1x goud en 2x zilver op het BK Junioren & Beloften

Het Belgisch Kampioenschap Junioren en Beloften vond op zondag 10 september plaats in Jambes. Deze keer geen live verslag maar een verslagje vanop afstand.

Het was geen makkelijk seizoen voor belofte Sten Geenens. Maar dat hij letterlijk en figuurlijk veel veerkracht heeft bewees hij vandaag door de Belgische titel te winnen met een sprong over 2m06. Zilver was er voor belofte Ilana Hanssens die in haar laatste wedstrijd van het seizoen koos voor de 400m, ze liep nog naar een mooie 55″60. Junior Killian Mersseman had er al een fantastisch en lang seizoen opzitten. Hij wou nog een laatste keer vlammen en dat deed hij ook door weer onder de 48″ te duiken met 47″89. Het leverde hem na een spannende strijd zilver op met 1 honderdste verschil. Ook Elias Bultot nam deel aan de 400 m en liep naar een zeer mooi nieuw PR van 49″73, hij werd hiermee schitterend 5de.

Junior Lars Meuleman nam deel aan de 800 m in 2’01″00 en legde daarmee beslag op de 8ste plaats. Kato De Schepper sloot een wat moeilijker seizoen af op de 7de plaats in het hinkstapspringen met een sprong van 10m83. Arnaud De Cremer kwam in actie in het kogelstoten en discuswerpen. Hij pikte een mooie 4de plaats mee in het kogelstoten met een worp van 14m30. In het discuswerpen werd het een 5de plaats in een nieuw PR en CR van 45m 38. Flore De Schepper werkte in de hitte een 1500m af en werd 7de in 4’55″44 .

Proficiat allemaal en geniet van de rustperiode, we zien jullie binnen een paar weken terug met opgeladen batterijtjes.

Verslag: Ilse Van Nerom

UITSLAGUITSLAG KASVO-ATLETEN

Copyright foto’s – Muriel Dewilde