De Rode Loper – editie 391

Beste atletiekvrienden,

Op zondag 12 mei beleefden de atletiekverenigingen met de interclub alle categorieën hun jaarlijkse hoogdag van het collectieve gebeuren. Voor KASVO betekende dit een verplaatsing naar het verre Dampicourt, maar dat hoort er nu eenmaal bij voor wie op hoog niveau actief is. Sterk als we waren in de breedte, met acht overwinningen verspreid over de drie disciplinegroepen (lopen, werpen en springen), bleek de klassieke vrees voor degradatie al gauw onterecht. Even lovenswaardig als de knalprestaties zijn de inspanningen van atleten die vooral meereisden uit clubliefde, hun comfortzone en studieboeken verlieten en meehielpen om onze club in de First League te houden. Hetzelfde geldt voor de trainers, begeleiders en supporters die er eveneens een volledige dag aan spendeerden. Het heeft geloond, we blijven waar we thuishoren!

Ook onze cadetten en scholieren hebben hun interclubcompetitie mooi afgewerkt. Ze blijven in de hoogste afdeling. Onze pupillen en miniemen eindigden vijfde in hun schiftingswedstrijd en gaan in september naar de C-finale van de Beker van Vlaanderen.

Met de Interregio Jeugdcup op zaterdag 29 juni starten ook opnieuw de zomerwedstrijden in Oudenaarde. Deze wedstrijd is een ideale gelegenheid voor jonge atleetjes die nog nooit hebben geproefd van het competitiegebeuren. Drempelvrees hoeft er helemaal niet te zijn, alles gaat door in een vertrouwde omgeving onder begeleiding van onze jeugdtrainers.

Op zondag 7 juli hebben we vervolgens onze Rosine Wallez Meeting waar opnieuw geldprijzen zijn voorzien voor de podia in de wedstrijden voor junioren-senioren. Bovendien zijn er bonussen voor alle atleten die een snelle tijd neerzetten op de 400m.

Op dinsdag 30 juli is er onze al even klassieke Vakantiemeeting, en op zondag 25 augustus vindt voor het eerst sinds lang opnieuw een uurloop plaats in Oudenaarde. Deze wordt gelopen in het kader van de Memorial Rachel Hanssens, waar veel aandacht is voor de mastercompetities. Cadetten, scholieren, junioren en senioren zijn er echter evenzeer welkom.

De voorbije jaren hebben we een uitstekende reputatie opgebouwd wat betreft het organiseren van wedstrijden. Dit is vooral te danken aan de talrijke medewerkers die belangeloos de handen uit de mouwen komen steken. We hopen op de ingeslagen weg verder te kunnen gaan; wie wil meehelpen, kan zich altijd melden bij een bestuurslid. Ook hier hoeft er niet de minste drempelvrees te zijn…

Pieter Demetter

LEES VERDER