgaande categorieën) wel een klassement hebben en er dus gemakkelijker iets over te schrijven valt. Ladies first, want voor Marith, Jitse, Noor, Nimué en Amber weerklonk het startschot al om 12u30. De dames bleven allemaal in elkaars buurt, afgezien van Marith; zij koos – na een wat tragere start naar eigen zeggen – voor het hazenpad en eindigde knap 14e. De andere meisjes vulden de plaatsen 36 tot 39 op en hadden zo hun prijs bij aankomst meer dan verdiend! Iets later snelden Audrey, Ona en Sienna respectievelijk naar een mooie 19e, 22e en 28e stek. Vervolgens was het aan de eerstejaars jongens, waar de eerste podiumplaats van de dag te bespeuren viel! Zo startte Leon vol zelfvertrouwen en nam hij resoluut de kop. Dit hield hij lang vol, maar uiteindelijk waren er toch nog twee net iets sneller en legde hij dus beslag op een schitterende derde plaats. Ietsje verder liepen de overige Oudenaardse knapen in duo’s: zo won Han het gevecht om de 13e plaats van Nathan en kon Remi nog net Louis-Gentil achter zich houden om zo 29e te eindigen. Bij de tweedejaars jongens liepen onze rakkers wat meer verspreid en man, wat ging het snel! Desalniettemin kon Cas besluit leggen op een puike 12e plaats. Daarnaast finishten Lars (27e) en Ruben (30e) ook nog in de top30, kort gevolgd door Jarne (33e), Jaro (38e) en Thor (39e). Bedankt pupillen om met z’n achttienen onze clubkleuren zo mooi te verdedigen!

Tot slot is het aan de oudsten van de jeugd, de miniemen. Deze 23 topatleten liepen maar liefst 1900m (in tegenstelling tot de 1250m die de pupillen moesten afleggen), wat de prijs en eventuele snack achteraf nog zoveel zoeter deed smaken! Opnieuw ladies first, waar er meteen een top10 notering werd neergezet door Geike (9e). De andere Oudenaardse dames in die reeks moesten echter niet veel onderdoen, want niet veel later kwamen ook Floor (15e), Lika (22e), Kaat (29e), Jade (42e) en Eline (45e) over de finishlijn. In de volgende reeks was Catho de top10 loopster van dienst (9e), terwijl de andere meisjes op elkaar bijna geen duimbreed toegaven. Zo werden Kiara, Mélusine, Maud, Louise, Ella en Margot respectievelijk 14e, 15e, 16e, 18e, 19e en 23e. Vervolgens was het de beurt aan de eerstejaars jongens, waar het voor sommigen al een hele tijd geleden was sinds de laatste cross. Dit kon hen echter niet veel deren, want met een puike 27e, 31e, 34e en 45e plaats kunnen Mathis, Vic, Robin en Younes meer dan tevreden terugkijken op deze sportieve middag. Bij de tweedejaars jongens werd ten slotte heel verstandig gelopen door onze vertegenwoordigers, zowel aan het front als wat verderop: zo schoof Matisse doorheen de wedstrijd geleidelijk aan op naar een sterke 7e plaats en kwam Timo aan een heel constant tempo als 28e binnen. Daartussen roerden de andere boys zich nog stevig in het debat en haalde Marcel (11e) het nog net van Mano (12e), kort gevolgd door Andries (16e) en Tijl (24e). Ook een grote merci aan jullie allen voor het getoonde enthousiasme en de eindeloze inzet; jullie trainers mogen zijn is zo een absoluut voorrecht voor ons!

Over naar de “oudere” atleten dan maar na al dat jeugdig geweld, te starten met de cadetten. Bij de meisjes (2600m) liep Elodie Van Rillaer een regelmatige wedstrijd in de top 10. Wat verderop wachtte Astrid Meuleman lang haar moment af om een mooie eindsprint in te zetten. Ze kwam net enkele meters tekort om Elodie nog voorbij te snellen. Elodie werd 8e, Astrid 10e. Een minuutje later werd Florence Eeckman 16e. Bij de jongens (3000m) stonden maar liefst 4 KASVO-atleten aan de start. Senne Ketsman nam met voorsprong de beste start en kwam na de eerste heuvelzone als 4e door. In de tweede helft van de wedstrijd moest hij dit evenwel bekopen en viel hij terug naar de 11e plaats. Laurens Vandewattyne en Bo Meirhaeghe deelden hun wedstrijd beter in en finishten als 14e en 16e netjes in de eerste helft. Roel De Preester sloot de rij en werd 24e.

