Marie Bilo wint veldloop in Deinze

DEINZE | 21/10/2021

Heel wat KASVO atleten zakten deze middag af naar Deinze voor de veldloop in de Brielmeersen. Dé prestatie van de middag kwam op naam van Marie Bilo die bij de junioren dames de overwinning wist te behalen!

Bij de kangoeroes en benjamins stonden maar liefst 12 van onze allerjongsten aan de start. Ze legden allemaal 550m af (zijnde 1 kleine ronde). De toekomst lijkt dus zeker verzekerd!

Kangoeroes: Yenna Boulaert, Nio Van Coster
Benjamins: Louise Ronsse, Esmée Van Veirdegem, Bente Ronsse, Daan Van Lierde, Kian Serru, Jelte Vanquaethem, Jolan Langeraert, Loïc Vermeulen, Viktor Van Dale, Jef Bevernage

Bij de eerstejaars pupillen meisjes (1100m) telden we 4 vertegenwoordigers op 70 deelnemers. Marith De Boe kwam op een knappe 14e plaats als eerste KASVO’er over de finish, niet veel later gevolgd door Mare Haeck (29e), Nimué Serru (55e) en Noor Taelman (69e). Bij de tweedejaars meisjes verdedigde Ona Van Henis de rood-zwarte kleuren. Ze werd 43e op 62 deelnemers.

Bij de pupillen jongens (1100m) kenden we in totaal 9 deelnemers. Bij de eerstejaars (84 deelnemers) streden Méraud Demeulemeester en Nathan Dewaele zij aan zij tot de laatste meters. Méraud haalde het uiteindelijk als 22e net voor Nathan. Wat later kwam Louis-Gentil Bothuyne na een snelle race nog als 81e aan. Bij de tweedejaars, dat met 90 deelnemers aan de start de grootste reeks was van de dag, finishten Rune Haeck (47e), Lars Ronsse (56e), Ruben De Stoppeleire (58e) en Baziel Vermeulen (65e) netjes in de middenmoot. Jarne Casier (82e) en Leandro Pandelaere (84e) mogen ook zeker terugkijken op een mooie wedstrijd. Goed gedaan allemaal!

De miniemen legden 3 kleine ronden af, goed voor in totaal 1650m. Bij de eerstejaars meisjes (73 deelnemers) startten Floor Cosyns en Geike Baele erg snel. Na de eerste ronde kwamen ze allebei in de top-8 door. Die snelle start moesten ze wat bekopen, maar Floor wist met een mooie eindsprint nog 8e te worden. Geike deed bijna even goed en eindigde als 12e. Ook Lika Leyman liep een mooie wedstrijd en werd heel knap 40e bij haar crossdebuut (correct me if I’m wrong!) Bij de tweedejaars meisjes (42 deelnemers) startte Maud Langeraert het snelst. De andere meisjes (Mélusine Lachaert, Kiara De Smet, Ella De Paepe en Louise Van der Cruyssen) streden een wedstrijd in de wedstrijd en liepen continu in elkaars buurt. In de laatste ronde viel Maud wat terug, waardoor uiteindelijk Mélusine met een 14e plaats de snelste KASVO’er was, op de voet gevolgd door Kiara (15e), Maud (18e), Ella (19e) en Louise (21e). 5 meisjes in de eerste helft van de uitslag, wat een weelde!

Bij de eerstejaars jongens (75 deelnemers) rustte alle rood-zwarte hoop op de schoudes van Vic Huysman. Vic liep een verstandigde wedstrijd en deelde goed in. Met een 39e plaats eindigde hij maar net buiten de eerste helft. De tweedejaars jongens (50 deelnemers) sloten tenslotte het jeugdprogramma af. Matisse Demeulemeester (12e) en Mano Bogaert (13e) streden zij aan zij lang mee voor een plaats bij de beste 10. Ook Milos Dewaele (16e) en Marcel Verhaeghe (19e) finishten nog in de top-20. Andries De Boe (23e) en Tijl Vanommeslaeghe (29e) slaagden daar niet in, maar mogen zeker terugkijken op een geslaagde wedstrijd. Tenslotte liep Timo Vandercruyssen lang als laatste in de wedstrijd. Maar met een schitterende einspurt maakte hij een bijna onmogelijke achterstand nog goed om 49e te eindigen. Sterk gedaan iedereen!

