Interregio Rieme

Ertvelde | 04/06/2022 (FOTO’S)

De laatste stop van de Interregio-trein alvorens neer te strijken op onze eigen piste (inschrijven doe je hier) was bij onze vrienden van AS Rieme. Op de (ver)nieuw(d)e piste gaven in de voormiddag al 3 benjamins het beste van zichzelf, terwijl we in de namiddag maar liefst 22 afgevaardigden (14 pupillen en 8 miniemen) hadden. In Oudenaarde gaan we op z’n minst voor 30 eigen deelnemers, hè!

Aangezien de uitslagen van de benjamins niet publiekelijk gemaakt worden, valt er moeilijk iets over te zeggen. Als je echter in atletiek.nu op de naam klikt, kan je wel zijn/haar prestaties en records zien. Zo viel me meteen op dat Jolan voor het eerst een digitaal gemeten 40m liep, Kian de vortex eindelijk over de 10m kreeg en Jules zijn records op alle nummers verbeterde. Goed gedaan, jongens!

Vervolgens begon de namiddag met het “lievelingsnummer” van menig atleet: de (korte) horden. Hier werden heel wat nieuwe records neergezet en ook enkele mooie noteringen behaald. Zo werden pupillen Lars en Ona respectievelijk 5e (12.40) en 9e (12.66). Met nog drie andere top10 noteringen toonde Lars dat hij overal goed uit de voeten kan, terwijl Ona hetzelfde kan zeggen met drie andere top15 noteringen.

Kort daarna waren onze pupillen jongens al op de speerstand te vinden om de hockeybal zo ver mogelijk te werpen. Dit leverde voor Leon (24m68) en Méraud (23m79) een nieuw persoonlijk record op! Hoewel Méraud later wat ontgoocheld de hoogspringstand verliet, behaalde hij wel weer (net zoals Leon) een PR op die discipline! Mathis deed hetzelfde kunstje door over 1m09 te wippen, terwijl Jaro het hoogspringen aan zich voorbij liet gaan en Rune net niet over de aanvangshoogte geraakte. Deze twee heren zetten wel nog stevige prestaties neer op de andere disciplines, zoals een 13.48 voor Jaro op de korte horden en een beste worp van 17m46 voor Rune in het hockeybalwerpen. Proficiat, boys!

Bij de pupillen meisjes, die met 7 nog net wat talrijker waren dan onze pupillen jongens, sneuvelden ook heel wat PR’s. Ook sneuvelde bijna het been van Noor door een onfortuinlijke val over een ketting, maar na wat rust sprong ze wel nog tot een nieuw beste van 3m15 in het verspringen. In de zandbak waren ook Louise (2m92) en Nimué (2m31) duidelijk in hun sas door hun eigen record te verbeteren. Ook dook Louise op de 60m nog onder de 10sec, terwijl Mare (10.80) sneller liep dan ooit. Tot slot kon Sienna (4m90) nog net Jitse (4m82) voor blijven in het kogelstoten, terwijl Audrey in een tijd van 14.25 de derde Oudenaardse werd op de korte horden. Wat een prestaties, dames!

Bij de miniemen jongens vissen we eerder uit een kleine vijver wedstrijdatleten, maar toch waren er weer 3 op post! Zo behaalden Andries en Mano in beide werpdisciplines nieuwe persoonlijke records, terwijl Timo dan toch de 150m ook nog voor zijn rekening nam. Chapeau, heren!

Bij de meisjes toonde Lika haar snelle benen, zowel op de 80m (11.74) als op de 150m (22.62). Eline kreeg daarnaast de kogel weer een eind ver met een beste poging van 9m52, terwijl Maud op beide (spurt)nummers waaraan ze deelnam een nieuw PR vestigde met een tijd van 12.67 op de 80m en 24.62 op de 150m. Tot slot hadden we op de korte hordes twee ijzers in het vuur, Floor (13.52) en Geike (14.29), die alle 5 (!) de nummers voor hun rekening namen; dat zien de trainers graag. Bedankt voor jullie inzet, allemaal!


Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *