Interregio RCG

GENT | 03/09/2022 (FOTO’S)

Voor de laatste Interregiomanche van dit seizoen kwamen er 22 gemotiveerde Oudenaardse pupillen en miniemen opdraven op de blauwe piste van Racing Gent. Onder een stralende zon werden er zo heel wat mooie prestaties neergezet en meerdere persoonlijke records verbroken. Maar voor het aan hen was, gaven al 2 kangoeroes en 7 benjamins het beste van zichzelf op dezelfde piste.

Zo was Nio weer op post en keerde hij huiswaarts met 2 nieuwe PR’s op zak. Voor Lisette was het zelfs haar eerste pistewedstrijd ooit na 3 veldlopen deze winter. Blij om nieuwe gezichten onze clubkleuren te zien verdedigen. Heel erg bedankt hiervoor! Bij de benjamins zal ik het eerst over de meisjes hebben. Waar Bente hoger dan 1m geraakte in het hoogspringen, kreeg Lore de vortex vlot over de 10m en vestigde zo ook een nieuw persoonlijk record. Daarnaast verbeterde Ilaya haar record op de 40m met maar liefst 3 tienden. Bij de jongens evenaarde Jolan zijn PR in het hoogspringen, wierp Cedric zijn vortex voor het eerst over de 20m lijn, evenaarde of verbeterde Jef zijn record op alle disciplines en was het voor Felix, net als voor Lisette, zijn eerste pistewedstrijd ooit. En wat deed ie het goed! Bedankt allemaal om erbij te zijn en ik zie jullie volgend jaar graag evenveel stralen als op de groepsfoto (van de benjamins) van deze meeting!

Groepsfoto Benjamins (IR RCG 2022)

Bij de pupillen jongens verbrak vervolgens Ruben zijn PR bij hockeybal en hoogspringen. Een sprong over 1m34m (!) leverde hem de eerste plaats op. Lars was eveneens bedrijvig in deze nummers. Zo wierp hij de hockeybal knap weer voorbij de 30m en sprong 8cm hoger dan ooit. Méraud was dan weer de snelste van de KASVO atleten op de 1000m in een nieuwe besttijd van 3’34″31 en liep zijn 60m voor het eerst onder de 10sec. Leon verbeterde zijn record van hockeybal en verbaasde zichzelf door wel 21cm (!) hoger te springen dan ooit tevoren. Mathis is de volgende in het rijtje ‘PR hoogspingen’, want ook hij verbeterde zich knap tot 1m16. Nathan en Rune stonden dan weer hun mannetje in het verspringen. Zij verbeterden beiden hun record tot respectievelijk 3m60 en 3m21. En ook Jaro slaagde erin om een nieuw PR te vestigen. Bij het hockeybal landde de bal immers op slechts 5cm van de 21m lijn. In het eindklassement hadden we uiteindelijk ook 3 ASVO’ers die een plek in de top10 bemachtigen. Leon werd immers zevende, net achter Mathis en Lars legde zelfs beslag op een prachtige tweede stek. Hiervoor kregen ze dan ook een extra cadeautje, naast het deelnamecadeautje (voor iedereen die aan minstens 4 manches deelnam) dat nog op komst is. Goed gedaan, jongens!

Ondertussen waren ook de pupillen meisjes goed bezig. Sienna trotseerde als enige van onze pupillen meisjes de horden en evenaarde haar PR bij hoog. In het hockeybal sneuvelden de records “aan de lopende meter”. Audrey wierp immers 6m verder dan ooit, terwijl Louise niet wou onderdoen en eveneens 5m bij haar PR deed. Mare liep verder een mooie 60m, net als Noor, en verbeterde zich ook met de hockybal. Tot slot twijfelde Ona vooraf of ze flop of schaar zou proberen bij het hoogspringen en probeerde dan maarde combinatie. Dit leverde haar een mooi persoonlijk record op en er zit zeker nog marge op. Helemaal op het einde mocht Sienna ook nog plaatsnemen op de steeplehorde met een cadeautje in de hand, omdat ze knap 9e was geëindigd in het totale klassement. Proficiat Sienna en bij uitbreiding ook alle pupillen dames!

Over naar de miniemen meisjes dan, waar er in totaal 3 ASVO’ers op de piste verschijnen. Maud nam de loopnummers (80m en 300m) voor haar rekening. Helaas was de wind ook aanwezig en bleven de recordtijden dus uit. Alhoewel, ze liep voor het eerst een 300m, dus technisch gezien vestigde ze wel een nieuw PR. Wie aan bijna elk nummer deelnam, waren Eline en Geike. Met 12.57 op de korte horden en 9m57 met de kogel, na een snelle opeenvolging van de proeven, mag die eerstgenoemde zeker tevreden op deze wedstrijddag terugkijken. Hetzelfde geldt voor Geike, die als een echte strijder terugvocht in de laatste rechte lijn van de 300m. Het deed me denken aan de eindsprint van Crestan, daags voordien op de Memorial. Helemaal op het einde zorgden onze atletes nog voor een unicum, wat mijn geheugen betreft, door een gedeelde 10e plaats te bezetten in het eindklassement. Eline en Floor hadden immers beiden 3.831 punten gescoord over alle Interregio’s heen. Chapeau, meisjes!

Tot slot tekenden er ook 5 miniemen jongens present op deze laatste manche. Initieel ging Matisse het vijftal nog vervoegen, maar enkelperikelen beslisten er helaas anders over. Spoedig herstel! Wie daarnaast ook wat voorzichtig aan moest doen totdat de zooltjes geleverd worden, was Timo. Zo nam hij enkel het verspringen en kogelstoten voor zijn rekening, beiden met een nieuw PR als resultaat. Waar het volle potentieel met de kogel er nog niet uitkomt, zweefde hij als het ware in de zandbak. Hij verbeterde zijn record met maar liefst 37cm! Ook Marcel sprong verder dan ooit naar een nieuw PR van 3m68. Verder was Milos wederom goed in vorm. Zo verbeterde hij op elk nummer zijn record, waarbij hij onder andere voor het eerst onder de magische 11sec grens dook op de 80m. Onze laatste twee ijzers in het vuur, Andries en Mano, waren dan weer heel erg aan mekaar gewaagd in het discuswerpen door respectievelijk 15m80 en 15m67 te werpen. Daarnaast verbeterde de eerstgenoemde nog zijn PR met de kogel en werd de laattegenoemde in een heel stevige 300m reeks ingedeeld, terwijl hij zich wat slapjes voelde. Desalniettemin zeer goed gedaan, want na afloop mocht hij, Mano, nog het podium op met een knappe zevende plaats in het eindklassement!

Uiteindelijk maken er 18 Oudenaardse pupillen en miniemen aanspraak op het deelnamecadeau, aangezien zij aan minstens 4 Interregiomanches deelnamen. Op een totaal van 118 aangesloten pupillen en miniemen betekent dit echter slechts 15%, terwijl dit toch eerder wel het dubbele zou moeten zijn. Graag dus een warme oproep voor komend jaar: geef wedstrijden gewoon eens een kans! Ik heb er nog maar heel weinig gehoord met enkel slechte ervaringen erover, dus wat heb je te verliezen? Ik zie jullie dan ook heel graag binnen 2 weken op het PK Meerkamp in Deinze of volgend seizoen. Indien er nog vragen zijn, aarzel dan zeker niet om ze per mail of op training te stellen!

Naar gewoonte nog enkele wist-je-datjes uit de pen van trainer Hedwig, die dit artikeltje heeft helpen schrijven, om mee af te sluiten: ‌

  • Wist je dat er maar liefst 7 ASVO pupillen deelnamen aan de 60m horden? Een volledig zwart-rode, Oudenaardse reeks was hierdoor een feit.‌
  • Wist je dat je de 1000m ook kan lopen op sportschoenen ipv spikes, zeker als je op 2 minuten voor de start beslist om toch de 1000m mee te doen? Ra ra ra, over wie hebben we het…‌‌
  • Wist je dat de pupillen jongens, door zo hoog te springen, niet meer op tijd aan de zandbak geraakten? Een nieuw record in het verspringen zal dus voor de volgende keer zijn.‌
  • Wist je dat Lars de meest constante ASVO jeugdatleet van de dag was? Zowel bij de 60m horden, het hoogspringen, het verspringen als de 60m eindigde hij op een heel mooie 5e plaats.