Dashing through the Oudenaardse snow!

OUDENAARDE | 03/12/2023 (FOTO’S G-SPORT / FOTO’S JEUGD)

Op zondag 3 december ging onze eigen veldloop door op en rond de Finse piste. Maar liefst 141 ASVO-jeugdatleten en 2 ASVO-G-atleten waren ingeschreven voor de herdenkingswedstrijd voor Valentien. Jammer genoeg moesten er de dag zelf enkele atleten afhaken wegens ziekte, maar in elke reeks waren de rood-zwarte kleuren goed vertegenwoordigd.

Als eerste mochten de G-atleten starten. Zij kregen een parcours van 1000m voorgeschoteld. Warre en Camille namen voor het eerst deel aan een veldloop. Trainster Nienke liep mee als begeleider en zag onze atleten een prima cross lopen. Na afloop mochten Camille en Warre samen met alle andere G-atleten op het podium. Onder een luid applaus namen ze hun medaille in ontvangst. Super gedaan Warre en Camille!

Hierna was het de beurt aan onze kangoeroes. Ebba, Lizzie, Ella, Oona en Yenna startten samen met 20 andere atleetjes achter de voorlopers. Vijfhonderd meter later kwamen ze aan met sneeuwvlokken in hun haren en ijskoude voeten. Onze jongens vonden de sneeuw best leuk in het begin. Cyril, Georges, Arend, Juul, Miel, Stan, Georges en Stan liepen zo hard mogelijk tussen de sneeuwvlokken. Maar ook bij hen waren er ijskoude tenen en wangen na aankomst. Voor een eerste of tweede crosservaring kan dit tellen! Dikke proficiat kangoeroes om door te bijten en niet op te geven tijdens de zware wedstrijd. Jullie prijs hebben jullie dubbel en dik verdiend.

Even later mochten onze benjamins starten. Zij liepen 1000m, op het parcours dat al was ‘ingelopen’ door onze G-atleten. Maar wat extra modder kon hen duidelijk niet deren. Bij de meisjes startten eerstejaars Joselien, Alice, Leonie, Fien, Kaat, Giselle en Marthe. Bij de 2e jaars waren Lisette, Elise, Margot, Stella, Eve, Loes, Yenna, Emily en Rosalie van de partij. Onder luide aanmoediging zetten ze hun beste beentje voor op de besneeuwde Finse piste. Even later zagen we ook onze jongens aan het werk. Eerstejaars Liano, Emiel, Rafael, Viktor R, Fausto, Victor VdP, Silas en Oscar liepen een prima wedstrijd. Fausto liep zelfs zo snel dat zijn schoenen ervan uitvielen. Op zijn sokken en met zijn schoenen in de hand liep hij verder richting aankomst. Ook 2ejaars Alexander, Bastien, Roel, Nio, Siebe, Finn, Gustave, Florian, Thor, Lander, Nate en Jasper liepen als volleerde crossers door de modder. Zowel bij de meisjes als jongens zagen we heel wat van onze atleetjes vooraan eindigen, maar evengoed in het midden of achteraan. Een uitslag wordt niet opgemaakt want de inzet en wedstrijdplezier is het enige dat telt. Proficiat aan alle benjamins om jullie beste beentje voor te zetten tijdens deze sneeuweditie. Jullie hebben het allemaal super goed gedaan!

Onze pupillen liepen na de benjamins en kregen een parcours met bergjes voorgeschoteld. Bij de eerstejaars meisjes kwam Juliette als eerste ASVO atlete aan op plaats 21. Louise (23) en Vonne (25) volgden enkele tellen later. Axelle (27) en Esmée (29) liepen steeds in elkaars buurt en vervolledigden de top 30. Maxine viel hier net buiten en eindigde voor Estelle (33). Marit (40) en Luna (42) hadden niemand die hetzelfde tempo liepen. Ze liepen een stuk van de wedstrijd alleen/zonder gezelschap met mede-atleetjes en beten, onder luide aanmoedigingen, door tot het einde.

Bij de 2e jaars liepen er 4 atletes van verschillende clubs lange tijd samen. Dankzij een versnelling kon Maud afstand nemen en op het podium eindigen. Maya (8) en Bente (9) liepen samen vlot door de modder en sneeuw en finishten netjes in de top 10. Estelle finishte iets later als 13e en bleef Sien (17) zo’n 10 tellen voor. Marie-Julie en Kato zagen we lang in elkaars buurt en ze finishten ook vlak na elkaar op plaatsen 29 en 30. Lore had het lastig op het einde, maar gaf niet op en kon nog wat versnellen aan de finish. Zo kon ze enkele atletes achter zich laten. Ze eindigde prima als 36e.

Bij de pupillen jongens zagen we ook heel wat rood-zwarte kleuren aan de startlijn. Nathan was de snelste ASVO atleet van onze eerstejaars. Hij finishte als 13e. Aro (15) en Flor (20) vervolledigden wat later knap de top 20. Daan liep een constante wedstrijd en zag dit beloond met een 29e plaats. Lou (32) en Julian (35) vochten voor hun plaatsje bij de eerste 35. Mattis liep halfweg in de buurt van Kian. Aan de finish was het verschil zo’n 10 tellen, tussen plaats 43 en 47. Floris en Andreas zorgden voor het kleinste verschil van alle ASVO atleten door bijna gelijktijdig  als 49e en 50e te finishen.

Bij de 2e jaars was Kas uit op revanche, na de millimetersprint in Deinze. Hij liep vanaf halfweg aan de leiding en gaf die koppositie nooit uit handen. Wout vond het tempo iets te hoog en besloot om zijn eigen tempo te lopen. De gouden en bronzen medaille voor onze pupillen was even later een feit. Cedric streed even later met 2 andere jongens voor een plaats in de top 6. Hij werd knap 6e. Iets later zagen we 3 KASVO vrienden strijden voor een plaatsje in de top 10. Net zoals in Deinze bleek August (9) de snelste. Hij eindigde voor Jolan (10) en Polle (11). Wat later kwamen ook Billy (15) en Jef (16) over de streep. Kamiel liep in zijn 2e cross ooit naar een mooie 22e plaats. Kobe en Enéas waren aan elkaar gewaagd en liepen voor een plaats bij de eerste 30. Ze eindigden er net buiten als 31e en 32e. Tot slot zagen we de broers Mattis en Wannes aan de slag in hun eerste crosswedstrijd. Wannes (46e) trok deze keer aan het langste eind. Misschien is het volgende keer wel omgekeerd?

Onze oudste jeugdatleten, de miniemen, kregen een goed ingelopen parcours voor de kiezen. Ze strikten hun spikes extra hard voor de start van hun ronde van 1600m. Bij de eerstejaars meisjes was Nienke de pechvogel van de dag. Ze viel bij de start en was vanaf de meet op achtervolgen aangewezen. Met wat pijn en extra modder finishte ze als 45e. Marith en Louise waren wel goed weg. Ze liepen de hele wedstrijd in elkaars buurt en finishten als 15e en 16e. Ilke liep een mooie constante wedstrijd en zag dit beloond met een plek in de top 20. Ook Jitse vond de langere afstand prima en liep heel knap naar plaats 22. Mare zocht en vond haar eigen tempo en finishte als 34e. Wat later zagen we ook Amber (37) en Eowin (38) het beste van zichzelf geven. Tot slot zagen we een hele trein van KASVO meisjes toekomen. Marit, Nimué, Ilhem, Maud en Estelle zetten nog een eindsprint in en verdeelden zo plaatsen 40 tot en met 44.

De tweedejaars startten traditioneel met minder atleten. Wellicht zit de examenperiode er voor iets tussen. Ona liep een prima wedstrijd en finishte als 15e. Ook Audrey liep heel constant en eindigde een 10-tal tellen later als 16e. Sienna had niemand die haar tempo liep en moest haar eigen ritme zoeken. Een 19e plaats was een prima resultaat voor haar.

De miniemen jongens startten als laatste jeugdatleten. Bij de eerstejaars deed Leon er alles aan om een 2e gouden KASVO-medaille weg te kapen. Hij moest deze keer zijn meerdere erkennen in een atleet van Deinze. Ook Tijl ging erg diep voor zijn 4e plaats. Baptiste was de derde KASVO jongen die binnenkwam op plaats 13. Achilles (21) eindigde een plaatsje hoger dan in Waregem en kon zo de eindsprint van Lukas (23) en Nathan (24) zien. Finn slaagde er bij zijn tweede cross in om heel wat plaatsjes te winnen. Hij eindigde als 28e. Jonah verloor nipt de strijd met een atleet van ACG en eindigde 33e.

Bij de tweedejaars wou Cas het voorbeeld van zus Maud volgen. Een medaille zat er vandaag niet in, maar wel een knappe top 10 plaats. Gijs had ook prima crossbenen en finishte even later als 9e. Mathis (20) was de 3e KASVO man die binnenkwam. Lars (26) liep ook een prima wedstrijd. Hij haalde bijna Ruben (25) in. Ook Jaro V (34) en Thor (35) waren aan elkaar gewaagd. Rune (32) , Jaro D (37) en Leandro (38) liepen alleen en moesten elk een eigen tempo zoeken. Dit lukte hen prima, zeker met de vele supporters aan de kant.

Proficiat aan alle jeugdatleten om door te zetten en om niet op te geven, ook al was het lastig of liep je alleen. Proficiat voor die extra eindsprint, ook al was je moe. Of gewoon om deel te nemen aan onze clubcross, al had je stress of vond je de cross zwaar. Het was fijn om te zien hoe jullie elkaar hielpen om sneller te gaan of om vol te houden. De trainers supporterden mee en kijken ernaar uit om jullie te verwelkomen bij een volgende wedstrijd.

Verslag: Hedwig Van Schaeren