127 jeugdatleten op Memorial Valentien De Smet

OUDENAARDE | 04/12/2022 (FOTO’S 1, FOTO’S 2)

Op zondag 4 december namen er 127 jeugdatleten deel aan onze eigen veldloop, de Memorial Valentien De Smet. Nooit eerder zagen we zoveel zwart-rode kleuren aan de startlijn van een cross. Nadat eerder in Deinze het record qua deelnames ‘na corona’ was gebroken, werd opnieuw een prachtig KASVO-record genoteerd! Als trainer was het leuk om te merken hoe onze jeugdatleten elkaar motiveerden en hielpen, voor elkaar supporterden en bovenal veel plezier hadden samen. Want dat is waar het uiteindelijk om draait!

De kangoeroes startten als eersten. Zij liepen in totaal 500m;  eerst 400m achter “voorlopers” en vervolgens zo snel mogelijk naar de aankomst. Bij de meisjes zetten Isolde, Leonie, Hera, Ebba, Marthe, Héloïse en Giselle hun beste beentje voor. Bij de jongens liepen Oscar, Fausto, Victor en Nickolai zo snel als ze konden. Stuk voor stuk deden ze dit prima. Iets later waren de benjamins aan de beurt. Sommigen kenden het parcours nog van vorig jaar, voor anderen was dit een eerste cross ervaring. Bij de eerstejaars meisjes zagen we Emily, Alise, Elise, Sien, Loes, Margot, Lisette, Stella, Yenna en Rosalie aan de start. Bij de eerstejaars jongens verdedigden Siebe, Dylano, Nate, Nio, Jules, Lander, Zayne, Jerome en Florian de Oudenaardse kleuren. Ze deden dit allemaal super goed. Bij de tweedejaars benjamins was de startzone al wat “ingelopen”. Maar in tegenstelling tot vorig jaar was er van modder nog steeds geen sprake. Juliette, Axelle, Janne, Amber, Esmée, Renée, Louise en Estelle, kwamen dus moe, maar “proper” aan de finish. Net zoals Aro, Baptiste, Julian, Nathan, Thomas, Lou, Floris, Mattis, Flor, Andreas, Kian, Loïc, Daan en Liam even later. Proficiat kangoeroes en benjamins voor jullie inzet en doorzettingsvermogen! 

De pupillen meisjes hadden al gesupporterd voor hun jongere clubgenoten en mochten vervolgens aantreden voor een ronde van 1200m. Bij de eerstejaars meisjes “vlogen” Maud en Rani over de bergjes, met Estelle in hun zog. Zij moest later nog wat leergeld betalen bij haar eerste cross en eindigde 16e, vlak voor Sien (17) en vlak na Kato (15), terwijl Maud en Rani knap als 2e en 3e op het podium mochten. Het duurde niet lang voor ook Elaya (23) en Pauline (28) over de meet kwamen. Tot slot liepen  Ilaya, Lore en Sofia ook min of meer hetzelfde tempo en finishten netjes op de plaatsen 36, 38 en 39. Wat later was het de beurt aan de tweedejaars. Zij stonden met het grootste aantal KASVO atleten aan de start. Wel 15 zwart rode clubtruitjes waren er te zien! Odile liep in haar eerste cross ooit naar een knappe 5e plaats. Wat verder kwam Marith met een stevige eindspurt nog net voor Louise en eindigden ze op plaats 16 en 17. Eowin eindigde in haar eerste cross mooi op plaats 23. Margot volgde iets later op plaats 34. Een waar “KASVO peloton”, weliswaar opgedeeld in kleinere groepjes, bezetten de plaatsen 40 tem 51. Ilke (40) liep wat weg van Jitse en Noor (41 en 42), terwijl Mare (44), Maïté (45) en Alice (46) enkele tellen later volgden. Nienke, Nimué en Marit eindigden in groep op plaats 48, 49 en 50, iets later gevolgd door Amber op de 51e plaats. Wat een prestaties en enthousiasme, dames!

