Al 4 indoor clubrecords gesneuveld!

Morgen (zondag 8 januari) staat in de Topsporthal in Gent het Provinciaal Kampioenschap indoor op de agenda. Bij wijze van voorbeschouwing blikken we even terug op de voorbije indoormeetings en sommen we de meest opmerkelijke prestaties op. Op die manier weet u meteen ook wie morgen kans maakt op de medailles…

Op zondag 4 december (meeting KAAG) kwam Peter Notebaert in actie op de 60m en 200m.

Op zaterdag 17 december (meeting VITA) kwamen 17 KASVO-atleten in actie (cadet of ouder). Camille De Clercq pakte bij de cadetten meisjes in het kogelstoten uit met 11m09. Daarmee nam ze de overwinning en strandde ze op 1 centimeter van het clubrecord.

Cato Chiers werd tweede op de 200m (cadetten meisjes) en 4e op de 60m. Op dat laatste nummer sneuvelde ze op slechts 23 honderdsten van het clubrecord.

Frem Vander Gheynst pakte de eerste plaats in het hoogspringen bij de scholieren jongens, maar kon het clubrecord van Sten Geenens niet benaderen. Diezelfde Sten kwam ongeveer 3 tienden tekort om het clubrecord op de 60mH te verbreken (senioren heren).

Kato De Schepper pakte de tweede plaats in het hinkstapspringen, maar kwam ruim 30cm tekort om haar eigen clubrecord te verbeteren.

Kwamen verder in actie:
Cadetten jongens: Andries De Boe, Milos Dewaele en Timo Vandercruyssen (60m en 200m, Timo nam er zelfs nog het verspringen bij).
Scholieren jongens: Treasure Itotoh (60m en hoog).
Cadetten meisjes: Catho Vanmeirhaeghe, Margot Vandewattyne, Britt De Wulf, Lentel Vanden driessche, Maud Langeraert en Margaux Beke (combinaties 60m, 200m, 60mH en ver).
Scholieren meisjes: Noor Langeraert en Amber Vertriest (60m en 200m).

Op maandag 26 december organiseerde Racing Gent een indoormeeting op tweede Kerstdag. 23 KASVO-atleten vonden de weg naar de piste.

Jaron De Vriese opende zijn indoorseizoen met een knal op de 60m. Hij pakte de eerste plaats en met 6.96 zette hij ook een nieuw clubrecord neer. Elias Bultot was snel op 60m én 200m, maar moest telkens vrede nemen met een vierde plaats.

Bij de scholieren jongens kwam Mateo Bogaert zowel op de 60m als de 200m aardig in de buurt van het clubrecord.

Bij de cadetten meisjes bevestigde Cato Chiers haar goede vorm. Ze verbeterde zich ten opzichte van de vorige meeting zowel op de 60m als de 200m, maar het clubrecord blijft voorlopig te hoog gegrepen. Maar wat niet is, kan nog komen…

Bij de junioren dames was Flore De Stercke twee keer snel (60m en 200m), al bleef ze nog boven haar eigen persoonlijke records. Kaat Vanderbauwhede verbeterde zichzelf wél.

Op de 60 meter horden pakte Margaux Bastil nog eens stevig uit. Met 9.29 pakte ze de vierde plaats en vestigde ze een nieuw clubrecord.

Helemaal op het einde van de meeting sneuvelde zelfs nog een derde clubrecord. Op de “lange afstand” had Simon Rogge geen geluk met de reeksindeling bij de 3000m. Maar vanuit de tweede reeks liep hij volledig solo toch naar een knappe tijd van 9.17.04, een verbetering van het clubrecord met 7 seconden.

Kwamen verder in actie:
Cadetten jongens: Mano Bogaert (60mH en 200m) en Timo Vandercruyssen (60m en 200m).
Scholieren jongens: Treasure Itotoh (200m en 60mH).
Junioren heren: Jorre Hanssens (60m en 200m).
Cadetten meisjes: Julie Bastil, Estelle Demoor, Norah De Jaeger, Cato De Bock, Mona Vrijens (combinatie 60m en 200m), Camille De Clercq (60mH).
Scholieren meisjes: Sara Willaert, Amélie Callebaut (60m) en Saar Vanderbauwhede (60m en 200m).
Masters dames: Muriel Dewilde (60m).

De laatste voorbereidingsmeeting werd op vrijdag 30 december georganiseerd door KAAG. 22 KASVO atleten (vanaf cadet) verschenen aan de start.

Bij de junioren heren kon Jaron De Vriese op de 60m zijn toptijd van enkele dagen eerder niet verbeteren. Maar op de 200m pakte hij des te meer uit. Met 21.38 zette hij niet alleen een waanzinnig clubrecord neer, hij vestigde ook de tweede tijd aller tijden op deze afstand! In zijn zog kwam ook Killian Mersseman sterk voor de dag.

Bij de scholieren jongens pakte Mateo Bogaert opnieuw een tweede plaats op de 200m, al was hij iets trager dan op tweede Kerstdag.

Camille De Clercq strandde bij de cadetten meisjes in het kogelstoten met een tweede plaats opnieuw dichtbij het clubrecord.

Kwamen verder in actie:
Cadetten jongens: Mano Bogaert, Thomas Lerouge, Lander Vanneste en Vince Blondeel (60m en 200m).
Senioren heren: Pepijn Neuville (60m en 200m).
Cadetten meisjes: Maud Langeraert en Julie Bastil (60m en 200m).
Scholieren meisjes: Sara Willaert, Elise Romeyns, Amélie Callebaut, Noor Langeraert en Amber Vertriest (combinatie 60m en/of 200m).
Junioren dames: Flore De Stercke (60m en 200m) en Margaux Bastil (60m).
Senioren dames: Ilana Hanssens en Kato De Schepper (60m en 200m).
Masters dames: Muriel Dewilde (200m).

Jaron De Vriese (archieffoto via Johnny De Ceulaerde)