Info loopmaand april voor joggers

Beste joggers

De maand april is reeds aangebroken, tijd voor een nieuw trainingsschema. De maand van een nieuwe coopertest, die gepland staat in de laatste week van april.

Het schema is dan ook gebaseerd op de voorbereiding van de coopertest, namelijk kortere versnellingen op woensdag.

Deze maand staan ook een paar lokale loopjes op de agenda: vijfkerkenloop, flandrienloop, trail in Gavere. Er zijn verschillende afstanden, hieronder de linken naar de loopjes voor de geïnteresseerden.

Whatsapp groepje

we zijn bezig aan een update van het kasvo-joggers whatsapp groepje, wie nog niet is opgenomen in het groepje en dat graag wil, graag een seintje aan Marijke Meirlaen of mezelf, dan voegen we jou toe (in dit groepje wordt vaak aangegeven wie wel/niet komt op bepaalde dagen, enz..)

Als laatste nog een paar aandachtspuntjes ivm het lopen op de openbare weg:

Loop tegen het verkeer in

Hoewel je wettelijk gezien mag kiezen of je aan de linkerzijde of de rechterzijde van de rijbaan loopt, kies je beter voor links. Zo zie je het verkeer naderen en kun je indien nodig uitwijken naar de berm. Loop je links op de rijweg, dien je achter elkaar te lopen, loop je rechts op de rijweg in een groep vanaf 6 personen, mag je per 2 naast elkaar.

Respecteer de wegcode

De wet beschouwt joggers als voetgangers. Hou je voor je eigen veiligheid aan de verkeersregels. Dat betekent dat je stopt voor een rood licht (en ter plaatse trappelt terwijl je wacht), zebrapaden gebruikt om over te steken, enz. Maak gebruik van het voetpad, indien niet mogelijk, het fietspad, maar dan heeft de fietser voorrang!

Naar pagina ‘Joggers’ gaan