Jongens 6de in finale Beker van Vlaanderen

Het beloofde vandaag een leuke dag te worden voor onze finale, de zon was van de partij, iedereen was mooi op tijd en de jongens hadden er zin in. Zoals afgesproken konden we dan ook om 7u10 stiptrichting Tienen vertrekken en de sfeer zat er meteen in, mede door onze buschauffeur Tania!

Toen we na een vlotte rit aankwamen, zagen we dat het goed was. Een mooie piste en een goede organisatie van de plaatselijke club zorgden ervoor dat we met een gerust hart onze tent (ook letterlijk) konden opslaan. Hierna was het al direct tijd voor de traditionele openingsceremonie en gezamenlijke opwarming (met moderne beats) waar onze ASVO jongens enthousiast aan meededen. Daaruit bleek al dat onze delegatie waarschijnlijk één van de kleinste was maar zeker niet de minste want strijden zouden ze de boys en in ieder geval waren we de meest opvallende met onze mooie oranje finale T-shirt waar ze zo trots op waren.

Om 10u werd het dan bittere ernst met het eerste startschot en konden onze pupillen jongens Bo, Robbe, Thibo, Mano, Ian, Thomas, Tristan, Milos en de miniemen jongens Senne, Juul, Mateo, Thor, Leko, Frem en Briek er tegenaan gaan op de voor hun geselecteerde proeven. Na een wat moeizame start in het begin konden onze jongens tegen de middag stilaan opschuiven naar de middenmoot van de 12 ploegen en iedereen was er het er over eens als we dit konden vasthouden we heel tevreden mochten zijn en dat deden we doordat iedereen ervoor ging om dat extra puntje voor de club binnen te brengen. Zelfs op het einde van het seizoen waren er nog heel wat jongens die hun pr wisten te verbeteren en ook nog een clubrecord wisten te pakken. Met name Robbe (hoog 1.40m, evenaring) en Mateo (150m : 18.33).

Kortom net voor de aflossingen zaten we nog steeds op schema met een zesde plaats op een 3-tal puntjes van de 5de maar bij die aflossingen sloeg echter telkens bij onze laatste wissels de stress wat toe waardoor we niet meer opschoven en een prachtige, verdienstelijke zesde plaats toch voor een tevreden gevoel zorgde en dat bleek ook bij de terugrit op de bus!

Bij deze wil ik nogmaals alle atleetjes in naam van de trainers bedanken voor hun inzet & motivatie, hierbij uiteraard ook de trainers zelf (Febe, Freddy en Jan) en ook niet te vergeten de supporters/ouders voor de steun.

Beker van Vlaanderen FInale – Pupillen & Miniemen Jongens

Jeugdcoördinator ASVO
Marc

UITSLAG | EINDSTAND | KASVO-ATLETEN | FOTO’S