De Rode Loper – editie 386

Beste atletiekliefhebbers,

Bijna 10 jaar na het schrijven van een eerste brief omtrent de heraanleg van de piste (zie verder in dit clubblad), is de kogel dan toch door de kerk : er komt een volledig nieuw atletiekstadion waarvan de bouw begint in 2026, met als doel alles afgewerkt te hebben in september 2027. Onze verhuis naar de Rode Los is dus nog niet voor morgen, maar de plannen zijn nu zeer concreet en zien er veelbelovend uit : 8 banen, hamerslingeren, dopinglokaal en EHBO, … : alles wat nodig is om competities op het hoogste nationale niveau te mogen organiseren.

Na de hervorming van de interclubcompetitie, waarbij we ons wisten te handhaven in de First League, is het evident dat dergelijke infrastructuur wel degelijk op zijn plaats is in Oudenaarde. Tijdens de razend spannende interclubwedstrijd in Vilvoorde werd overigens het erg oude clubrecord van de 110m horden, gevestigd in 1949, geëvenaard. Deze prestatie bleef ter plaatse door zowat iedereen onopgemerkt en verdient dan ook een artikel in de Rode Loper. Maar niet alleen Sten zal zich de wedstrijd nog lang herinneren : spannender kon het gewoon niet, de reglementen moesten ook door de scheidsrechter worden bovengehaald om tot een eindstand te komen. Hartelijk dank aan alle deelnemers, elk behaald punt bleek van erg groot belang!

Ook onze cadetten en scholieren hebben het goed gedaan en slaagden erin hun plaats in de Landelijke 1, de hoogste afdeling voor deze leeftijdscategorieën, te behouden. Op korte en middellange termijn ziet het er dus goed uit voor KASVO. Wat betreft onze jongsten dienen we echter de alarmbel te luiden : het aantal Oudenaardse pupillen en miniemen dat deelnam aan het provinciaal kampioenschap is bedroevend laag…Het bestuur zal dan ook al het mogelijke doen om dergelijke situatie in de toekomst te vermijden en onze jeugdwerking niet te laten evolueren tot een goedkope kinderopvang. We willen er zijn voor iedereen, doch als sportclub ! Zonder deze instelling is het trouwens niet mogelijk onze trainers voldoende gemotiveerd te houden…

Voor jeugdatleetjes die misschien wat drempelvrees hebben om de stap naar de competitieatletiek te zetten, is er alvast een wedstrijd op zaterdag 24 juni in eigen stadion. Een betere mogelijkheid om kennis te maken met dergelijke jeugdcompetities is er niet, dus maak er gebruik van en vergeet vooral niet tijdig in te schrijven!

Pieter Demetter, voorzitter