Dubbel atletiekweekend

ERTVELDE & OORDEGEM | 14-15/08/2021

Afgelopen weekend was het, net zoals het laatste weekend van augustus, een dubbel atletiekweekend. Hiermee bedoel ik dat er zowel de zaterdag (Ertvelde) als de zondag (Oordegem) een optie was voor onze jeugdatleten om de clubkleuren te verdedigen. En dat deden ze met verve!

Zo kwamen er zaterdag, voor het eerst sinds ik deze wedstrijdverslagen schrijf, enkelen van onze jongste leden in actie. Kangoeroe Louise Ronsse reisde samen met benjamins Bente Ronsse en Nathan Dewaele af naar AS Rieme om daar een meerkamp te betwisten in de vernieuwde wedstrijdvorm (meer info hierover kan je nog steeds via deze link vinden). De enige jongen onder dit gezelschap nam tevens nog deel aan de afsluitende teamestafette. Hopelijk was het een heel toffe voormiddag, die voor herhaling vatbaar is en nog vele anderen zal aanzetten om ook eens deel te nemen!

’s Namiddags waren er nog 2 van onze pupillen dapper genoeg om hun clubtruitje aan te trekken en alles te geven in een meerkamp. Ten opzichte van elkaar nam Lars Ronsse nipt de bovenhand door onder andere een snelle 60m te lopen (9″65) en iets verder te springen (3m36), maar door de stevige 1000m die Cas Gevaert liep op het einde (3’38″71) werd het dus nog heel spannend. Kortom, we kunnen de zaterdag afsluiten door te stellen dat de familie Ronsse alomtegenwoordig was, daar in Ertvelde!

Zondag was het vervolgens de beurt aan onze miniemen. 6 meisjes en 1 jongen maakten de verplaatsing naar de thuispiste van Vlierzele Sportief om het beste van zichzelf te geven! Laat ons beginnen met de fans van het langere loopwerk. Zo deden Marcel Verhaeghe en Elodie Van Rillaer enkel mee aan de 1000m. Respectievelijk liepen ze naar een heel mooie tweede (3’20″22) en zevende (3’30″61) plaats. Op deze afstand kreeg Elodie het gezelschap van Mélusine Lachaert (3’48″05) en Louise Van der Cruyssen (3’57″93). Beiden werkten ze nog 2 andere nummers af die dag. Zo stootte Mélusine eerder die dag haar kogel al 5m10 ver en moest ze op de 80m net de duimen leggen voor een clubgenote in een tijd van 13″03. Louise had immers net dezelfde tijd, maar de fotofinish bracht soelaas. Daarvoor liep ze ook nog een puike 300m (52″34) en erna startte ze toch niet meer in het verspringen.

In de zandbak kwamen wel nog 2 andere dames van onze club in actie. Camille De Clercq sprong met 4m49 naar een derde plaats, terwijl Cato Chiers met 4m20 zich tevens een plaats in de top10 wist te verzekeren. Voor Camille was dit echter niet de enige podiumplaats, aangezien ze door een verre discusworp (31m74) en een vliegensvlugge 300m (44″34) nog tweemaal bij de beste 3 zat op een nummer. Waar Cato nog net naast het podium viel op de 300m (44″61), lukte het haar net wel op de 80m met een sterke tijd van 10″69. Tot slot nam haar zus Marte Chiers enkel de werpnummers voor haar rekening. Tweemaal bereikte ze net de top10 door de discus 17m03 te werpen en de kogel 7m57 te stoten, wat 7cm verder was dan haar ingeschreven prestatie!


Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *