C-Finale BvV: mooi einde van het zomerseizoen!

MERELBEKE | 23/09/2023

– – – FOTO’S – – –

Afgelopen weekend trokken onze pupillen en miniemen naar Merelbeke om de clubeer te verdedigen tijdens de C-Finale van de Beker van Vlaanderen. Met de clubkleuren op hun gezicht, ouders en familie die supporterden en ‘George’ de mascotte als extra motivatie, vochten onze atleten voor elk punt. Er werden tal van knappe prestaties geleverd en vele PR’s werden verbroken. Zelfs enkele clubrecords moesten eraan geloven.

De pupillen jongens mochten de spits afbijten met hoogspringen. Méraud sprong naar een nieuw PR van 1m25 en haalde hiermee de 3de plaats. Op de 60m liepen Billy en Han beiden een nieuw record, maar Nathan liep nog sneller en haalde zo de punten voor ASVO binnen. Bij het vortexwerpen sneuvelden de records met meters. Achilles wierp 3m verder dan ooit tevoren en Cedric en Karel maakten er een razend spannende wedstrijd van. Bij hun tweede poging sneuvelde het clubrecord en was het verschil tussen beiden slechts 3cm. In de ultieme 3e poging schudde Karel een worp van 39m34 uit zijn mouw en haalde zo 10 punten binnen. Achilles en Karel toonden hun werpkunsten even later ook in het kogelstoten. Bij de 60m horden toonde Enéas zich, na ook al een 60m vlak te hebben gelopen. Hij ging goed mee met de atleet die naast hem liep, maar voorbij steken lukte net niet. Leon en Nathan maakten er eveneens een spannende strijd van in hun reeks. Ze doken beiden voor het eerst onder de 12 seconden en eindigden op plaats 4 en 5. Op de 1.000m stonden 5 KASVO-jongens in dezelfde snelle reeks ingedeeld. Cedric bleef Baptiste net voor terwijl Wout en Méraud Leon zo lang mogelijk probeerden te volgen in de slotronde. Geen enkele atleet bleek opgewassen tegen de turbo van Leon en 13 punten extra waren een feit. Han zag alles gebeuren van aan de verspringbak en dit gaf hem vleugels. Hij sprong met tegenwind naar een dik PR van 3m45. 

Vortexwerpen was het eerste nummer voor de pupillen meisjes. Jitse’s vortex vloog bij het inwerpen voorbij de 30m-lijn. Tijdens de wedstrijd zelf vloog hij naar 29m07, meer dan 6m verder dan het clubrecord. Dit leverde ons meteen 11 punten op. Op de 60m slaagde Lore erin om haar PR aan te scherpen tot 11.14; goed gedaan. In het verspringen moesten onze meisjes veel wind trotseren, wat nieuwe records neerzetten bijna onmogelijk maakte. Bij de 60m horden zagen we twee KASVO-meisjes terug. Nimué startte heel sterk en deed bijna een volle seconde af van haar PR. Maud vloog nog iets sneller over de horden en haalde zo de punten binnen voor KASVO. Ilke zorgde even later voor een spannende wedstrijd bij het hoogspringen. Op 1m10 had ze 3 pogingen nodig om vervolgens direct over 1m15 te springen. De derde poging op 1m20 was prima, maar de lat viel alsnog toen Ilke haar hand er tegen kwam. Misschien lukt deze hoogte wel tijdens een volgende wedstrijd! Op het einde van de namiddag sneuvelden er nog enkele PR’s. Zowel Noor als Bente verbeterden zich met enkele centimeters in het kogelstoten terwijl Maud en Ilke beiden een hap uit hun tijd deden op de 1.000m. Estelle liep voor het eerst deze afstand en bleef knap onder de 4 minuten. Maya liep ook een knappe wedstrijd en bleef maar net boven haar PR.

Lukas was onze eerste miniem die in actie kwam. Bij het verspringen landde hij bij elke poging een pak verder met 3m55 als beste sprong. Maarten nam even later de 80m voor zijn rekening en bleef hierbij slechts 1 honderdste boven zijn PR. Bij het kogelstoten sneuvelde het eerste PR van onze miniemen. Lars stootte de kogel 7m55 en deed zo 10cm beter dan ooit. Op de 150m liepen al onze miniemen sneller dan ooit. Ruben slaagde er zelfs in om voor het eerst om de 21 seconden te duiken en eindigde hierdoor knap 5de. Bij het speerwerpen toonden onze jongens ook hun goede vorm. Lars werd met een worp van 27m22 (PR) vijfde en Milan wierp bijna 4m verder dan ooit met een mooie 15m45m als resultaat. Op de horden zagen we slechts één atleet terug. Jaro verdedigde onze clubkleuren goed en liep naar een PR (18.52), terwijl ook Wolf er alleen voor stond op de 300m. Zijn nieuw record van 48.74 leverde ons 6 punten op. Een kwartier later stond hij samen met Ruben aan de start van het hoogspringen. Beiden hadden een tweede poging nodig op 1m35. Ruben wipte even later direct over 1m40 en eindigde hierdoor gedeeld zesde.

De miniemen meisjes startten hun namiddag met de 80m. Audrey nam hierbij de grootste hap uit haar PR, maar ook Marie-Roos, Mauritse en Lika verbeterden zich. Eline deed wat iedereen van haar verwachtte; winnen in het kogelstoten. Elke keer vloog de kogel voorbij de 11m-grens en een nieuw PR van 11m31 was dan ook een topprestatie. Marie-Roos nam voor het eerst deel aan het hoogspringen. Ze vloog telkens bij haar eerste poging over de lat en werd met 1m30 knap zevende. Op de 60m horden, de 300m en de 150m startte telkens slechts één KASVO-atlete. Op dit laatste nummer slaagde Lika erin om voor het eerst onder de 21s te duiken, wat haar een tweede plaats opleverde. Bij het verspringen sprong Geike heel constant; er zat slechts 10cm tussen haar verste en minst verre sprong. Bovendien bleef ze slechts 5cm onder haar PR, wat prima is gezien de tegenwind. Bij het speerwerpen zagen we twee eerstejaars hun PR aanscherpen. Sienna wierp 4m verder dan ooit en Ona haalde met 16m61 de punten binnen. Op het laatste individuele nummer, de 1.000m, stonden twee meisjes aan de start. Floor bleek over de snelste benen te beschikken en eindigde 11de.

Na al deze prestaties stonden we op de 5de plaats, met exact evenveel punten als Brugge. Zouden we nog kunnen opschuiven met de aflossingen? Onze ploegjes liepen stuk voor stuk een prima wedstrijd met vlotte wissels, maar opschuiven in het klassement gebeurde niet. We bleven 5de en eindigden zo één plaats hoger dan bij de schiftingen, een prima teamprestatie dus. Proficiat aan iedereen die deelnam voor jullie inzet, teamspirit en knappe prestaties! 

Verslag en foto’s: Hedwig Van Schaeren