De Rode Loper – editie 390

Beste KASVO-leden en sympathisanten,

Naar aanleiding van het afscheid van Margo Van Puyvelde, die na een prachtige sportcarrière de spikes aan de wilgen hangt, kreeg ik van haar een schrijven waarin ze haar appreciatie voor onze club betuigt. Ze vertelt wel eens te heb ben overwogen bij ons weg te gaan, maar het nooit te hebben gedaan omdat de sfeer binnen onze club “onklopbaar” blijft. Een zinnetje dat erg veel zegt, en waar ik geweldig blij om ben. We kunnen het eigenlijk enkel beamen.

Zo waren er de voorbije weken enkele teambuildingsmomenten, en dit zelfs op initiatief van de atleten. Er werd, vaak op een ludieke manier en onder spelvorm, kennis gemaakt met mensen waar we anders weinig of nooit mee spraken. Een uitstekende zaak in het vooruitzicht van de nakend interclubcompetities!

Voor deze Bekers van Vlaanderen zijn het traditiegetrouw onze jongsten die de spits mogen afbijten: onze pupillen en miniemen trekken op 27 april naar Wervik voor hun schiftingswedstrijd. De volgende dag treden onze kadetten en scholieren aan in Betekom, en dit in de hoogste afdeling. De alle categorieën-ploeg heeft opnieuw de eer in de First League te mogen aantreden; hun wedstrijd gaat door op 12 mei in Dampicourt. De masters, al jaren rustig residerend in de tweede afdeling, trekken op 2 juni naar Roeselare voor een wellicht opnieuw zorgeloze en zeer aangename namiddag.

Voor de lange verplaatsing naar Dampicourt wordt een bus ingelegd. Het is de bedoeling deze volledig te vullen, en dus ook een pak supporters mee te nemen. Onze atleten en trainers zouden het erg waarderen mochten ze worden omgeven en gesteund door veel KASVO-fans; het gaat hier immers over een competitie op hoog niveau, en het is voor onze club zeer belangrijk deel te mogen en blijven uitmaken van de First League.

Indien er voldoende interesse voor bestaat, zullen we ook in groep en met de bus naar de Memorial Van Damme trekken op zaterdag 14 september. De Memorial wordt dit jaar de finale van de Diamond League, en daarom over twee dagen gespreid. We verkiezen een busverplaatsing op zaterdag; op vrijdag is het voor velen wellicht moeilijker daarbij te kunnen aansluiten door werk en school. Een ideale gelegenheid voor wie nog nooit aanwezig was op een wedstrijd van het allerhoogste internationale niveau!

Pieter Demetter, voorzitter

LEES VERDER