Opleiding Kidsjurylid

Dit jaar organiseren we voor het eerst een wedstrijd voor de kangoeroes en benjamins. Daarom is het zeker wel interessant om enkel kidsjuryleden in onze rangen te hebben. Hieronder volgt een Q&A van de (waarschijnlijk) meest voorkomende vragen. Indien er nog zouden zijn, kan je mij altijd contacteren!

Wat houdt die opleiding precies in?

Je leert bij over het waarom van de nieuwe wedstrijdvorm (zie ook hier), je leert de verschillende disciplines beter kennen en je gaat leren beoordelen of een uitvoering correct of fout is. Daarnaast leren we je hoe je resultaten moet opmeten en hoe je een team medewerkers moet aansturen. Tot slot geven we ook nog tips over kindvriendelijk handelen en omgaan met onsportief gedrag van omstaanders.

Maar kom ik wel in aanmerking ervoor?

Iedereen vanaf 15 jaar kan deelnemen aan de opleiding, er is geen atletiekervaring vereist en de opleiding is ook volledig GRATIS. Of je nu een ouder bent (al dan niet van een jeugdatleet), een oudere atleet (vanaf cadet), een trainer of gewoon een sympathisant; iedereen welkom!

En moet ik dan op elke wedstrijd jureren?

Dan zou je geen ‘vrijwilliger’ zijn, hè! Natuurlijk wordt er wel verwacht dat je enkele keren per jaar paraat staat, maar in functie van jouw beschikbaarheden die je doorgeeft. Het brengt dus wel een zekere verantwoordelijkheid mee, maar denk aan al die blije jonge gezichten die het beste van zichzelf mogen geven omdat jij de organisatie mee mogelijk maakt…

Oké, waar kan ik inschrijven?

Fijn dat je onze club en vooral onze jongsten wilt helpen! Op zaterdag 29 april 2023 zal in de KASVO-kantine een opleiding tot kidsjurylid doorgaan van 14u30 tot 17u30. Lesgeefster van dienst: onze eigen trainster Mieke Seminck!

Inschrijven kan via Jury – Vlaamse Atletiekliga (www.atletiek.be/jeugd/jury) (tot 24/04/2023 voor de opleiding bij KASVO).

Wie eerder al aangaf interesse te tonen, kan definitief inschrijven.


Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *