AC Dames verbeteren het Belgisch record voor clubs op de 4x400m

LEUVEN | 04/09/2022

Er zijn zo van die dagen die je als trainer of atleet niet meer vergeet. Vandaag was zo’n dagje. Het BK aflossingen werd voor onze club een zeer mooie dag!

De cadetten dames mochten de spits afbijten op de 4x 100m. Cato Chiers, Mirte Puissant, Saar Vanderbauwhede en Camille De Clercq wisten zich met de 8ste tijd te plaatsen voor de finale 51″11. In de finale liepen ze vanuit baan 1 een dijk van een wedstrijd en eindigden ze op een zeer mooie 5de plaats. Dank ook aan reserve Julie Bastil die er heel de tijd was voor het team. Onze scholieren heren namen met 2 sprinters Mateo Bogaert en Jorre Hanssens en 2 afstandslopers Lars Meuleman en Arne Segers deel aan de 4x 800m. Ze behaalden een schitterende zilveren medaille in 8’22″71.

Onze AC heren bestaande uit 3 junioren Elias Bultot, Jaron De Vriese, Killian Mersseman en een belofte Dries Van Schuylenbergh liepen op de 4x 200m een schitterende reeks en verpulverden het CR met 1’26″56. In de finale gingen ze nog een stuk sneller en pakten het zilver in 1’25″56 een tijd waarmee ze de top 10 allertijden binnen vallen. Onze 4x 400m dames kwamen in hun sterkste bezetting aan de start met Margo Van Puyvelde, Margaux Bastil, Laure Bilo en Ilana Hanssens. Stiekem droomden ze van het CR dat al zo lang stand hield. Het werd nog veel meer dan dat. Onze dames verbaasden vriend en vijand door niet alleen het CR te verpulveren maar ook meteen het 29-jaar oude Belgische record voor clubs. De nieuwe tijd staat op 3’42″32.

Wat een fantastische dag!

Bedankt aan alle supporters, ouders en atleten die hun kelen schor schreeuwden vandaag!

Verslag: Ilse Van Nerom
Foto’s: Ben Ghyselinck