Opleiding Kidsjurylid

Ondanks wij (dit jaar) nog geen wedstrijden voor de kangoeroes en benjamins op onze geliefde atletiekpiste organiseren, is het zeker wel interessant om enkel kidsjuryleden in onze rangen te hebben. Dan is dat al een zorg minder voor als we er wel eentje houden! Hieronder volgt een Q&A van de (waarschijnlijk) meest voorkomende vragen. Indien er nog zouden zijn, kan je mij altijd contacteren!

Wat houdt die opleiding precies in?

Je leert bij over het waarom van de nieuwe wedstrijdvorm (zie ook hier), je leert de verschillende disciplines beter kennen en je gaat leren beoordelen of een uitvoering correct of fout is. Daarnaast leren we je hoe je resultaten moet opmeten en hoe je een team medewerkers moet aansturen. Tot slot geven we ook nog tips over kindvriendelijk handelen en omgaan met onsportief gedrag van omstaanders.

Maar kom ik wel in aanmerking ervoor?

Iedereen vanaf 15 jaar kan deelnemen aan de opleiding, er is geen atletiekervaring vereist en de opleiding is ook volledig GRATIS. Of je nu een ouder bent (al dan niet van een jeugdatleet), een oudere atleet (vanaf kadet), een trainer of gewoon een sympathisant; iedereen welkom!

En moet ik dan op welke wedstrijd jureren?

Dan zou je geen ‘vrijwilliger’ zijn, hè! Natuurlijk wordt er wel verwacht dat je enkele keren per jaar paraat staat, maar in functie van jouw beschikbaarheden die je doorgeeft. Het brengt dus wel een zekere verantwoordelijkheid mee, maar denk aan al die blije jonge gezichten die het beste van zichzelf mogen geven omdat jij de organisatie mee mogelijk maakt…

Oké, waar kan ik inschrijven?

Fijn dat je onze club en vooral onze jongsten wilt helpen! Komende woensdagavond 8 juni organiseert ACME al zo’n opleiding van 19u30 tot 21u30 (Bloemestraat 36 D1, 9990 Maldegem) en daarvoor kan je hier inschrijven tot zolang de link werkt. Lukt dit moment echter niet, maar wil je wel verder op de hoogte gehouden worden van nieuwe opleidingsdata? Open dan alsnog bovenstaande link en duid die optie aan. Duizendmaal dank alvast en tot op de volgende jeugdwedstrijd!


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *