Na het puzzelplezier komt het sportplezier! (BvV schifting)

ZWEVEGEM | 13/05/2023 (FOTO’S)

Zaterdag 13 mei in Zwevegem: een stralend zonnetje, 39 energieke KASVO atleten, rood-zwarte strepen op de wangen, de beer in clubtrui en veel mama’s en papa’s om te supporteren. Kortom, alles voor een geslaagde interclub. Dit jaar streden de jongens en meisjes voor het eerst samen om zoveel mogelijk punten te verzamelen. KASVO, let’s go!

Bij de pupillen jongens mochten Méraud en Nathan als eersten aan de bak in het hoogspringen. Méraud haalde hier 9 punten binnen met een sprong over 1m20 (PR). Wat later volgde Nathan zijn voorbeeld met een PR op de 80m horden (12.06) en ook eerstejaars Jolan liep een knappe wedstrijd door onder de 13 seconden te blijven. Op de 60m vervolgens stonden maar liefst 5 KASVO atleten aan de startlijn. Zowel Cedric, Tijl en Polle konden hun tijd verbeteren en ook Billy liep een mooie wedstrijd. Maar het was eerstejaars Karel die de snelste benen had en met een tijd van 9.19 de nodige punten sprokkelde. Aan vortex namen er eveneens 5 ASVO’ers deel. Wat Achilles vorige wedstrijd net niet lukte, lukte nu wel: een worp voorbij 30m. Ook Lukas V schudde een mooie worp van meer dan 25m uit zijn mouw. Baptiste wierp tevens verder dan ooit, maar verbaasde nog meer bij de 1000m door zijn PR met 20 seconden te verbeteren (3.32.74). In het kogelstoten stootte Jef voor het eerst voorbij de 5m lijn en bleef Han er slechts 11 cm onder. Knappe prestaties jongens!

De pupillen meisjes startten met vortex. Jitse wierp 6m verder dan ooit (22m87), goed voor 8 punten en een nieuw clubrecord. Maya kwam in haar eerste vortex wedstrijd tot 11m45 en Kato kon de 20m grens ruiken met een beste worp van 19m96. Wie weet volgt een verbetering van het clubrecord in de (nabije) toekomst?! Bij het kogelstoten stootte Alice 4m90 ver en als we de trainers mogen geloven, dan is het slechts een kwestie van tijd totdat ze over die 5m grens stoot. Op de 60m startte Winne als een raket en liet iedereen achter zich. Ze bleef voor het eerst onder de 10 seconden. Ook Amber en Lore liepen sneller dan ooit tevoren en waren hier erg blij mee. Op de 60m horden verlegde Marit haar grenzen. Schrik vooraf bleek nergens voor nodig! In de springnummers sprong Ilke bijna 1m20 hoog met schaarsprong en “vloog” Noor weer enkele cm verders dan voorheen. De 1000m, in de warmte, was erg spannend. Heel even leek het alsof Louise Marith zou inhalen, maar Marith bleek 1 seconde sneller en haalde zo de punten binnen. Ook Mare liep een knappe wedtrijd en deed een hele hap uit haar PR. Goed gedaan meisjes!

Over naar de miniemen. In totaal zijn er minder KASVO miniemen dan pupillen. Wat waren we blij dat we door het clubhart en de medewerking van onze oudste jeugd bij elk nummer een ASVO’er aan de start konden krijgen. Super! Vijf KASVO jongens maakten deel uit van de Oudenaardse ploeg. Voor enkele van hen was het zelfs een eerste wedstrijdervaring outdoor. Maarten sprong 3m19 ver en liep wat later de 150m in 23.44. Lukas DP combineerde als een all-rounder speerwerpen en hoogspringen en sprokkelde hierbij de nodige punten. Rune was ook erg tevreden met de verbetering van zijn PR op de 80m. Mathis liep eerst vlot 80m horden en nam later het langere loopwerk voor zijn rekening. Een nieuw PR van 3.22.41 schudde hij uit zijn benen. Wolf stootte tot slot de kogel naar 5m45 en hield, na een snelle start, knap stand op de 300m. Proficiat boys!

Acht KASVO atletes vertegenwoordigden onze meisjes miniemen. Lika testte haar snelle benen op de 80m en liep in 11.21 meteen een nieuw PR. Later deed ze dit kunstje nog eens over op de 150m. Marie-Roos bleef in haar 1e outdoor wedstrijd mooi onder de 13 seconden op de 80m. Sienna liep als eerstejaars voor het eerst een 150m (23.91) en was erg enthousiast over deze afstand. Geike nam een hap uit haar PR op de 1000m. Haar 3.37.46 leverde haar een 9e plaats en 7 punten op. Ook Eline was op recordjacht. Op de 300m liep ze voor het eerst onder de 50 seconden en bij het kogelstoten kaapte ze de 11m grens. Dit leverde haar een 2e plaats en veel punten voor de club op. Floor combineerde 60m horden en het hoogspringen. Met 1m30 sprong ze 1cm hoger dan ooit tevoren. Julie was de beste KASVO atlete in het verspringen (3m11) en combineerde dit met speerwerpen. Franne combineerde 2 werpnummers: speer en kogel. Ook zij verbeterde haar PR in het kogelstoten. Knappe prestaties van iedereen!

De laatste nummers van de dag zijn traditioneel de aflossingen. Hierbij kunnen er heel wat punten gewonnen of verloren worden. Onze pupillen meisjes eindigden 1e in hun reeks en 4e in het totaal. Bij de jongens liep “ASVO 2” slechts één seconde trager dan ASVO 1. Ook onze miniemen meisjes startten met 2 ploegen. Hierin eindigde ASVO 1 op de 6e plaats. Onze 2e ploeg werd jammer genoeg gehinderd door een atlete die in hun baan stapte. Gelukkig werden we uiteindelijk niet gediskwalificeerd, waarvoor eerst wel gevreesd werd. Onze enige miniemen jongensploeg tot slot weerde zich voor elke seconde en deden de klok stoppen na 48.04 seconden.

Na de aflossingen werden alle punten opgeteld. Onze pupillen en miniemen haalden na een dag vol atletiekplezier een mooi totaal van 239 punten en behaalden hiermee een 6e plaats. Proficiat jongens en meisjes! Zo kwalificeerden we ons voor de C-finale op zaterdag 23 september. Meer info volgt uiteraard later en in de tussentijd kijken we er al heel erg naar uit om jullie te verwelkomen op een volgende wedstrijd.

Verslag: Hedwig Van Schaeren


Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *