2 medailles, 3 clubrecords op KvV indoor

Afgelopen zondag vond in de Gentse indoorhal het Vlaams indoorkampioenschap plaats. Onder andere door examens moesten verschillende van onze atleten passen, waardoor een vrij beperkte verzameling KASVO toppers de indoorhal in dook op zoek naar topprestaties en medailles.

Sten Geenens mocht als eerste zijn wedstrijdtenue aantrekken. In het hoogspringen liet hij de aanvangshoogtes voor wat ze waren. Op 1.95m kwam hij voor het eerst in actie met een vlotte sprong. Tot 2.04 leek er geen vuiltje aan de lucht, maar op 2.07 sputterde de motor. Een derde poging was nodig, maar op 2.10 lukt dit niet meer. Sten sneuvelde en bleef met een 4e plaats net onder zijn niveau van de voorbije weken.

Intussen was ook Ilana Hanssens op het wedstrijdtoneel verschenen. In de reeksen van de 60m horden nam ze een absolute kanonstart. Ze streed tot het einde mee voor de overwinning, want alles lag dicht bij elkaar. Met 8.68 pakte ze de derde plaats, een clubrecord en een finaleplaats. In die finale, amper een goed uur na de reeksen, was haar start vanuit baan 2 wat minder. Ook de rest van de race verliep moeizamer, waardoor Ilana als 8e met een mindere tijd (8.83) terug de coulissen indook.

De derde acteur die zijn plankenkoorts moest overwinnen, was Simon Rogge. Ondanks zijn leeftijd (bijna 34) en ervaring voelde hij toch de zenuwen kriebelen. De medailles waren sowieso te hoog gegrepen, maar van het clubrecord had hij wel een doel gemaakt. Hij miste zijn start een beetje, maar vond daarna wel snel het goede ritme in het zog van een mooi groepje. Met 2.46 na 1000m had hij nog werk voor de boeg, maar met een sterke laatste 400m wist hij zich toch naar een mooie 8e plaats én een nieuw clubrecord in 4.07.99 te lopen, zijn tweede clubrecord deze winter.

Daarna was het wachten op de 400m, om met Ilana Hanssens, Margo Van Puyvelde en Killian Mersseman een drietrapsraket af te vuren. Ilana werd in de op één na snelste reeks ingedeeld. In haar derde wedstrijd van de middag moest ze aan het einde van de eerste baanronde werken om nog als tweede naar de koord te kunnen. In de laatste bocht zette ze haar versnelling in en pakte ze de leidersplaats, maar in de slotmeters werd ze nog voorbijgegaan. Ze zette wel haar snelste indoortijd ooit (56.03) neer pakte zo de tweede plaats in haar reeks. In de laatste (en snelste) reeks bond Margo de strijd aan met absolute toppers Imke Vervaet en Helena Ponette. Margo startte vanuit baan 3 maar had in de eerste ronde geen antwoord op de kanonstart van vooral Ponette. Ze ging nipt als 3e de tweede baanrond in, en hield die plaats ook makkelijk vast. Met 54.47 bleef ze een kleine seconde boven haar eigen besttijd, maar mocht ze wel een bronzen medaille ophalen op het podium.

Bij de mannen moest Kilian vanuit de buitenbaan van start gaan. Al na 100m kreeg hij in de eerste bocht enkele concurrenten over zich heen. Hij probeerde toch nog als tweede naar binnen te komen, maar werd hierdoor helemaal naar baan 2 gedwongen. Als 3e ging hij de laatste rechte lijn in, maar daarin versnelde hij toch nog sterk om in 48.51 een nieuw clubrecord én een zilveren medaille weg te kapen.

Kato De Schepper mocht de middag afsluiten in haar geliefde hinkstapspringen. Tussen de examens door leverde ze een erg constante prestatie af, met twee nulsprongen (sprong 3 en 6). Met 11.03 deed ze iets beter dan op het PK enkele weken geleden. Voor de medailles kwam ze jammer genoeg een eind tekort, een zesde plaats was haar deel.

Eens te meer is gebleken dat onze club op alle disciplines over heel wat kwaliteiten beschikt.

Verslag: Simon Rogge