Wegwedstrijd Eke-Landuit

26/07/2020

Afgelopen zondag konden we toch nog eens onze wedstrijduitrusting aantrekken. Dit keer niet voor een testwedstrijd op onze eigen piste, maar voor een wegwedstrijd in Eke. Als “voorbereiding op het BK 10 km op de weg” heette dat toen. De daaropvolgende uren en dagen werd de ene wedstrijd na de andere echter van de kalender geschrapt door de stijgende Coronacijfers. Zo ook het BK in Lokeren. Het blijft dus voorlopig afwachten wat het volgende doel wordt…

Atleten die van plan waren het BK 10km te lopen, kozen in Eke voor de 5km-wedstrijd. Hierin eindigden 6 KASVO-atleten in de top 10. Tim Van Coster werd derde, Dieter Robbens 5de. Masters Patrick De Lange, Pieter Demetter en Karel Huysman eindigden op plaats 6 tot en met 8 en bleven zo cadette Marieke Eeraerts voor die als eerste dame eindigde. Greet Verdonckt werd 2de vrouw op plaats 13. Ook Mia Slabbaert en Kaat Demetter verbeterden zich fors op de 5 kilometer.

Op de 10km trok Simon Rogge de lijn van de testwedstrijden door, namelijk met een overwinning. Halfweg bestond de kopgroep uit vier lopers. Onder impuls van Simon werd de groep in eerste instantie herleidt tot een drietal en op het einde bleven nog 2 atleten over, waarvan Simon uiteindelijk over de beste eindspurt beschikte en finishte na 33:42. Theo Devos, met een licht opspelend scheenbeen, kon zich niet 100% geven en eindigde op plaats 6 in 36:14. Wim Van Nieuwenhuize liet ook al een uitstekende 42:40 optekenen.

UITSLAG | UITSLAG KASVO-ATLETEN

Foto’s: Henk De Schepper en Audrey Baguet