Crossers in goede doen!

Vorige week presteerden heel wat jeugdatleten alweer heel sterk op de veldloop in Ronse. Maar ook de oudere crossers zijn de laatste weken goed op dreef.

Veldloop Ronse (30-01-2022)
In Ronse beet cadet Florence Eeckman de spits af. Op het zware parcours finishte ze als 9e na 2270m klimmen en dalen in de modder. Bij de cadetten jongens stonden 21 deelnemers aan de start, waarvan maar liefst 4 van KASVO. En of onze jongens er zin in hadden. Senne Ketsman moest de latere winnaar al snel laten gaan, maar draaide heel goed mee in de strijd om de tweede plaats, die hij uiteindelijk ook binnen wist te halen. Een schitterende zilveren medaille voor Senne! Maar ook Bo Meirhaeghe en Laurens Vandewattyne liepen een goede cross. Ze gaven uiteindelijk maar een 10-tal seconden toe op Senne en werden 5e en 6e. Roel De Preester viel met een 11e plaats tenslotte net buiten de eerste helft van de uitslag.

Bij de scholieren meisjes stonden slechts 5 deelneemsters aan de start. Flore De Schepper had, één week na haar overwinning in Zottegem, wel zin in een nieuwe glansprestatie en leverde die ook af. Met een nieuwe overwinning pakte ze een schitterende twee op twee. Proficiat! Bij de herenwedstrijd voor scholieren en masters 50+ was het opnieuw Patrick De Lange die een dijk van een wedstrijd liep. Hij toonde nog maar eens dat hij zich op de zwaardere parcoursen echt thuisvoelt en kwam als 6e master binnen.

Vervolgens kregen de juniors/seniors/masters dames 5460m voor de kiezen. Slechts één juniore aan de start, dus was Laure Bilo al bij aanvang zeker van de overwinning. Ze streed daarnaast ook tot de laatste meters voor de overall overwinning maar moest uiteindelijk 1 seniore laten voorgaan. Bij de senioren stonden 4 KASVO-dames aan de start, en daarmee vulden ze bijna de helft van het deelnemersveld. Ine Laridon, Ilke Dhont, Sarah De Groote en Evelien De Smet finishten in de uitslag respectievelijk 5e, 6e, 7e en 8e. Bij de masters toonde ook Greet Verdonckt dat ze een aardige cross in de benen heeft. Ze eindigde als 4e net naast het podium.

Bij de seniors mannen verdedigden Michael De Raedt en Mathias De Groote de rood zwarte kleuren. Michael zette zijn opmars van de voorbije weken verder en bevestigde dat hij een begenadigde crosser is. Van bij de start was hij vooraan te vinden en al snel was hij helemaal niet te houden. Hij finishte uiteindelijk als winnaar met bijna een halve minuut voorsprong. Mathias streed zich in de achterhoede moedig naar een 10e plaats.

Ten slotte kregen de juniors en masters mannen ruim 6km afzien te verwerken. Junioren Korneel Van Rillaer en Jef Demedts deden het voortreffelijk en werden 6e en 7e. Bij de masters draaide Brechtel Wancour erg lekker rond. Hij genoot van het zware parcours en werd knap 10e. Karel Huysman werd 23e.

Op de koop toe ging KASVO voor de tweede keer op rij (na de editie van 2020) met de prijs van grootste club naar huis. Ook daar zijn we uiteraard trots op!

UITSLAG

Nieuwjaarsrun Linkeroever (30-01-2022)
Simon Rogge verkoos een snellere wedstrijd dan de veldloop in Ronse. Hij trok naar Linkeroever voor een natuurloop van 5km. Het parcours bestond voor 2/3 uit bospaden en zandwegen en kende de nodige variatie. Simon vertrok behoudend in 3e postie, maar rolden in de tweede kilometer (op het stuk tegenwind op de dijk) zijn voorgangers allebei op. Daarna zette hij iedereen te kijken en kwam met een ruime voorsprong als winnaar over de finish.

Veldloop Hamme (06-02-2022)
Terwijl de meeste fondlopers een weekje rust inbouwden, doken kompanen Michael De Raedt en Simon Rogge met plezier de blubberpartij van Hamme in. Door de regenval van de vorige dagen was het parcours een ware modderpoel, met een passage waarbij het water zelfs kniehoog kwam. Michael bewees de voorbije weken al in goede doen te zijn, Simon hoopte na enkele weken stevig trainen zijn vormdip van november/december definitief achter zich te laten. In de eerste ronde lag het tempo niet superhoog. Simon schoof zelfs even door naar de kop en Michael volgde gezwind. In de tweede rond kwam iedereen min of meer op zijn plaats terecht. Michael streed in een groepje voor de derde plaats, Simon vond zijn draai ongeveer halfweg het pak. In de laatste hectometers leek Michael op weg naar een derde podiumplaats op rij, maar in de slotmeters werd hij nog voorbijgesneld. Simon miste net wat frisheid om nog enkele plaatsjes te winnen maar was met een 14e plaats wel erg tevreden.