De pupillen jongens hadden de meisjes zien finishen (en het podium halen) en wilden natuurlijk niet onderdoen. Maar liefst vier van de tien jongens eindigden bij de eerstejaars in de top 10. Wout mocht zelfs een gouden medaille in ontvangst nemen en Cedric, Jolan en Karel liepen naar plaats 8, 9 en 10. Billy en Polle eindigden iets later als 14e en 16e. Jef liep mooi naar plaats 24 terwijl Simon, Kobe en Jules elkaar het vuur aan de schenen legden voor de plaatsen 31, 33 en 34. De tweedejaars stonden ook met 10 KASVO atleten aan de meet. De prestaties van de eerstejaars gaf hen vleugels, want Leon en Méraud liepen vanaf de start op kop en maakten er een spannende wedstrijd van. Leon bleek over de snelste benen te beschikken en mocht de tweede gouden KASVO medaille van de dag in ontvangst nemen. Méraud liep naar een knappe 4e plaats. Wat later eindigden er nog 3 KASVO atleten in de top 20. Nathan (14), Tijl, (17) en Achilles (18) bleven mooi in elkaars buurt en werden een 10-tal tellen later gevolgd door Baptiste (23) en Han (27). Nog wat later liepen Lowie-Kamil, Jonah en Lukas naar plaats 34, 35 en 36. Goed gedaan, jongens!

Als laatsten mochten de miniemen starten voor 1900m crossplezier. Bij de meisjes stonden bijna alle eerstejaars aan de start. Ona verteerde de langere afstand en de 4 bergjes het beste en eindigde mooi 14e. Sienna en Niamh liepen lang samen en eindigden op plaats 35 en 36, wat later gevolgd door Audrey op plaats 38. Amalia liep tijdens haar eerste cross in de koude wind naar een 40e plek. Bij de tweedejaars finishte Geike als eerste KASVO atlete op plaats 12, terwijl Julie en Lika elkaar geen duimbreed toegaven en eindigden als 18e en 19e. Ook  Floor (21) en Flore (23)  liepen lange tijd samen. Zij werden een tijdje later gevolgd door Maurtise (25) en Emannuelle (27). Eline eindigde op plaats 31. Proficiat meisjes voor jullie inzet en doorzettingsvermogen! 

Hierna was het de beurt aan de jongens. Veertien eerstejaars en 4 van de 6 tweedejaars verdedigden de Oudenaardse kleuren. Bij de eerstejaars liep Cas attent mee voorin en eindigde 8e. Mathis en Gijs liepen quasi zij aan zij naar plaats 15 en 16. Lars eindigde midden in het pak als 29e. Arnaud (35), Mauro (36), Ruben (38) en Jaro (40) vervolledigden de top 40. De plaatsen 44 tem 48 werden ingenomen door Kobe, Rune, Thor, Jaro en Barend. Ook hier was het mooi om te zien hoe sommigen lange tijd samen liepen om vervolgens quasi samen of toch elk apart te finishen. Bij de 2e jaars was Wolf (21) de snelste man van KASVO. Younes (23) bleek iets sneller dan Lukas (24). Maarten liep een tijd lang samen met Lukas, maar moest op het einde een beetje gas terug nemen. Hij finishte als 25e. Good job allemaal!

Voor de trainers was het een plezier om de atleten te begeleiden die dag. Dank jullie wel allemaal voor jullie enthousiasme, energie, inzet en doorzettingsvermogen. Stuk voor stuk zetten jullie jullie beste beentje voor. We kijken al uit naar de volgende crossen en hopen jullie daar weer te zien.

UITSLAG

Wist je dat:

  • In tegenstelling tot vorig jaar, iedereen op 2 schoenen over de finish kwam?
    Geen modder = geen schoenen die kunnen vast zitten...
  • Wel 1/3 van de deelnemers bij de benjamins een atleet van Oudenaarde was?
  • Er bij de miniemen van examenstress geen sprake leek te zijn?
    Zo stonden bijna alle tweedejaars aan de start van onze cross!

Verslag: Hedwig Van Schaeren