Interregio Maldegem

MALDEGEM | 20-04-2024

Op 20 april ging de tweede Interregio-wedstrijd door in Maldegem. Ondanks het crossweer (wind, koude en regenbuien) slaagden onze atleten erin om knappe prestaties neer te zetten.

In de vroege namiddag nam benjamins Eve en Jasper deel aan de  meerkamp. Zowel 40m sprint, vortexwerpen, hoogspringen als 800m stonden op hun programma. Tijdens dit laatste nummer zette Eve onder luide aanmoediging van onze pupillen en miniemen nog een hele sterke eindsprint in. Knap gedaan Eve en Jasper!

Hierna was het de beurt aan de oudere jeugdatleten.

De pupillen jongens startten met verspringen. Finn nam voor het eerst deel aan dit nummer en sprong naar 2m04. Kobe slaagde er in om zijn PR aan te scherpen tot 3m23. Heel knap van beiden, gezien de felle tegenwind. In het volgende nummer, de 60m, mistte Cedric zijn start. Hij maakte echter veel goed in het tweede deel en eindigde zo op een knappe 4de plaats. Misschien lukt volgende keer wel een podiumplek? Bij het kogelstoten stootte Cedric weliswaar het verst van alle KASVO-jongens – exact 7m – maar het was Flor die zijn PR het meest bijstelde. Zijn kogel landde 50cm verder dan ooit tevoren. Prima prestaties jongens!

Bij de pupillen meisjes zagen we enkel Bente aan de start. Ze startte de namiddag met een nieuw PR bij vortex. Met 18m40 werd ze knap 8ste. Bij het volgende nummer, de 60m, eindigde ze nog een plaatsje hoger. Bij het slotnummer, het hoogspringen, maakte Bente het spannend, door bij haar derde poging over 1m04 te springen. Misschien lukt 1m11 wel later op het seizoen, bij betere weersomstandigheden. Proficiat met je goede prestaties, Bente!

De miniemen jongens mochten de spits afbijten met de 80m. Drie KASVO-boys eindigden in de top 10. Ruben liep in 11.03 naar een knappe 2de plek, terwijl Lars net naast het podium viel. Mathis liep voor het eerst onder de 12 seconden en werd mooi 9de. Bij het verspringen scherpte Méraud ondanks de wind zijn PR aan met 10cm. Jaro V. sprong wel 30 cm dan ooit tevoren en sloopte zo voor het eerst de 3m-grens. Bij het discuswerpen bleef Lars slechts 3cm verwijderd van de 19m-grens (= PR) en slaagde Jaro D. erin zijn PR bij te stellen tot 15m22. Het slotnummer, de 300m, was een echt spektakelnummer. Rune zorgde voor een verrassing van formaat. Iedereen dacht dat hij te snel vertrokken was en stil zou vallen, maar niets was minder waar. Hij finishte na 50.67, bijna 7 seconden sneller dan ooit tevoren. In de snelste reeks stonden 3 KASVO-boys aan de start. Ruben knalde naar een toptijd van 42.85. Lars snelde in zijn zog naar een knap nieuw PR van 47.26 en ook Mathis sloopte de 50”-grens. Proficiat jongens met deze mooie resultaten!

Onze miniemen meisjes startten net zoals de jongens met de 80m. Eerstejaars Nimué, Noor en Marith liepen voor het eerst een 80m en lukten dus sowieso een PR. Bij een wedstrijd met minder tegenwind zullen hun tijden van 15.06, 13.36 en 13.15 wellicht sneuvelen. Sienna zagen we even later terug in de werpkooi. Ze werd 13de met een worp van net geen 16m en was hier terecht heel tevreden mee. In de zandbak kwam Marith prima uit bij haar tweede sprong. Ze sloopte zo voor het eerst de 3m-grens op wedstrijd en mag ook tevreden terugblikken. Bij het slotnummer, de 300m, hadden Sienna en Marith veel stress vooraf. Maar eens het startschot weerklonk, was hier niets meer van te merken. Ze leverden een gevecht tegen de wind en finishten als 20ste en 34ste. Goed gedaan meisjes!

Wist je dat:

  • broer en zus Lars en Bente allebei op plaats 8 eindigden met verspringen?
  • de wind heel vaak van richting veranderde tijdens de wedstrijd. De miniemen meisjes liepen zelfs 300m tegen wind, wat super lastig was?
  • niet iedereen eraan dacht om zijn welverdiende koekje en drankje af te halen? Vraag er op de volgende IR-wedstrijd zeker naar bij de trainers!

verslag: Hedwig Van Schaeren

FOTO’S