Belgisch kampioenschap veldlopen masters: 2 top 10-noteringen

22/02/2020 – BRUSSEL

Liefst 359 masters kwamen zaterdag een startnummer afhalen voor hun Belgisch veldloopkampioenschap dat in tegenstelling tot de kampioenschappen van zondag, van Stad Brussel wel nog groen licht kreeg om in het Park Van Laken hun nationale medailles te verdelen.

Voor KASVO kwamen vijf masters in actie. Bij de dames streden Hilde Vanhessche en Greet Verdonckt voor de ereplaatsen. Al van in de eerste ronde liep een groepje met daarin vier masters W45 afgescheiden op kop. Daarbij ook Hilde Vanhessche. Zij moest in de laatste ronde echter haar meerdere erkennen en eindigde zo nét naast het BK-podium. Greet liep ook een sterke wedstrijd en legde beslag op plaats 7.

De masters heren M45 en M50 gingen in dezelfde wedstrijd van start. Pieter Demetter (M45) en Patrick De Lange (M50) liepen de hele wedstrijd ongeveer een tiental seconden van elkaar. Pieter finishte uiteindelijk als 32ste in zijn catgorie, Patrick als 26ste.

In de laatste wedstrijd van de dag, een gezamenlijke wedstrijd voor de heren M35 en M40, ging Karel Huysman van start. Als afsluiter van zijn eerste veldloopseizoen eindigde Karel op plaats 41 bij de heren M40.

UITSLAG | UITSLAG KASVO-ATLETEN