Jong KASVO laat zich gelden op het PK Veldlopen!

ZOTTEGEM | 15/01/2023 (FOTO’S)

Vorige zondag, in bij wonder zonnige omstandigheden, zakten 66 jeugdige ASVO’ers af naar de Bevegemse Vijvers om het beste van zichzelf te geven. Deze keer was het vanaf pupil echter nog iets specialer, aangezien de eerste na afloop een schildje kreeg om op te spelden en zo zijn/haar overwinning te vereeuwigen op het wedstrijdtruitje. En 1 Oudenaardse jeugdatleet kaapte effectief zo eentje van de 8 voor de jeugdcategorieën weg!

Maar laat ons, traditiegetrouw, starten met de allerkleinsten. Alice, Ebba, Ilia, Joselien, Kaat en Leonie doken al vroeg het modderige parcours in om de laatste 100m op eigen tempo naar de meet te snellen. Vervolgens was het aan Fausto en Nickolai om hetzelfde te doen. Hierna schuiven we een categorie op naar de benjamins. Vanaf dan werden de categorieën opgesplitst per geboortejaar. Ook liepen zij al net iets langer zonder voorlopers, om de latere stap naar de pupillen reeds wat kleiner te maken. Bij de eerstejaars meisjes verdedigden Elise, Elouise, Emily, Lisette en Margot onze clubkleuren, terwijl bij de tweedejaars meisjes Janne en Marit hun snelle benen aanspraken. Dit deden ze allen voortreffelijk. Vervolgens was het de beurt aan de jongens. Dylano, Florian, Jules, Lander, Louis, Nio en Zayne ontbonden hun duivels in hun reeks met de mede-eerstejaars, terwijl Andreas, Flor, Lou, Lowie, Loïc en Nathan hetzelfde deden tegen de andere benjamin jongens van het geboortejaar 2014. Allemaal heel goed gedaan en bedankt voor jullie inzet, jongens en meisjes!

Over naar de pupillen meisjes nu, waar we bij de eerstejaars twee dames met pech hadden. Zo sloeg Pauline de vrijdag op training haar voet om, waardoor ze niet aan de start kon komen. Catho werkte gezond en wel de opwarming af, maar werd vanaf het startschot door pech geteisterd. Volgende keer beter! Desondanks finishten nog 8 Oudenaardse atleetjes wel, waarbij Maud als eerste over de streep kwam op een heel mooie 6e plek. Niet veel verder vinden we ook nog Bente (14e) en Maya (19e) in de top-20. Rani (28e) kon deze keer helaas de vorige dames niet volgen, maar bleef wel nog voor Estelle (40e) en Ilaya (45e). Tot slot hielden ook Lore (50e) en Evita (52e), in haar eerste wedstrijd ooit, nog enkelen achter zich. Bij de tweedejaars schoof Louise (13e) doorheen de wedstrijd mooi op, terwijl Marith (27e) ook heel tevreden mag terugkijken op haar prestatie. Hetzelfde mag gezegd worden van Ilke (41e), Mare (44e) en Nimué (46e) die heel dicht in mekaars buurt eindigden. Met Amber (53e) en Nienke (56e) waren we ook in de achterste regionen vertegenwoordigd. Nogmaals benadrukken dat plaats bij jeugdatleten niks betekent voor ons trainers, aangezien het allemaal om plezier beleven en ervaring opdoen moet draaien. En daar blonken alle dames absoluut in uit!

De pupillen jongens kunnen daar ook wat van, al was het voor Cedric een minder heuglijke dag door stevige buikklachten bij aankomst. Hij is dan helaas ook niet aan de start verschenen. Jolan (13e), Karel (15e), Jef (24e), Kobe (38e), Polle (43e) en Enéas (50e) slaagden daar wel in en voor de laatstgenoemde was het zelfs zijn eerste wedstrijd ooit. In de laatste pupillen-reeks, tweedejaars jongens, mocht een ASVO’er zelfs de overwinning vieren. Na zijn winst in Oudenaarde verzilverde Leon zijn heel goede doen met een eerste plaats en bijhorend schildje als gevolg. Niet veel verder kwam Méraud (13e) over de streep en ook Nathan (49e) liep een mooie wedstrijd met een plek in de buik van het peloton als resultaat. Good job, guys!

Bij de eerstejaars miniemen meisjes kwamen nagenoeg alle “vaste waarden” van ASVO in actie. Zo liepen Ona (35e), Sienna (40e) en Audrey (43e) de hele wedstrijd niet ver uit elkaars buurt. In haar eerste wedstrijdseizoen moet Niamh (50e) de dames nog laten voorgaan, maar ondertussen bouwt ze alsmaar meer ervaring op, dus wie weet wat dat in de toekomst nog zal geven. In de volgende reeks liepen al onze dames een constante race, ieder op haar eigen tempo. Zo eindigde Floor (13e) maar net buiten de top-10 en kon Geike (20e) haar nog net verzekeren van een top-20 notering. Eline (38e) gaf wat verderop ook alles wat er in haar tank zat, waardoor we alleen maar trots kunnen zijn op deze dames!

Waar we tot slot bij de tweedejaars miniemen jongens geen ijzers in het vuur hadden, trokken 7 Oudenaardse mannelijke eerstejaars wel hun spikes aan om het veld in te duiken. In een heel snelle race slaagde Cas (29e) er alsnog in om te finishen in de top-30, terwijl Lars (44e) en Ruben (45e) een onderlinge strijd tot op de streep voerden. Niet veel later mocht ook Arnaud (49e) zijn zak met appels in ontvangst nemen. Wat verderop vonden we met wat tijd tussen elke ASVO’er nog Rune (54e), Leandro (57e) en Jaro (59e). Bedankt voor jullie inzet en doorzettingsvermogen, boys!


Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *