9 (!) Oudenaardse medailles in Zottegem

ZOTTEGEM | 23/01/2022

Ondanks dat er een aantal atleten op de laatste knip moesten afhaken wegens coronabesmetting/quarantaine, kwamen er meer dan 40 jeugdatleten aan de start in Zottegem. Het parcours ging licht bergop en bergaf, met hier en daar drassige stukken. Daarnaast was het ook ideaal crossweer, wat onze jeugdatleten wel konden smaken precies.

Bij de kangoeroes verdedigden Lisette en Florian de clubkleuren. Zij behaalden een knappe 3e en 4e plaats  tijdens resp. hun eerste en tweede wedstrijd ooit.  Proficiat! Trainster Hedwig zei al lachend tegen de benjamins dat het mooi zou zijn als ook plaatsen 1, 2, 5, 6, 7, 8 door KASVO werden behaald. 

Zo gezegd zo gedaan, dachten onze tweedejaars benjamins. De meisjes en de jongens verdeelden netjes de plaatsen 1, 2, 5, 6, 7 en 8 onder elkaar. Maar omdat er bij kangoeroes en benjamins geen klassement wordt opgemaakt, vind je deze resultaten niet terug bij de officiële uitslagen. Proficiat Maud, Pauline, Bente, Ilaya, Lore en Vince, Finn, Polle, Kobe, Arthur, Cedric, Kas, Jef voor jullie inzet en doorzettingsvermogen. Jullie hebben allemaal super goed gelopen!

Vervolgens was het aan de iets oudere jeugd om het beste van zichzelf te geven. De eerstejaars pupillen meisjes gingen als eerste van start en ook daar kaapten we een bronzen plak weg! Deze was voor Louise, kort gevolgd door Marith op een 5e stek. Wat verder in het loop-peloton eindigden Lobke (19e), Mare (21e) en Benthe (23e) allemaal heel erg in de buurt van elkaar. De tweedejaars behaalden tevens mooie resultaten. Zo liep Sienna als 14e over de finish, terwijl Audrey (18e) en Ona (20e) snel hetzelfde deden. Bij de eerstejaars pupillen jongens was het dan weer een heuse strijd voor onze atleten om de 1e en 3e plaats. Zo streed onze Leon met Leon van KAAG voor het goud en moest hij maar nipt de duimen leggen. Méraud vocht dan weer voor die laatste podiumplek met nog wat andere atleten. Uiteindelijk keerden ze respectievelijk met een zilveren medaille en een prachtige 4e plaats huiswaarts. Proficiat! Vijf minuten later gingen de tweedejaars al van start en we werden talrijk en stevig vertegenwoordigd. Cas verzekerde zich van een top10-notering met een 8e plaats, terwijl Lars niet veel later over de streep kwam als 13e. Het duurde niet lang of ook onze andere toppers hun veldloop zat erop: Rune (17e), Ruben (19e) en Jarne (23e). Proficiat pupillen!

Tot slot kwamen ook onze oudste jeugdatleten, de miniemen, nog in actie. En het was al meteen dubbel raak bij de eerste reeks! Na lang de kop getrokken te hebben van een groepje van vier, eindigde Geike 3e. Floor zat ook constant in dat groepje en ondanks een moordende versnelling op het laatste heuveltje, snelde Nina van Meetjesland haar nog voorbij. Desalniettemin zorgde ze er zo met haar zilveren plak wel voor dat het podium vooral rood-zwart kleurde! Niet veel later kwam ook Lika binnen op een schitterende 8e plaats, ondanks fel geplaagd te zijn door een ‘bol’ die gelukkig binnenkort verwijderd zal worden. Vervolgens was het aan ons ander vrouwelijk trio die hun spikes aantrokken en niet terugdeinsden voor de hellingen en drassige stukken. Met een goede 11e (Louise), 14e (Maud) en 16e (Kiara) plaats hebben ze het beste van zichzelf gegeven en ondertussen ook een prijs voor zichzelf verdiend na aankomst. Ten slotte kwamen er enkel nog tweedejaars miniemen jongens in actie bij de Oudenaardse jeugd. Net als zijn broer maakte Matisse lang kans op een podiumplaats en beloonde zichzelf met een sterke 5e stek. Na enige tijd zat ook de cross van het duo ManoAndries erop met beiden een notering in de top 10 (resp. 8e en 9e). Marcel sprintte vervolgens nog de longen uit zijn lijf, na al een ronde dichter gekomen te zijn bij het KASVO duo. Hij eindigde knap 11e, terwijl Timo met een even gekke spurt 18e werd en zo mooi twee anderen achter zich liet. Heel goed gedaan miniemen!

Na alle mooie prestaties bij de jeugd, konden ook de oudere KASVO-atleten niet achterblijven. Ook zij doken in grote aantallen en met veel enthousiasme het veld in. Bij de cadetten resulteerde dit in een 13e plaats voor Florence Eeckman bij de meisjes en bij de jongens kon Senne Ketsman net geen aanspraak maken op het podium (hij werd 5e), terwijl ook Laurens Vandewattyne een puike wedstrijd liep en als 10e over de streep kwam.

Op naar de scholieren dan. Met slechts 1 deelneemster van KASVO bij de vrouwen was de bezetting daar wat minder, maar Flore De Schepper streed wel vanaf de eerste meters netjes mee voorin. Al snel bleek dat Flore over een superdag beschikte en één na één sneuvelden de concurrentes in haar zog. Met een mooie versnelling in de slotronde schudde ze haar laatste concurrenten af om met een 5-tal seconden als winnares over de streep te komen. Proficiat Flore!

In de wedstrijd van de scholieren mannen, kwamen ook de masters 50+ in actie. Patrick De Lange voelde zich opnieuw als een jong veulen en ging met een 16e plaats naar huis.

Geen deelneemsters deze week bij de junioren dames (de zussen Bilo namen een weekje rust, Julie was in Noord-Ierland aan de slag), dus gunden we de tegenstand hier ook iets. Bij de senioren vrouwen kwamen wel 3 dames in actie. Ine Laridon kwam als beste voor de dag op de 6e plaats. Ilke Dhont en Sarah De Groote werden respectievelijk 9e en 10e. In dezelfde wedstrijd eindigden ook de 35+ masters dames Isabel Miclotte en Greet Verdonckt op een 9e en 10e plaats.

En dan was het tijd voor de langste wedstrijd van de middag. Over 9000m nam Michael De Raedt, pas sinds enkele weken lid bij KASVO, net als vorige week in Maldegem een puike start. Ondanks wat last van zijn boosterprik de voorbije week, voelde hij zich met de kilometer beter. De snelheid van provinciaal kampioen Simon Meganck lag dan wel te hoog voor Michael, maar hij bleef aan een hoog tempo meestrijden vooraan en gooide in de laatste ronde topduatleet Guust De Smul overboord om met een onverhoopte 3e plaats naar huis te gaan! (Michael kwam als vierde over de streep maar de tweede werd uit de uitslag geschrapt)

Bij de junioren mannen heeft Korneel Van Rillaer het voorlopig niet makkelijk om zich vooraan in de strijd te mengen. Hij eindigde evenwel op een verdienstelijke 5e plaats. Bij de masters mannen stond Brechtel Wancour eens uitgerust aan de start en dat resulteerde in een sterke 5e plaats. Wat verderop kwam Karel Huysman als 20e master over de streep.

Ten slotte sloot Marc Wijnand traditiegetrouw de gelederen. Hij kwam als 9e binnen in de korte cross, die slechts 10 finishers telde.

Verslag: Hedwig Van Schaeren & Beau Le Compte & Simon Rogge

FOTO’S