KASVO-joggers | Flandrienloop Oudenaarde

Na vorige week de 10 Miles in Elsegem was het op zondag 28 april de beurt aan Melden waar de “10 Miles” ondertussen al flink gegroeid waren. Mijn uurwerk gaf een afstand van 16,99 km en de compagnon van Peter had 17.2 km.  Net als in 2023 heb ik de gemiddelde snelheid/tijd km dan ook maar berekend op een afstand van 17 km i.p.v. op 16,1 km.

In tegenstelling tot Elsegem met een perfecte organisatie was het in Melden een stuk minder. Lang aanschuiven om je nummer op te halen en dan opnieuw aanschuiven om je sporttas af te geven. Volgens de laatste info die wij via mail kregen was er ook omkleedruimte voorzien. Maar die plek was nergens te bekennen en later hoorde ik van de speaker dat de resten van de tent die voorzien was als kleedruimte 100m verder in het veld gewaaid was. Daar kan de organisatie uiteraard weinig aan doen net als aan de staat van de paadjes door het Koppenbergbos. In Elsegem hadden wij al af te rekenen met de modder en het was in Melden niet anders. Na de Koppenberg en de Paterberg die wij via de openbare weg overwonnen keerden wij terug richting Melden. Het eerste stuk meestal wind tegen maar voorbij de “Pater” bergaf en wind in de rug.  Maar het mooie liedje bleef niet duren want wij doken het Koppenbergbos in en daar was het bergop ploeteren in de modder. Lopen was op bepaalde stukken absoluut onmogelijk en waar mogelijk was het steun zoeken aan een boom of tak om niet te vallen. Zelf ben ik niet gevallen maar het scheelde soms toch niet veel.

En dan de wedstrijd zelf met een topprestatie van Peter die in de top-20 eindigde en er maar een minuutje langer over deed dan vorig jaar. Zelf had ik dit jaar vier minuten meer nodig. Dirk liep de voorbije jaren de 26 km maar was solidair met Peter en mij om ook in de 10 Miles te starten. In mijn uitslag heb ik naast de tijden van dit jaar ook nog eens de tijden die ik had van de voorbije jaren gezet.

Uiteraard was Wim niet van de partij op de 10 Miles maar op 6 km liet hij toch al een derde van de deelnemers achter zich! Dat belooft voor de toekomst en zoals ik eerder al zei: nu kan ik hem nog kloppen maar dat zal geen jaar meer duren of ik moet opnieuw de duimen leggen voor hem.

De volledige uitslag op: https://my.raceresult.com/274783/

En omdat er naast mij misschien nog wel andere zijn die houden van statistiekjes krijgen jullie nog een overzicht van iedereen zijn tijden van de voorbije jaren op de “Vijfkerkenloop“.

Maar naast lopen moet er ook nog tijd zijn voor andere dingen. En een van die dingen is op woensdagavond 8 mei de “Croque avond” in de kantine van KASVO. Ook voor wie niet meer traint misschien een goede gelegenheid om nog eens te komen bijpraten met de nog actieve joggers.
Kaarten kunnen tot 1 mei besteld worden via de website van KASVO.

En uit goede bron vernam ik ondertussen dat voor de joggers al een tafel voorzien werd. Zelf had ik mijn kaarten al besteld dus ik zal er zeker zijn.

Marc