Eerste (en hopelijk niet laatste) indoor van het seizoen

Afgelopen zaterdag ging, eerlijk gezegd tegen mijn verwachting, de Buffalo-Trakks indoormeeting alsnog door ondanks de huidige Coronasituatie. Van deze kans maakten enkele jeugdatleten gebruik om hun kunnen deze winter zeker ook eens binnen te mogen etaleren!

Zo kwamen pupillen jongens LarsMathis en Nathan samen aan de start bij de 60m en 1000m; hier dus geen onderscheid tussen eerste- en tweedejaars! Beide keren bevonden de resultaten van onze kerels zich in de buurt van elkaar. Lars en Mathis liepen immers onder de 10 seconden op de 60m (terwijl Nathan er net boven uitkwam) en op de 1000m was het enkel Lars die er in slaagde nipt onder de 4 minuten over de finish te komen (terwijl Mathis en Nathan beiden op nog geen 3 seconden volgden). Daarnaast waagden Lars (12″99) en Nathan (13″03) zich nog aan de korte horden, waar de prestaties alweer heel dicht bij mekaar lagen, en stootte Lars zijn kogel van 2kg nog 6m46 ver. Bij de pupillen meisjes tekenden vervolgens Sienna V en Audrey present! Waar Sienna op de 60m de bovenhand nam (10″15 vs 10″36), finishte Audrey als eerste op de 1000m (4’10″11 vs 4’16″88). Goed gedaan, pupillen!

Bij de miniemen trad Eline als enige meisje aan om onze clubkleuren te verdedigen. Zo kwam ze bij het kogelstoten nog geen 20cm te kort om een podiumplaats weg te kapen, maar met een beste worp van 9m36 mag ze zeker en vast heel trots zijn! Daarnaast legde ze haar 60m in een tijd van 10″32 af, waardoor er zelfs een fotofinish aan te pas kwam om haar uiteindelijke plaats vast te leggen; het was dus duidelijk een spannende en sportieve middag voor haar! Tot slot namen miniemen jongens Andries en Mano nog de kortere sprintnummers (60m & 150m) voor hun rekening. Beide heren verbeterden hun PR op de 150m met respectievelijk een tijd van 20″49 en 20″56. Daarnaast liepen ze op de 60m identiek dezelfde tijd met 8″53, maar besloot de finishfoto dat Andries toch net dat tikkeltje eerder over de meet kwam. Mooie prestaties, miniemen!


Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *