IR Oudenaarde: rood-zwart legioen onder de stralende zon!

OUDENAARDE | 24/06/2023 (FOTO’S 1 | FOTO’S 2 | FOTO’S 3)

Op een zonovergoten zaterdag ging onze eigen Interregiowedstrijd door. Er was, naast een schitterende algemene opkomst, ook een massale belangstelling van KASVO atleten. Onder een stralende zon verdedigden 12 kangoeroes, 38 benjamins,  42 pupillen en 21 miniemen onze clubkleuren. Fantastisch om zo’n grote rode bende te zien! Dank ook aan de vele supporters die heel veel sfeer brachten, net als aan de vele helpende handen die onmisbaar zijn op zo’n gebeuren. 

De kangoeroes werkten een meerkamp af van 30m sprint, medecinbal stoten, verspringen en een 500m loop. Alice, Ebba, Fausto, Hera, Isolde, Joselien, Kaat, Leonie, Nickolai, Oona, Oscar en Victor deden allemaal hun uiterste best. We zagen tijdens de proeven allemaal bezwete, maar lachende gezichten. Goed gedaan kangoeroes!

Benjamins Alex, Amber, Andreas, Aro, Axelle, Baptiste, Daan, Dylano, Elise, Emily, Esmée, Flor, Florian, Floris, Frances, Henri, Julian, Juliette, Kian, Lander, Loes, Lou, Louise, Lowie, Luna, Margot, Marit, Mattis, Maxime, Nate, Nathan, Nio, Roan, Rosalie, Siebe, Sien, Stella, Vonne namen deel aan een gelijkaardige meerkamp. Veertig meter sprinten, vortex werpen, hoogspringen en 600m lopen stond er voor hen op het programma. Ook hier zagen we veel bezwete en blije gezichten. Knap gedaan benjamins! 

Op het einde van de interregio kan/ben werden er stickers met de persoonlijke resultaten afgeprint en uitgedeeld tijdens een afsluitend momentje. Een groot aantal ASVO-atleetjes heeft de sticker niet afgehaald. Gelukkig doen een niet onaardig deel ervan mee aan de zomerstages: de stickers kunnen op dat moment afgehaald worden in de kantine (even informeren bij de barman of barvrouw van dienst). Ook tijdens de gewone openingsuren van de kantine kunnen de stickers afgehaald worden. Ze worden niet opgestuurd.

Iets later startten de oudere atleten. De pupillen meisjes beten de spits af met kogelstoten. Winne (2e), Noor (3e), Jitse (5e) en Louise (10e) eindigden allen in de top 10. Ilaya verbeterde haar PR met wel 70 cm en Alice stootte voor het eerst voorbij de 5m. Rani stootte in haar eerste kogelwedstrijd 4m35 ver en Amber bleef met 3m71 slechts enkele cm onder haar PR. Even later mochten de meisjes aan de bak (of bakoven) van hoogspringen. Maud W miste geen enkele hoogte tot 1m11 en eindigde zo knap als vierde. Bente en Marith volgden Mauds voorbeeld, maar hadden iets meer pogingen nodig. Ze eindigden op een mooie 5e en 6e plaats. Margot, Maïté, Marit en Odile geraakten allen over 1m04 in hun eerste hoogspringwedstrijd. Jitse en Mare verlegden dan weer hun grenzen door te durven deelnemen aan het hoogspringen en vervolgens netjes over 90cm te wippen. Wie weet lukt 97cm in een volgende wedstrijd. Tot slot volgde al het laatste nummer, de 1000m. In de snelle eerste reeks bleef Maud G (12eMaya (13e) net voor. In de 2e reeks liepen 3 KASVO meisjes een tijd samen. Eowin won na 2.5 ronde in 3:56:62. Sien werd knap 3e en eindigde zo voor Ilke (4e), die zich bijna van ronde vergiste. Lore liep in haar eerste 1000m naar 4:21:75 en Nimué verbeterde haar PR met 15 seconden tot 4:40:94. Knap gedaan meisjes!

