Jong KASVO present op Aalsterse Indoormeeting

GENT | 11/02/2023

Afgelopen zaterdag zakten 20 KASVO-atleten af naar de Gentse Topsporthal voor de Aalsterse indoormeeting. Voor sommigen was het de eerste indoorwedstrijd, anderen kenden de Topsporthal al. Iedereen zette zijn beste beentje voor en dat verdient een verslagje van deze sportieve voormiddag.

De pupillen jongens mochten de spits afbijten met kogelstoten. Cedric en Leon maakten het spannend tot op de centimeter (5m74 vs 5m73) en eindigden in de top 10. Ook Jolan (4m38) en Finn (3m69) lieten zich gelden. Na hun laatste worp haastten de 4 jongens zich, met de kalk nog aan de handen, naar de andere kant van de zaal voor de start van de 60m. Van vermoeidheid was niets te merken want ze liepen allemaal een prima wedstrijd. Leon kon zelfs zijn PR verbeteren. Polle koos in zijn eerste indoorwedstrijd voor de 60m vlak en de 60m horden. Hierbij liep hij mooi naar 10.72 en 13.98, terwijl ook Jolan, Cedric en Leon zonder schrik over de horden ‘vlogen’.

De pupillen meisjes startten met de 60m. Noor bleef voor het eerst onder de 10 seconden terwijl Winne net iets sneller dan Bente liep (10.14 vs 10.16). Ook Estelle en Maya bleven onder de 11 seconden, terwijl Marit (11.36) haar eerste 60m ooit liep. Na afloop kwam de jury melden dat één van de meisjes net uit haar baan had gelopen. Gelukkig wilden ze dit door de vingers zien. Tip voor iedereen, kijk niet naar de atleten naast je, maar enkel voor je. Dan is de kans op deze fout veel kleiner en loop je sneller! Noor, Bente en Maya zagen we even later terug bij de zandbak. Ze sprongen, dankzij een tip van trainster Lisa, allemaal een nieuw PR. Bente was de enige die ook de 60m horden aandurfde en eindigde hierbij op een mooie 15de plaats.

Bij de miniemen jongens zagen we 4 KASVO-atleten aan de start van de 60m. Ruben nam een reuzehap uit zijn PR en eindigden hierbij net voor Lars. Ook Jaro verbeterde zich en Milan bleef bij zijn eerste wedstrijd netjes onder de 10 seconden. Knap gedaan allemaal! Even later liep Lars bij de 60m horden naar een nieuw PR van 12.29 en bewees Milan dat schrik vooraf nergens voor nodig was. Ruben nam als enige atleet deel aan het hoogspringen. Een aanvangshoogte van 1m16 was geen probleem voor hem, maar 1m31 bleek net iets te hoog vandaag. Bij het laatste nummer, de 150m, liep Lars naar zijn tweede record van de dag. Ook Jaro en Milan zetten hun beste beentje voor en ervaarden hoe lastig het was om snel in een schuine bocht te lopen.

Bij de miniemen meisjes verschenen eveneens 4 KASVO-atletes aan de start van de 60m. Zowel Ona, Audrey als Niamh verbeterden hun PR, terwijl Geike maar net boven het hare bleef. Audrey nam vervolgens deel aan het verspringen, terwijl Ona en Geike voor de 60m horden kozen. Eline nam ook die keuze en vloog over de hordes naar een nieuw PR van 12.14 en eindigde zo knap tweede in haar reeks. Zij was eveneens de snelste KASVO-atlete op de 150m. Ook Ona, Geike en Audrey liepen voor wat ze waard waren in dit moeilijke nummer.

Na afloop van de voormiddag vroegen de trainers aan de atleten welk nummer ze het leukst vonden. Voor de ene was dit de 150m, voor de andere was dit de 60m of kogel. Misschien heeft de kalkpot met dit laatste iets te maken? 🤭 Andere atleten konden dan weer niet kiezen en vonden alles even leuk. We moedigen de jeugdatleten dan ook aan om van verschillende disciplines te proeven. Sommigen hebben een voorkeur voor één discipline, anderen niet. Vaak veranderen voorkeuren echter met de tijd, dus elk seizoen eens aan alle nummers deelnemen is nooit een slecht idee. Test jij alvast tijdens het zomerseizoen uit wat jouw favoriete nummer(s) is/zijn?

Verslag: Hedwig Van Schaeren
Foto’s: Hedwig Van Schaeren & Lisa Demeulemeester