Werpers schitteren op PK hamer en gewichtwerpen

En hoe zou het nog zijn met onze groep hamerslingeraars? Zeer goed, uitstekend zelfs! Dat bleek immers na afloop van het provinciaal kampioenschap hamerslingeren en gewichtwerpen in Sint-Niklaas.

Laten we beginnen bij het begin. Het was aan de trainer, uw verslaggever Steven, om de debatten te openen bij het hamerslingeren. Echt tevreden over de gelukte afstand kon hij niet zijn maar het bleek wel voldoende voor de provinciale titel. De eerste van de dag. Ook spannend voor de titel kon het worden bij de junioren. Het bleek al snel dat Lode zijn persoonlijk record zou moeten breken om de titel binnen te rijven. En dat deed hij ook, en hoe! Lode sloopte netjes de muur van 40m door de 6kg-hamer 40m61 ver te gooien. Een verbetering van zijn PR met 6m. Met dank aan zuslief voor de extra tips. Die afstand is meteen ook goed voor een 4e plaats op de nationale ranglijst bij de junioren! Onze dames, Sofie en Yelena, waren meteen wakker na het zien van dit jonge geweld. Ze bevestigden met respectievelijk 20m20 en 28m72 de afstanden die ze eerder dit seizoen al lieten optekenen. Voor Sofie leverde dit naast een lichte verbetering van haar clubrecord ook de provinciale titel op. Yelena viel net naast het podium, figuurlijk hé.

Over naar de zwaardere werptuigen. Het was opnieuw aan de trainer om het goede voorbeeld proberen te geven. Dat lukte ook met een worp netjes over de 9m én een provinciale titel. Maar het was opnieuw Lode die zijn trainingsmaatjes met verstomming deed slaan. Ook met het zwaargewicht van meer dan 11kg slaagde hij erin zijn clubrecord te verpulveren: 14m04! Ook voor hem dus een 2de titel van de dag. De trainer pinkte een gelukstraan weg. En nog steeds was de honger naar titels en medailles niet gestild. Ook Sofie en Yelena deden hun duit in het zakje. Sofie haalde in haar eerste gewichtwerpwedstrijd de titel binnen met een worp van net geen 7m. Yelena flirtte met de 10m-lijn (ook figuurlijk natuurlijk): 9m79. Goed voor brons trouwens. Voor beide dames betekende dit ook een instelling/verbetering van het clubrecord.
Voor wie de tel kwijtraakte: ASVO haalde op dit PK 6 titels en 1 bronzen medaille. En maar liefst 5 clubrecords werden scherper gesteld.

De kans is groot dat je de komende dagen de trainer op een roze wolk ziet voorbijzweven. Ook figuurlijk uiteraard…

UITSLAG | UITSLAG KASVO-ATLETEN

Foto: Johnny De Ceulaerde