De Rode Loper – editie 387

Beste KASVO-leden en -supporters,

Na een geslaagd zomerseizoen waarin we 26 nieuwe clubrecords mochten noteren, is voor Yelena Vandermeulen en Bart Buffel de tijd gekomen om een punt te zetten achter hun carrière als trainer. Yelena en Bart hebben steeds het beste van zichzelf gegeven en zijn mede verantwoordelijk voor het succes van onze atleten die zich op explosieve nummers richten; het bestuur is hen dan ook zeer dankbaar voor alle geleverde inspanningen!

Intussen bereiden de trainers reeds volop het volgende seizoen voor, en ze kiezen daarbij voor een wat andere aanpak met het opnieuw opstarten van een meerkampgroep. Deze discipline werd de laatste jaren wat verwaarloosd binnen KASVO, maar we hebben enkele atleten met interesse en wensen hen daarin te begeleiden. Het spreekt voor zich dat we van hen dan ook deelname aan meerkampwedstrijden verwachten – een bestuur en trainers die investeren in atleten, krijgen van hen graag iets terug.

Verder in het clubblad vinden jullie alle nodige info met betrekking tot de inschrijvingen voor het nieuwe seizoen. We vragen met aandrang de inschrijvingsprocedure te respecteren; enkel op deze manier blijft het voor ons secretariaat overzichtelijk en kan iedereen tijdig zijn of haar borstnummer bekomen.

Onze grootste organisatie van het komende winterseizoen wordt traditiegetrouw de Veldloop Stad Oudenaarde – Memorial Valentien De Smet, die zal plaatsvinden op zondag 3 december. Vorig jaar mochten we op deze wedstrijd meer dan 800 deelnemers en nog meer toeschouwers verwelkomen; we hebben alvast de ambitie dit jaar even goed te doen. Voor het eerst zullen de officiële wedstrijden worden voorafgegaan door een recreatieve veldloop voor G-sporters. Het zou fijn zijn mocht iedereen die dergelijke sporter kent, hem of haar uitnodigen naar deze veldloop waarin geen verliezers maar enkel winnaars zijn!

Tot slot deel ik ook graag mee dat onze jogger Wim, een vaak geziene gast op stratenlopen, aan de beterhand is na een zware behandeling. Wim is altijd zowel realistisch als optimistisch gebleven, in dergelijke omstandigheden een zeer goede attitude. Lopen zoals vroeger zal nog niet voor morgen zijn, maar het ziet er almaar meer naar uit dat hij deze goede gewoonte zal kunnen hervatten. We blijven duimen!

Pieter Demetter, voorzitter