Bij de pupillen jongens stonden dezelfde nummers op het programma. Bij het eerste nummer, het hoogspringen, eindigden 2 KASVO atleten in de top 10. Nathan (7e) sprong naar 1m20 en eindigde als zevende. Méraud wipte over 1m16 en werd 9e. Jolan en Cedric verbeterden allebei hun PR tot 1m09. Enéas slaagde erin om bij de tweede poging over 95cm te gaan en bewijst hiermee dat schrik hebben voor hoogspringen nergens voor nodig is. Voor de twijfelaars, aarzel niet om deel te nemen in een volgende wedstrijd. Bij het kogelstoten sneuvelden ook heel wat PR’s. Vooral onze eerstejaars waren goed op dreef. Karel rondde voor het eerst de kaap van 7m en werd knap 4e. Kobe en Polle stootten de kogel in hun 1e kogelwedstrijd naar respectievelijk 6m17 en 5m32. Jef en Finn verbeterden beiden hun record met meer dan 70 centimeter. Tweedejaars Han bleef met 4m74 niet ver verwijderd van zijn PR. In het laatste nummer, de 1000m, werd het een eindsprint tot op de meet tussen Leon en een atleet van Deinze. Leon finishte als tweede in een nieuw PR van 3:18:82. Wout werd mooi 6e in dezelfde reeks. In de 2e reeks ging Kas er vanaf het begin vandoor. Hij liep steeds verder weg van de rest en eindigde zo nog voor Wout in de eindstand. Lowie-Kamiel, Lukas en Jonah namen, net als Kas, voor het eerst deel aan een 1000m en finishten als 7e, 13e en 15e op een handvol seconden van elkaar. Jules verbeterde zijn PR met bijna 10 seconden terwijl Mattis minder dan 1 seconde boven zijn PR bleef. Goed zo jongens!

Bij de miniemen meisjes waren de meesten blij dat er geen 1000m op het programma stond. Alle ASVO meisjes namen deel aan de 80m. Lika vloog naar de tweede plaats in 11.24 en Geike werd 10e in een tijd van 12.01; wie weet lukt deze zomer nog een duik onder de 12 seconden. Marie-Roos (12.51) en Sienna (12.69) verbeterden allebei hun PR met enkele tienden. In het tweede nummer van de dag, het verspringen, werd Floor 6e in een nieuw PR van 3m59. Audrey verbeterde zich met 20cm tot 3m35. Bij de 150m slaagden alle Oudenaardse meisjes erin om hun PR te verbeteren. Franne liep deze afstand voor het eerst en finishte in 25.95 net na Audrey. In het laatste nummer, het speerwerpen, gooide Mauritse 7m verder dan voorheen. Haar 14m59 leverde haar een 10e plaats op in de eindstand. Eline sloopte met 13m12 voor het eerst de 13m grens. Proficiat meisjes!

Onze miniemen jongens hadden dezelfde nummers als de meisjes, maar in een andere volgorde. Bij het eerste nummer, het speerwerpen sloopten Maarten en Lars allebei de 20m grens. Ze eindigden hiermee op 13e en 14e plaats. Arnaud was met 18m29 de derde ASVO atleet op plek 18. Mathis wierp 4m verder dan ooit tevoren (14.92m). Jammer dat er geen 3e poging was, anders had er misschien nog meer ingezeten. Op het volgende nummer, de 80m, sneuvelden er ook heel wat PR’s. Gijs eindigde als 1e ASVO atleet op een 9e plek. Jaro dook voor het eerst onder de 13 seconden, terwijl Milan er slechts 4 honderdsten boven bleef. Rune stelde zijn PR met 3 tienden bij tot 13.36 en eindigde zo na Milan. Na het korte werk mochten onze jongens aan de bak voor het langere spurtwerk. Voor veel atleten was het de eerste keer dat ze deelnamen aan de 150m. Ruben bleek met 21.49 de snelste ASVO’er. Eerstejaars Cas bleef met 22.99 netjes onder de 23 seconden grens. Tot slot moesten onze jongens aan de slag in de zandbak. Ook hier werden heel wat PR’s verbeterd. Lukas sprong 20cm verder dan ooit tevoren (3m76) en ook Leandro kon zich verbeteren tot 2m70. Goed gedaan jongens!

Voor de trainers was het heel leuk om zo’n grote enthousiaste groep te begeleiden. Het was fijn om te zien hoe het stadion rood-zwart kleurde, hoe iedereen zich inzette en daarnaast ook voor elkaar supporterde. Kijken jullie net als ons al uit naar de volgende wedstrijd?!

Verslag: Hedwig Van Schaeren


Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *