Vlaams kampioenschap indoor AC

26/01/2020 | GENT

Zeven ASVO-atleten wisten zich te plaatsen voor deze Vlaamse titelstrijd bij de AC. Onder hen maar liefst 5 junioren die dus pas aan hun eerste stapjes toe zijn in deze categorie. Geen medailles deze keer maar wel 5 top 8-plaatsen en dat doet het beste verhopen voor de toekomst.

Femi De Vleeschauwer mocht de spits afbijten in het polsstokspringen. Ze pakte een 7de plaats met een sprong over 3m20 (clubrecord junioren). Sten Geenens kwam vorige week in Frankrijk tot 2m03, vandaag was hij wat zoekende in zijn aanloop en had hij de pech dat hij zijn trainster wegens ziekte moest missen. Toch pakte hij een mooie 4de plaats met een sprong over 1m98.

Nienke De Waele sprong een mooi parcours. Ze behaalde alle hoogtes tot 1m68 in eerste poging en lijkt dus stilaan klaar over weer over die 1m70 te gaan. Deze 1m68 was goed voor de 6de plaats.

Onze beide eerstejaars junioren Anaïs Van Snick en Ilana Hanssens zouden allebei mogen starten in de snelste finalereeks van de 400m. Wat op zich al een hele prestatie is. Helaas moest Anaïs de handdoek in de ring gooien tijdens de opwarming. Ze was ziek naar Gent afgezakt om toch te proberen maar het ging echt niet. En dan kan je maar beter luisteren naar je lichaam ook al is dat met veel spijt in het hart. Ilana startte vanuit baan 3 en liep een zeer sterke 400m. Ze had duidelijk geen schrik van deze oudere en snellere dames maar vocht voor wat ze waard was. Ze verpulverde dan ook haar PR en bracht dit op 57.11. Ze werd hiermee knap 4de. Zo gaf ze zichzelf een mooi verjaardagscadeau.

Dries Van Schuylenbergh zagen we iets later aan het werk op de 400m. Het verloop van een 400m indoor is wat onvoorspelbaar omdat iedereen na 150m naar die eerste baan moet komen en er vanaf dan in “groep“ wordt gelopen. Dries geraakte wat ingesloten – de laatste 100m probeerde hij nog alles goed te maken – maar het bleef bij 52.01. Hier zat zeker meer in maar dat komt er de volgende wedstrijden wel uit.

Stef Botte was naar Gent afgezakt met het doel de finale te lopen op de 200m. Stef won zijn reeks in een nieuw PR van 22.27. En dit was over de reeksen heen de 6de tijd. Stef behaalde zo zijn doel maar moest dus in de finale starten in de niet zo geliefde baan 1. Hij werd uiteindelijk 4de.

Ilse

UITSLAG | UITSLAG KASVO-ATLETEN | OVERZICHT KVV INDOOR