KASVO-Kameraad: Tess De Vriese

Vorige maand presteerde KASVO sterk op de interclubs, ondanks heel wat geblesseerden. Gelukkig staan er altijd vervangers klaar, ook al zijn die daar niet altijd helemaal op voorbereid. De topper onder de inspringers is ongetwijfeld Tess De Vriese. Als scholier hielp ze de club zowel op de interclub AC als op de interclub cadetten en scholieren aan enkele broodnodige punten. Maak hieronder kennis met deze jongedame!

Foto: Dries Lerouge

Hoe lang ben je al betrokken bij KASVO en hoe ben je bij KASVO terecht gekomen?
Van toen ik 6 jaar was. Mijn broer deed al atletiek en door Jaron heb ik atletiek leren kennen. Elk jaar was er een kennismakingsnamiddag. Hier werden allerlei spelletjes georganiseerd. Ik ben daar toen naartoe gegaan en ik vond het zo tof dat ik mij heb ingeschreven.

Wat vind je zo leuk aan de club?
De sfeer op training is mega wijs, iedereen moedigt elkaar altijd aan.

Op welke prestatie van de voorbije jaren ben je het meest trots?
Dat we (Sara, Mirte, Yitske en ik) derde zijn geworden op het Belgisch kampioenschap aflossingen. We deden mee op de 4×100. Toen we te horen kregen dat we finale mochten lopen waren we al super blij en trots en toen we dan derde werden, was de sfeer helemaal top!

Wanneer wist je dat je mee zou doen aan de interclub AC?
2 weken ervoor wist ik dat ik mee ging doen aan de 4×100. En ik denk dat ik een week op voorhand wist dat ik de 400 moest lopen. Ilse had wel al gezegd dat de kans er was dat ik ging moeten lopen aangezien er veel atleten gekwetst waren.

Op de interclub voor cadetten en scholieren ging je zelfs kogelstoten. Hoe verliep dat?
Het was al 4 jaar geleden dat ik een kogel in mijn hand had gehad dus het was even wennen. Met maar 1 training ging ik naar de wedstrijd met het gevoel: ik ga het gewoon proberen en ik wil niet laatst zijn. Uiteindelijk kon ik toch wel 2 puntjes verzamelen en werd ik dus niet laatst! 😊

Je hebt de voorbije maand de club uit de nood geholpen, maar welk nummer doe je zelf het liefst?
100 meter en 200 meter.

Wat zou je graag nog bereiken?
Gewoon mijn tijden verbeteren dit seizoen.

Welke grappige atletiek-anekdote kan je met ons delen?
Op training ben ik soms een beetje lomp, zo viel ik laatst nog over een horde bij de opwarming.

Naar welke muziek luister je graag?
Ik luister graag naar Bruno Mars en Pommelien Thijs.

Kan je ons iets over jezelf vertellen dat nog bijna niemand weet?
Naast zelf trainen, geef ik ook training aan de g-atleten en heb ik ook een reeks multimove gegeven. Onlangs heb ik hier mijn diploma voor behaald.

Kies van onderstaande zaken telkens wat je het leukst vindt?
100m of 400m
Krachttraining of techniektraining
Interclub of Belgisch Kampioenschap
– Winter of zomer
– Indoor of outdoor
Droog of regen
Hond of kat
– Sport kijken of zelf sporten
Olympische spelen of WK voetbal
Laat opblijven of vroeg opstaan
Pizza of frietjes
IJs of chocolade