BvV: dames blijven op hoogste niveau, mannen kampioen!

Na de promotie van vorig jaar mocht KASVO voor het eerst sinds 1971 nog eens aantreden in de Nationale Ere-afdeling. Zonder Hanne Van Hessche, zonder Margo Van Puyvelde, zonder Veerle Van linden en zonder Marie Bilo moest onze ploeg door blessures al veel van zijn sterkhoudsters missen.
Het was al vroeg duidelijk dat het voor de 2 degradatieplaatsen zou gaan tussen ASVO, het al evenzeer door blessures geteisterde ACME (in 2015 de laatste Vlaamse winnaar van de damesinterclub) en de Waalse promovendus van vorig jaar MOHA. Voor de aflossingen hadden we een kleine voorsprong opgebouwd, maar in de 4x100m kwam ACME al 5 punten dichter. Opdracht in de afsluitende 4x400m was om maximum 2 plaatsen na ACME te finishen om zeker te zijn van het behoud in hoogste afdeling. Onze dames liepen zowaar naar een 6de plaats en liepen in het eindklassement nog enkele puntjes uit. Opdracht geslaagd dus en volgend jaar trekken we naar Nijvel, Luik, Virton of het Koning Boudewijnstadion voor de interclub.

De mannen waren met de ambitie om vooraan het klassement mee te draaien naar Ninove gegaan. Na een uitstekende start met een 2de plaats op de 400m horden (CR voor Dries) en winst op de 400m (CR voor Stef) en de 100m (Klaas) stonden we meteen ruim aan de leiding. De proeven volgden elkaar op en we sprokkelden de ene keer weinig en de andere keer wat meer punten, maar we bleven steeds aan de leiding staan. Voor de aflossingen werden we bijgebeend en moesten we 7 punten goedmaken op OB, 4 op MACW en ook RIEM kwam op gelijke hoogte. Onze aflossingsploegen 4x100m en 4x400m zetten met 2 overwinningen echter al snel de puntjes op de i, waardoor we in de eindstand 8 punten voorsprong hadden op onze dichtste achtervolger. Net als 5 jaar geleden in Ninove promoveren we dus opnieuw naar Landelijke 1, waar we bij ons vorig verblijf 2x miraculeus ons plaatsje konden behouden om na 3 jaar opnieuw te degraderen. Deze keer hopen we op een langer verblijf in deze reeks.

UITSLAG DAMES | KLASSEMENT | KASVO-ATLETEN | FILMPJE
UITSLAG HEREN | KLASSEMENT | KASVO-ATLETEN