Met de cadetten meisjes (55 deelnemers, 2900m) werd het tweede deel van het programma op gang geschoten. Elodie Van Rillaer liep een mooie gelijkmatige wedstrijd en kwam als 18e over de streep. Bij de jongens (60 deelnemers) eindigde Bo Meirhaeghe (30e) net binnen de eerste helft. Mauro Ceuterick had het duidelijk lastiger met het heuvelachtige parcours door de speeltuin, maar mag tevreden terugblikken op zijn veldloop. Hij werd 56e.

De volgende KASVO’er die in actie kwam was Arne Segers. Bij de scholieren jongens (31 deelnemers, 4350m) liep hij een hele puike en attente wedstrijd. Hij liet zich goed meedrijven en finishte uiteindelijk op een hele mooie 7e plaats. In dezelfde wedstrijd streden ook de masters heren 50+ om de overwinning. Patrick De Lange kwam voor het eerst terug in actie na de marathon in Brugge en sukkelde de laatste weken ook met enkele kwaaltjes. Hij werd uiteindelijk 21e.

Wat later doken de junioren (15 deelnemers), senioren (27 deelnemers) en masters (24 deelnemers) dames het veld in voor een wedstrijd over 5800m. Juniore Marie Bilo liet verstandig de snelste senior lopen en concentreerde zich op de strijd om de overwinning bij de junioren. Met haar concurrente Julie Voet liep ze lange tijd zij aan zijn maar in het slot trok Marie aan het langste eind en behaalde zo haar eerste overwinning van dit winterseizoen. Proficiat Marie! Bij de senioren maakte Evelien De Smet na enkele jaren afwezigheid haar comeback in het veld. Ze kwam als 23e over de streep. Ook nieuwkomer Ilke Dhont mist nog wat competitieritme. Ze gaf zich wel volledig en behaalde een 25e plaats.

De senioren heren kregen maar liefst 7 grote ronden ofwel 10.150m voor de kiezen geschoven. Simon Rogge en Ruben Vercouter hadden, samen met 43 anderen, wel zin in dit menu, dat ook nog gekruid werd met een regenbui halfweg de wedstrijd. Simon zoekt, amper 4 weken na de marathon van Rotterdam en enkele weken verdiende rust duidelijk nog naar de betere vorm. Hij werd 30e. Ruben, die de voorbije maanden iets te weinig op de training verscheen, startte behoudend maar rolde toch nog verschillende concurrenten op. Hij werd uiteindelijk 40e.

In de allerlaatste wedstrijd van de dag werkten de junioren (19 deelnemers) en masters (47 deelnemers) mannen 6350m af. Bij de junioren maakten Korneel Van Rillaer en Matteo Vandendriessche hun debuut in deze categorie. Ze deelden beiden hun wedstrijd mooi in en werden respectievelijk 10e en 11e. Bij de masters kwamen Tim Van Coster, Karel Huysman en Pieter Demetter terug in competitie na de marathon van Brugge. Tim had duidelijk de goede drive al te pakken en werd 18e. Karel bleef lange tijd bij Pieter in de buurt. Op het einde nam hij toch wat afstand om 41e te worden. Pieter, onze voorzitter, eindigde zelf op de 43e plaats.

Binnen twee weken heten wij iedereen van harte welkom op onze eigen veldloop in Oudenaarde!

UITSLAG KASVO-ATLETEN
FOTO’S

Verslag: Simon Rogge