Voorlaatste IR: zon, wind, plezier!

Op zaterdag 19 augustus maakten 38 KASVO atleten de verplaatsing naar Gentbrugge, voor de voorlaatste IR wedstrijd. Onder een stralende zon werden heel wat knappe prestaties geleverd.

In de voormiddag ging een meerkamp door voor de jongste atleten. Kangoeroes Fausto, Kaat, Leonie en Nickolai namen deel aan 30m spurt, medecinbal stoten, verspringen en de aflossing. Voor benjamins Andreas, Elise, Florian, Lisette en Marit stonden 40m sprint, vortex werpen, hoospringen en een 600m loop op het programma. Iedereen deed zijn uiterste best. Proficiat allemaal! Schrijven jullie je resultaten in jullie boekje?

In de namiddag startte de wedstrijd voor onze pupillen en miniemen. Bijna alle nummers stonden op het programma, waardoor de atleten soms moesten kiezen waaraan ze wel of niet deelnamen.

Bij onze pupillen stond Finn voor het eerst aan de start van de 60m horden. Hij toonde dat schrik voor horden nergens voor nodig is. Ook Leon en Jolan liepen een prima wedstrijd. Misschien zijn er volgende keer meer atleten die durven deelnemen? Bij het hoogspringen nam Polle voor het eerst deel. Hij vloog in schaar meteen over 1m09. Bij het andere springnummer, het verspringen, zorgden Lukas en Jef voor een spannend KASVO duel. Lukas sprong met 3m19 slechts 1 cm verder dan Jef. In het vortexwerpen lukte iedereen een nieuw PR. Cedric wierp wel 33m21 ver en verbeterde hiermee het clubrecord. Bij de loopnummers moest iedereen de warmte en de tegenwind aan de finish trotseren. Hierdoor kon niemand een PR lopen op de 60m. Bij de 1000m lukte dit wel voor Méraud. Na een snelle en verstandige race finishte hij in 3.26.59. Proficiat met deze knappe resultaten jongens!

Onze pupillen meisjes zetten ook heel wat knappe prestaties neer. Marith trotseerde net als Finn voor het eerst de horden. Exact 13 seconden later kwam ze met een glimlach over de finish. Bente liep zelfs naar een nieuw PR van 12.67 en hoopt stiekem om in de toekomst het clubrecord te breken. Het vortexwerpen was ook bij de meisjes een ‘recordfestival’.  Noor sloopte voor het eerst de 20m grens en Mare wierp anderhalve meter verder dan ooit tevoren. Op de 60m vlak bleek Louise over de snelste benen van alle ASVO atleten te beschikken. Ze spurtte naar een knappe tweede plek. Evita verpulverde als enige haar vorige besttijd en bleef maar net boven de 11 seconden. Zonder tegenwind zit een duik onder de 11 seconden er zeker in! Ook bij het verspringen werd er ‘gevlogen’. Winne sloopte voor het eerst de 3m grens, maar door een foutje staat dit niet correct in de uitslag. Ilke combineerde het hoogspringen en de 1000m. Bij het hoogspringen twijfelde ze soms over haar aanloop, maar bij het lopen was er geen twijfel te bespeuren. Ze deed, in de hitte en met tegenwind, bijna 7 seconden af van haar vorige besttijd. Super gedaan meisjes!

Bij de miniemen jongens stonden 5 KASVO’ers voor het eerst aan de start van de 80m horden. Ruben klokte meteen een tijd onder de 16 seconden en ook onze andere jongens liepen stuk voor stuk een goede race. Lars was met 12.05 de snelste KASVO atleet op de 80m vlak. Jaro D en Rune bleven maar net boven de 13 seconden. Als er minder tegenwind is, zit een duik onder de 13 seconden er zeker weer in. In de lange sprint (300m) startten 3 KASVO jongens in dezelfde reeks. Ruben won deze overtuigend. Cas eindigde na exact 50 seconden als tweede, net voor Mathis. Bij het verspringen sneuvelden er heel wat PR’s. Ruben en Lars sloopten allebei de 4m grens, terwijl Leandro slechts 1 cm onder de 3 m grens bleef. In de discuskooi sneuvelden de PR’s met meters: Jaro V wierp 1m verder dan ooit en Rune zelfs bijna 2m. In de kogelring waren de records logischerwijze iets kleiner, in centimeters, maar daarom niet minder straf. Kortom ook hier zagen we veel knappe prestaties. Goed gedaan jongens!

Onze miniemen meisjes waren met het kleinste aantal aanwezig. Maar bijna allemaal lukte hen 1 of meeerdere PR’s. Bij de 60m horden doken Eline en Floor allebei onder de 12-secondengrens. Floor liep zelfs een volle seconde sneller dan vorig jaar. Op de 300m draaiden Floor en Eline de rollen van de horden om: Eline eindigde net voor Floor.  Op de korte afstand was Mauritse met 12.38 de beste KASVO atlete. Ook in de werpnummers werden PR’s verbroken. Audrey stootte de kogel 5m56 ver. Eline won net zoals in de vorige interregio’s deze discipline in een nieuw PR. Misschien lijkt dit op den duur vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. In het discuswerpen zagen we voor het eerst Floor en Mauritse in de ring; 16m04 en 13m62 zijn prima resultaten voor een eerste discuswedstrijd. Floor en Audrey zagen we tot slot bij de verspringstand terug. Audrey kende pech, met 2 nulsprongen. Floor had meer geluk en sprong verder dan ooit. Proficiat met jullie prestaties meisjes!

Verslag: Hedwig Van Schaeren


Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *