Mooie prestaties op het BK Cadetten & Scholieren

Dag 1

Dag 1 van het Belgisch Kampioenschap Cadetten & Scholieren vond plaats onder een stralend zonnetje. We zagen mooie prestaties van onze atleten. 1 atlete mocht het podium op en het zal niemand verbazen dat dit cadette Camille De Clercq was, na de Vlaamse titel mocht ze nu weer vieren met een zilveren medaille met een speerworp van 37m22.

Mano Bogaert mocht in de ochtend de spits afbijten op de 300m horden en dat deed hij voortreffelijk. Met de 20ste tijd op de deelnemerslijst maar daar was niets van te merken tijdens de wedstrijd. Hij knalde naar een tijd van 44″58 een verbetering van zijn PR met 2″. Hij eindigde op de 9de plaats en dat als eerstejaars. Broer Mateo Bogaert kon dus niet onderdoen op de 400m bij de scholieren en dat deed hij ook niet. Hij voerde de opdracht die hij meekreeg tot in de puntjes uit. Hij plaatste zich met 51″73 voor de finale van morgen. Cadette Julie Bastil had een wat moeilijkere start maar liep een mooie wedstrijd op de 80m horden en kwam tot 12″99. Alle wedstrijden in de namiddag werden met flink wat tegenwind gelopen en dat zag je ook aan de tijden. Cadet Emile Vanhove (13de) wou zo graag onder die 12″ op de 100m en liep ook een sterke wedstrijd maar ook hier was de wind dus van de partij, hij liep naar 12″11. Scholiere Sara Willaert liep een goede wedstrijd op de 200m en kwam tot 26″48 (11de).

Dag 2

Dag 2 van het Belgisch Kampioenschap Cadetten & Scholieren begon voor ASVO met Treasure Itotoh op de hoge horden. Hij had wat extra adrenaline door vervoersproblemen maar kon dit positief omzetten naar een nieuw PR in 16″36. Later behaalde hij ook een mooie 5de plaats in het hinkstapspringen met een sprong van 12m42. Cadette Julie Bastil liep een goede 100m in de buurt van haar PR met 13″47. Scholieren Sara Willaert en Tess De Vriese mochten naast elkaar plaats nemen in één van de reeksen op de 100m. Sara liep naar 12″74 en Tess kwam na een wat mindere start tot 13″06. Cadet Robbe van Overmeiren mocht deelnemen aan het speerwerpen – hij had enkele fantastische worpen bij het inwerpen maar die kwamen er jammer genoeg nog niet uit in de wedstrijd, hij werd 9de met 33m64. Scholier Senne Ketsman probeerde aan te klampen in een snelle wedstrijd op de 800m, op het einde kreeg hij het wat moeilijk maar met 2″02″59 liep hij toch een mooie tijd. Cadet Emile Vanhove wilde zijn record op de 200m nog eens aanscherpen en dit lukte hem. Hij liep naar een sterke 24″30 zo’n 2 seconden sneller dan de tijd waarmee hij dit seizoen begon. Scholier Mateo Bogaert wist zich zaterdag te plaatsen voor de finale van de 400m, hij liep naar een 6de plaats in 51″07 en kon daar wel blij mee zijn na het blessureleed van de voorbije weken.

De dag werd afgesloten met de 4x 400m Junioren die hun Belgisch Kampioenschap afwerkten. Elias Bultot, Killian Mersseman, Lars Meuleman en Jorre Hanssens liep naar een mooie 3de plaats in 3’24″07.

Dikke proficiat allemaal en bedankt aan de supporters!

Verslag: Ilse Van Nerom

UITSLAGUITSLAG KASVO-ATLETEN

3de plaats voor Elias Bultot, Killian Mersseman, Lars Meuleman en Jorre Hanssens op de 4x 400m Junioren