Last but not least: Buffalo jeugdmeeting

Hey hoi iedereen, belofte maakt schuld en bijna letterlijk aan de vooravond van het zomerseizoen kruip ik weer achter mijn schrijftafel om de laatste indoor van afgelopen winterseizoen voor u te verslaan! De aflossingen op zich werden al belicht (dit leest u hier) en nu is het eindelijk tijd aan de voorafgaande individuele proeven, waar in totaal een 25’tal jeugdige ASVO-ers in actie kwamen. Zoals altijd, laat het me gerust weten als ik me ergens schuldig zou gemaakt hebben aan een foutje. Let’s go! (FOTO’S)

Laat ons nu eens beginnen bij de miniemen jongens, al is het gewoon om het eens anders te doen deze keer. Op de 60m liep Andries in 8.45 naar een nieuw PR, Milos verbeterde zichzelf ook tot 8.66 en Marcel finishte in een tijd van 9.64, waarbij zelfs een finishfoto aan te pas diende te komen. Daarnaast ging er nog een volle seconde af van Milos zijn record op de 60m horden (11.07) en stootte Marcel de kogel elke poging wat verder om uiteindelijk 5m61 als beste prestatie neer te zetten. Bij de miniemen meisjes was het kampnummer dan weer verspringen, waarbij iedereen dicht bij hun PR eindigden of een sterke eerste prestatie ooit (volgens atletiek.nu) neerzetten. Dit laatste was op de 60m horden ook het geval bij Floor en Geike, waarbij de eerstgenoemde net onder de 13 seconden dook (12.99) en de laatstgenoemde met 13.45 ook zeker tevreden mag terugkijken op deze prestatie. Tot slot verbeterde Floor op de 60m haar record met 2 tienden tot 9.62 en mocht Lika zich de snelste Oudenaardse noemen met een straffe tijd van 9.19, terwijl Helena (9.52) en Mélusine (9.78) beiden ook duidelijk onder de 10 seconden finishten. Dit lukte Geike (10.09) en Enna (10.36) net niet, maar in de aflossing bleek dat ze zeker niet moesten onderdoen voor hun collega’s. Een dikke proficiat aan alle aanwezige miniemen!

Bij de pupillen werd er ook steeds één kampnummer gedaan, naast de 60m sprint: net zoals bij de miniemen waren de jongens op de kogelstand en de meisjes in de zandbak te vinden. Een complete kopie van het programma van de miniemen was het echter niet, want de horden keerden bij de pupillen niet terug. De verste stoot bij de Oudenaardse pupillen jongens kwam op naam van Leon, die met 5m06 tevens als enige de kaap van de 5m rondde. Al scheelde het niet veel, want ook Remi (4m93), Jaro DW (4m84) en Rune H (4m62) kwamen dicht in de buurt. Verder verzekerden Mathis (4m34) en Leandro (3m82) zich eveneens van mooie prestaties op dit nummer. Aan de 60m deden er nog wat meer clubgenoten mee, waardoor ik er iets sneller over zal gaan en enkel degenen die nog niet aan bod kwamen zal belichten. Zo was Lars die dag de snelste onder ons met een stevige tijd van 9.49, terwijl Nathan met 10.01 net niet onder de 10 seconden kon blijven, liep Han naar een mooie 10.43 en verbeterde Jarne zijn PR naar 11.47, wat 14 hondersten sneller is dan zijn vorig record! Bij de meisjes waren er 4 op de verspringstand te vinden, waarbij Sienna V als enige verder dan 3m sprong (3m11) en de andere drie meisjes ook mooie prestaties neerzetten. Zo sprongen ook Audrey (2m91), Jitse (2m74) en Mare (2m33) de ziel uit hun lijf en daar zijn we trots op! Tot slot ook hier wat meer volk aan de start van de 60m. Wederom mocht Sienna zich de beste ASVO’er noemen met een tijd onder de 10 seconden (9.89), terwijl nu ook Noor (10.34), Marith (10.38) en Franne (10.80) het gezelschap van daarnet vervoegden. Goed gedaan, pupillen!

Tot slot richt ik nog even het woord aan u, trouwe lezer, om te vermelden dat vanaf komend outdoorseizoen ik niet meer (nagenoeg) elke wedstrijd voor u zal verslaan. Aangezien dit heel tijdsintensief is en ik ook nog redelijk wat andere (club)verplichtingen heb, zal ik me beperken tot de begeleide wedstrijden (die u hier kunt raadplegen). Weet echter wel dat ik (en bij uitbreiding de rest van onze club) jullie neergezette resultaten steeds van nabij zullen blijven volgen en dat getrokken foto’s steeds naar mij mogen gemaild worden, bv. via WeTransfer, zodat ik die op de website kan zetten. Een beeld zegt immers vaak meer dan 1000 woorden! Hierbij sluit ik dit winterseizoen voor onze jeugd literair af en hoop ik dat u, net zoals mij, er veel plezier hebt aan beleefd. Tot snel!


Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *