Zilver en 5x een top 10-plaats op het BK Cad/Sch

LOUVAIN-LA-NEUVE | 04/03/2023

Op de Belgische kampioenschappen voor cadetten & scholieren wisten onze atleten 1 zilveren medaille en nog 5 top 10-plaatsen te behalen. Cadette Cato Chiers moest als eerste aan de slag in de 60m en belandde in de 6de reeks. Het lukte de organisatie niet goed om het hoog en 60m te regelen waardoor Cato pas 30′ na haar opwarming in actie kon komen. Ze liep naar 8.21 en belandde met de 9de plaats net naast de finale. In de late namiddag snelde ze nog naar een 7de plaats op de 200m in 26.83. Ook eerstejaars cadette Margot Vandewattyne mocht een eerste BK toevoegen aan haar lijstje met ervaringen. Ze liep op de 200m naar 29.20. Scholiere Sara Willaert had een wat mindere start en op de 60m weet je dat het dan moeilijk wordt. Ze liep 8.01 en strandde op de 10de plaats. Ze nam sportief revanche door op de 200m vanuit baan 3 naar een dik PR te knallen van 25.92, het leverde haar een mooie 6de plaats op. Ook Saar Vanderbauwhede liep een goede wedstrijd in de ondankbare baan 2 en liep 28.69. Cadet Emile Vanhove liep twee sterke wedstrijden en dat leverde hem 2 PR’s op! Hij liep naar 7.89 op de 60m en flirtte met een nieuwe grens op de 200m door 25.00 te lopen. Cadette Julie Bastil had dan weer een baaldagje, we komen dit fenomeen allemaal wel eens tegen. Eerst was er een technisch foutje op de 60m horden (10.14) en nadien was de 400m (65.43) net 100m te lang terwijl ze daar anders geen problemen mee heeft.

Scholier Mateo Bogaert kwam op de 400m met ambities uit. Liefst een PR, graag voor alle Waalse atleten eindigen en stiekem dromen van de titel. 2 van de 3 lukte hem maar de titel ging naar een verrassende atleet van HAC. Maar wat mag hij fier zijn op zijn zilveren medaille en een nieuw PR en CR van 50.73. Ook scholier Senne Ketsman liep weer een dijk van een wedstrijd op de 800m en werd 7de in 2.01.68.

Dikke proficiat allemaal en geniet van de verdiende rustweek!!

Verslag: Ilse Van Nerom