Lars Meuleman en Mateo Bogaert presteren sterk op de FISEC-spelen

Klagenfurt | 22-29/07/2022

Op donderdag 21 juli vertrokken Lars Meuleman en Mateo Bogaert naar de FISEC-spelen. FISEC (Fédération Internationale Sportive de l’Enseignement Catholique) is de Internationale sportfederatie van het Katholiek Onderwijs. De FISEC-spelen kunnen gezien worden als de Spelen tussen de schoolsportfederaties voor katholieke scholen. Dit jaar vonden de Spelen in Klagenfurt, Oostenrijk plaats en dit van 22 tem 29 juli. Jongeren tussen 14 en 17 mogen hieraan deelnemen. Dit jaar was er een delegatie van Vlaanderen afgevaardigd voor atletiek, basket en volley. Hieronder vind je een verslag over deze Spelen.


Donderdagavond vertrokken Lars en Mateo naar de FISEC-spelen. De lange busrit werd nog wat langer door de file onderweg maar uiteindelijk kwam iedereen veilig aan. Zaterdag hebben ze wat losgewerkt en zijn ze met de groep gaan zwemmen in het meer, het was er dan ook 35°.  Op zondag stond de eerste kennismaking met de piste op het programma. Aan de FISEC-spelen is ook een landencompetitie verbonden.

De internationale FISEC-spelen werden een groot succes voor Lars en Mateo. De wedstrijden op zich waren een uitdaging want deze stonden in de voormiddag gepland. Zo moest Mateo om 9u in de ochtend de reeksen van de 100m afwerken. Zware regenval zorgde op sommige momenten ook voor wat moeilijkere wedstrijd omstandigheden. En naast het sportief gedeelte werkten de deelnemers in de namiddag een cultureel programma af zodat ze nooit helemaal uitgerust aan de start stonden. Maar de sfeer in de Belgische ploeg was blijkbaar zeer goed en dan kan je volop van de ervaring genieten.

Op dag 1 wist Mateo zich met de 4de tijd te plaatsen voor de finale van woensdag. Lars moest direct aan de slag op de 800m en hij pakte hier een mooie 3de plaats, de eerste medaille was binnen. Op woensdag behaalde Mateo de bronzen plak in de finale van de 100m en deed er nadien met de 4x 100m ploeg nog een bronzen medaille bij. Op donderdag moest Lars  weer aan de slag, nu op de 400m en hij werd hierin 8ste. Mateo kwam uit in de finale van de 200m en liep naar de zilveren medaille in 23″34. En nog was zijn medaillehonger niet gestild want op de gemengde Zweedse aflossing pakte hij met het Belgische team zijn 4de medaille van het tornooi, het werd brons. 

Onze Oudenaardse atleten kwamen uit in 6 proeven en scoorden hierin dus 5 medailles, we kunnen dan ook van een geslaagd tornooi spreken. Weer een ervaring rijker keerden ze op vrijdag terug naar België.  

Dikke proficiat Lars en Mateo!

Verslag door Ilse Van Nerom

Meer foto’s op https://www.instagram.com/fisec_athletics/