Interregio Deinze

DEINZE | 02/04/2022 (FOTO’S)

Afgelopen zaterdag, in koude omstandigheden, ging het outdoorseizoen van onze jeugd van start op de eerste Interregiomanche in Deinze. Voor een kleine uitleg over het concept ‘Interregio’ kunt u hier klikken. Deze wedstrijden worden ook steeds begeleid en vormen dus samen met de BvV’s en provinciale kampioenschappen de begeleide wedstrijden, zoals u hier kunt lezen. Het voordeel van deze wedstrijden mee te doen is dat je opgewarmd en bijgestaan wordt door onze jeugdtrainers, de wedstrijden meestal niet ver van Oudenaarde doorgaan en je ook een drankje + hapje krijgt van de Werkgroep Jeugd voor je deelname! Deze laatste traditie hebben we in dit (hopelijk) Coronaloos seizoen hernomen en in Deinze is die boodschap toch al onaangekondigd tot bij 24 van de in totaal 26 ASVO’ers geraakt. Vanaf nu weten jullie dit allemaal en wees daarom niet bang om er in het vervolg zelf naar te vragen!

Laat ons dit artikeltje, tevens naar traditie, starten met de meerkamp van onze 2 kangoeroes en 7 benjamins te bespreken. Lander en Nio begonnen er al aan om 12u30 met de 30m spurt, gevolgd door het vortex werpen en hoogspringen. Aangezien de resultaten van kangoeroes en benjamins niet publiekelijk gemaakt worden ga ik er hier ook niet teveel verder op in, maar de 5.54 op het spurtnummer van Lander en Nio’s worp van 7m20 springen wel gelijk in het oog. Bij de benjamins stond tegelijkertijd Cedric er alleen voor als enige Oudenaardse atleet, maar dat weerhield hem niet om onder andere al 2m75 ver te springen. Onze dames daarentegen waren met een gans groepje aanwezig (Bente, Elaya, Ilaya, Lore, Maud, Pauline) en waar de één wat beter was op de hindernissenloop of het medecinebal stoten, kon de ander net wat verder springen. Het belangrijkste deden ze echter wel allemaal evenveel: zich amuseren! Bedankt om mee te doen en onze clubkleuren met verve te verdedigen!

Enkele uurtjes later begonnen onze 3 pupillen meisjes eraan in de zandbak. Sienna V sprong tijdens haar wedstrijd tweemaal voorbij haar oud record om zo een nieuw PR van 3m19 neer te zetten. Het koude weer stak wat een stokje voor andere records, maar met een constante wedstrijd in het hockeybalwerpen (met 16m89 als beste poging) mag ze heel tevreden zijn. Op dat nummer wierp Jitse zich zelfs voorbij de kaap van de 20m naar een 4e plaats (20m08)! Tot slot was er nog Mare, die ik met eigen ogen een ongelooflijk constante 1000m zag lopen (4.32.84). Bij de jongens waren we nog wat talrijker, want met 8 ASVO’ers moesten we niet veel onderdoen voor de 11 aanwezige pupillen jongens van de organiserende club! Aangezien alles hier bespreken ons te ver zou leiden, worden hier enkele opvallende resultaten belicht. Zo verpulverde Cas zijn PR op de 60m naar 9.69 en zo zijn vriend Lars (9.71) zelfs net achter zich kon houden. Op die 60m dienden er bij 3 atleten van ons zelfs een fotofinish aan te pas te komen. Zo eindigden Leon en Jaro DW in dezelfde mooie tijd (9.80) en haalde Rune H het net van een ander voor de 23e stek (10.23), wat maar één honderdste boven zijn record is. Op de 1000m hield Cas dan weer met Leon een andere clubgenoot net achter zich, maar als eerstejaars een tijd van 3.36.50 lopen is héél straf! En laat ons ook zeker niet vergeten dat een andere eerstejaars, Méraud, met 3.50.75 eveneens een sterke prestatie neerzette. Wie ook niet onopgemerkt de 1000m afwerkte, was Mathis; hij verbeterde immers met een tijd van 3.43.91 zijn record met bijna 17 (!) seconden. Ook in het verspringen sneuvelden er heel wat PR’s, sommigen zelfs met tientallen centimeters, terwijl de hockeybal bij de meesten over de 20m vloog. Tot slot nog meegeven dat Leandro dezelfde loopethiek als Mare aan de dag legde op de 1000m en op die manier met 4.30.15 niet zo ver verwijderd was van zijn eigen record. We zijn trots op jullie, pupillen!

Met dubbel zoveel meisjes als jongens was het bij de miniemen vervolgens het omgekeerde verhaal. Ook al waren onze heren maar met twee, ze gaven het uiterste van zichzelf en dat resulteerde ook in mooie prestaties! Zo snelde Matisse op de 80m naar een (toch wel) onverwachte, doch fantastische tijd van 11.82, terwijl Marcel de kogel naar een mooie afstand van 5m53 kreeg. Daarnaast sprongen beiden naar een hoogte van 1m19 en ook in de zandbak eindigden ze niet ver van elkaar, met respectievelijk een beste poging van 3m59 en 3m44. Op de 1000m hadden onze mannen het ongeluk om niet bij de andere snellere atleet te zitten, waardoor ze zelf het tempo moesten maken. Zelf moest ik al vertrekken dan, maar afgaande op de resultaten (en de weersomstandigheden) mogen ze beiden heel tevreden terugkijken op dit nummer en bij uitbreiding op hun meerkamp. Onze 4 miniemen meisjes mogen zeker hetzelfde doen, want heel wat records sneuvelden en het amusement droop eraf! Zo sprong Floor maar liefst 1m21 hoog, verbeterde Mélusine haar PR op de 80m met 29 honderdsten naar 12.74, werd Eline 3e bij het kogelstoten (8m79) en stootte ook Geike haar kogel verder dan 5m naar haar beste prestatie ooit (5m18). Bedankt voor jullie deelname, lieve miniemen, en tot binnenkort aan u, trouwe lezer, voor de verslagjes van de BvV die komend weekend al op de planning staan!