Bij de scholieren meisjes (3550m) stonden 9 deelneemsters aan de start. Flore De Schepper had het als 400/800m loopster niet onder de markt tegen het echte crossgeweld en eindigde op een 6e plaats. De jongens legden maar liefst 4900m af. Lars Meuleman liep een hele sterke wedstrijd en kon in het slot nog oprukken naar de 5e plaats. Zijn stijgende vormcurve doet het beste verhopen voor de crossen die eraan komen.

Een heel aantal deelneemsters namen daarna de start in de wedstrijd voor JSM dames (5450m). In de juniorenwedstrijd waren slechts 3 deelneemsters. Met 2 KASVO dames waren we al zeker van 2 podiumplekken, de vraag was alleen welke kleur. Laure Bilo (geprikkeld door de mooie prestaties van haar zus met onder andere de overwinning in Deinze) liep een schitterende wedstrijd. Ze verloor nooit de voeling met de kop en ging op het einde op en over iedereen om ook de totaaloverwinning in de wedstrijd binnen te halen. Knap! Ook de tweede juniore Julie Van De Walle liep een heel degelijke wedstrijd en mocht als 2e juniore mee op het podium. Bij de seniores bleven Evelien De Smet en Ine Laridon lang in elkaars buurt. Uiteindelijk bleek Evelien net iets sterker. Zij werd 17e, Ine werd 10 seconden later 18e. Sarah De Groote had het lastiger om het goede ritme te vinden maar mag toch terugblikken op een mooie prestatie. Ze werd 23e. Nog één master verdedigde de kleuren van KASVO. Greet Verdonckt werd 15e op een terrein dat niet het hare is.

Laure Bilo en Julie Van De Walle bevolken het podium bij de junioren dames

De seniors mannen kregen 9250m voor de kiezen. Simon Rogge leek over superbenen te beschikken en nam de eerste heuvelzone op kop van het pak. Dat hij geen modderduivel is bleek daarna al snel en hij zakte letterlijk en figuurlijk helemaal weg. Toen ook zijn spike nog bleef steken in de modder, verloor hij nog eens extra tijd. Hij werd uiteindelijk 21e. Dan verging het Theo De Vos een pak beter. Volop in opbouw deelde hij zijn wedstrijd ook verstandig in. Hij startte rustig en kon steeds verder oprukken. Hij werd 16e.

Geen vertegenwoordigers bij de junioren, maar dat werd ruimschoots goed gemaakt bij de masters heren. Maar liefst 6 KASVO’ers startten voor 6800m, maar door een foutje in het programma werd een ronde te weinig afgelegd. Tim Van Coster wist het officieuze clubkampioenschap te winnen (overall 17e), net voor Brechtel Wancour (18e). Peter Geldhof werd daags na een 22km-trail nog mooi 30. Patrick De Lange beleeft in de modder altijd weer een nieuwe jeugd en eindigde knap 43e, kort daarna gevolgd door Karel Huysman (45e) en Pieter Demetter (48e).

Ten slotte stond ook nog een korte cross bij de heren op de agenda en ook hier kenden we 2 vertegenwoordigers. Ruben Vercouter en Marc Wijnand eindigde respectievelijk als 22e en 31e.

Ten slotte rest ons enkel om een hele grote MERCI te richten aan alle medewerkers, vrijwilligers, atleten, supporters… die onze wedstrijd ter ere van Valantien De Smet tot een absoluut succes hebben gemaakt. Wij hopen iedereen volgend jaar terug te zien!

Verslag: Hedwig Van Schaeren, Beau Le Compte en Simon Rogge