Onze niños schitteren tijdens weerfenomeen El Niño te Rieme

RIEME | 03/06/2023 (FOTO’S)

Nadat Emily, Daan en Lou al onze clubkleuren verdedigden bij de benjamins, kwamen vervolgens 23 ASVO pupillen en miniemen op 3 juni in actie op de snikhete atletiekpiste van AS Rieme. Voor iedereen stond er minstens 1 loop-, werp- en springnummer op het programma. De meeste atleten namen deel aan meerdere nummers, iets wat we van harte aanmoedigen.

De pupillen jongens startten met vortexwerpen. Bijna iedereen wierp verder dan ooit. Cedric eindigde met 32m92 op een knappe 4e plaats. Hij bleef zo slechts 18 cm onder het clubrecord van Méraud. Misschien zit een nieuw CR er wel in in de toekomst? Karel wierp 7m verder dan ooit tevoren en eindigde zo als zesde. Jules slaagde erin om bij zijn 1e wedstrijd netjes voorbij de 20m te gooien. Op het volgende nummer, de 60m, konden zowel Mattis en Baptiste hun tijden verbeteren. Even later startte het hoogspringen. Nathan evenaarde hierbij zijn record (1m20) en eindigde zo knap derde. Karel sprong even hoog, maar had 1 poging meer nodig en eindigde dus 5e . Jef slaagde er dan weer in om voor het eerst over 0m95 te springen. 1m02 bleek voorlopig nog te hoog gegrepen, maar zit er in de toekomst wel in. In het laatste nummer, 1000m, eindigden wel 4 van onze “kasvo boys” in de top 10. Leon kaapte na 3.23.14 een zilveren medaille weg. Wout verbeterde zich met 16 seconden en eindigde vierde, op 3 tellen van Leon. Ook Cedric en Baptiste liepen een nieuw PR en eindigden op plaats 6 en 7. De strafste prestatie kwam ongetwijfeld van Mattis. Hij liep bijna 34 seconden sneller dan ooit tevoren en bleef zo maar net boven de 4 minuten. Knappe prestaties jongens!

De pupillen meisjes startten net zoals de jongens met een werpnummer. Bij het kogelstoten sloopte Winne knap de 6m grens en slaagde Noor erin haar record te evenaren. Daarnaast stelde Mare haar record met 42cm bij tot 3m60. Op de 60m stormde Winne naar een 4e plek. Eowin liep een nieuw PR (9.71) en eindigde zo knap als tiende. Na de 60m startte direct het verspringen. Van vermoeidheid was er geen sprake, want 3 meisjes sprongen voorbij de 3m. Bente sprong wel liefst 3m31 ver en eindigde zo als 1e ASVO atlete op plaats 9. In het slotnummer verbaasde Maya iedereen, door in haar reeks heel lang op kop te lopen. Op het einde moest ze slechts 1 atleet voorbij laten gaan. Haar knappe race eindigde zo met een dik PR van 3.56.60. In de tweede reeks moest Marith “vechten” voor haar plaatsje. Ze eindigde na 3.46.98 op een knappe 9e plaats. Proficiat met jullie prestaties meisjes!

De miniemen jongens startten hun dag met verspringen. Thor nam voor het eerst deel aan deze discipline en zijn 3e poging (2m74) was de beste. Op het volgende nummer, de 80m, kon als 1e jaars Lars knap onder de 12 seconden blijven. Het speerwerpen was voor de meesten ook een nieuwe discipline. Jaro gooide in zijn eerste poging meteen 13m45 ver. Ook voor Rune was de 1e poging, exact 10m, de beste. Bij het kogelstoten stootte Lars 50cm verder dan ooit met een nieuw PR van 7m45 en een knappe 5e plaats als resultaat. In de afsluitende 1000m bleek Mathis dan weer de beste KASVO atleet. Met 3.28.04 bleef hij maar net buiten de top 10. Goed gedaan jongens!

Onze miniemen meisjes waren slechts met 3 om onze zwart-rode kleuren te vertegenwoordigen. Niet iedereen nam deel aan alle nummers. De aanvangshoogte van de lat of een pijntje aan de voet zorgden ervoor dat sommige nummers vermeden werden. Bij het eerste nummer, het hoogspringen, evenaarde Sienna haar PR van 1m07. In het volgende nummer, de 80m, werden er geen PR’s geëvenaard of verbroken. In het kogelstoten gebeurde dit wel. Audrey stootte haar kogel met 5m55 verder dan ooit tevoren en Eline stootte nog verder en slaagde erin om met 10m90 een gouden medaille te bemachtigen. Ook bij het verspringen eindigde Eline eerste ASVO atlete, voor Sienna en Audrey. In de afsluitende 1000m draaiden ze de rollen om. Audrey eindigde als 1e ASVO’er voor Eline en Sienna. Proficiat meisjes!

De volgende IR manche is deze in Oudenaarde. Ook daar staat er zowel voor pupillen als miniemen een spring-, werp- en loopnummer gepland. Eveneens kunnen de allerjongsten, onze kangoeroes en benjamins, voor het eerst ook schitteren op de eigen piste tijdens hun voorafgaandelijke wedstrijden. Inschrijven kan nog even via atletiek.nu en wij hopen uiteraard om bij deze thuiswedstrijd heel veel KASVO atleten te mogen verwelkomen! Voor degenen die twijfelen; probeer het gewoon eens. Stress is nergens voor nodig. Een thuiswedstrijd is altijd leuk: je kent de piste, de trainers helpen jou, er zijn veel vriendjes van op training en alle supporters staan als een blok achter jou. Tot dan!

Verslag: Hedwig Van Schaeren