PK Aflossingen & Interregio KAAG

AALST | 27/08/2022 (FOTO’S)

Na een last-minute vierde miniemen meisje voor de korte aflossing werd onze club in elke jeugdaflossing vertegenwoordigd door 1 ploeg en bij de pupillen zelfs door 2 ploegen. Maar hoe verliep deze namiddag, waarbij de stress soms de bovenhand durft te nemen van de gezelligheid van het groepsgebeuren?

Helaas begonnen we met een valse noot, aangezien de stokwissel bij de pupillen meisjes op de 4×60 (Louise, Mare, Noor, Marith) wat mis liep. Hierdoor ze finishten met een tijd van 42″43. Dit hoort helaas bij aflossingen en kan in de toekomst alleen maar beter verlopen, mits enige training en eventuele aanpassingen. Vervolgens liepen de twee jongensploegen bij de pupillen naar de eerste en tweede plaats in hun reeks, respectievelijk in tijden van 36″44 (Mathis, Cas, Ruben, Lars) en 37″00 (Rune, Méraud, Nathan, Leon). Hiermee werden ze in totaal heel knap 5e en 7e op 19 deelnemende ploegen. Vervolgens verschenen onze miniemen dames aan de start (Geike, Britt, Maud, Floor) en ze finishten in een mooie tijd van 47″49. Hiermee nestelden ze zich in het midden van het pak. Tot slot haalde ons viertal bij de miniemen jongens (Milos, Matisse, Mano, Andries) op de 4×80 het eerste eremetaal van de dag binnen. Na stuk voor stuk goede aflossingen eindigden ze op een zucht van de overwinning in 41″67. Nog enkele leuke weetjes over dit team: Andries liep met zijn linkerhand in het gips en het team had tot een kwartier ervoor nog nooit alle wissels kunnen oefenen. Dit geeft de zilveren medaille alleen nog meer glans. Goed gedaan, allemaal!

Hierna verminderde het aantal atleten per ploeg van 4 naar 3 en werd de afstand opgetrokken naar 600 meter per loper. Deze keer konden de pupillen dames (Ona, Louise, Marith) zonder problemen hun race afleggen en in 6’26″54 finishen. Dit leverde hen een knappe 10e plaats op! Dan was het weer tijd aan 2 pupillen jongens ploegen, die deze keer niet in dezelfde reeks aantraden. Wel stond de ene ploeg (Cas, Leon, Méraud) na de eerste reeks virtueel op het podium door een straffe tijd van 5’52″95 neer te zetten en zo als derde over de eindstreep te komen. Even om in perspectief te plaatsen: gemiddeld liepen deze 2 eerste- en 1 tweedejaars boven 18km/u; doe hen dat maar eens na! Het was in spanning afwachten tot de volgende reeks, maar al gauw leek eremetaal een zekerheid. Waarom vraag je jou af? Wel, onze tweede ploeg (Lars, Ruben, Mathis) was ook aan het knallen en liep naar de overwinning in 6’10″07. Hiermee eindigden ze in totaal knap 6e en was de bronzen medaille voor de andere ploeg binnen! Vervolgens liepen de 19 miniemen jongens ploegen allemaal samen in één reeks, wat de start alleen nog maar hectischer maakte voor startloper Milos. Gelukkig verliep alles goed en liep Matisse, na de stok gekregen te hebben van Marcel, als 6e over de finish in een sterke 5’33″35. Heel even leek podium haalbaar, maar wat hebben onze jongens goed gelopen! Tot slot nog het vrouwelijke drietal bij de miniemen (Ella, Geike, Floor) die perfect in het midden eindigden na 6’10″22. Chapeau, iedereen!

Bedankt aan iedereen die het engagement heeft opgenomen op deel te nemen hieraan! Ik denk dat de aanwezigen alleen maar kunnen bevestigen dat aflossingen nog nét iets extra toevoegen aan het wedstrijdgebeuren en zeker ook de onderlinge sfeer positief beïnvloeden. Graag tot de volgende!

GENT | 28/08/2022

Lang hebben jullie niet moeten wachten, want hier ben ik alweer. Met mij waren er tijdens de voorlaatste Interregio 16 ASVO’ers (1 kangoeroe, 4 benjamins, 8 pupillen en 3 miniemen) op post om straffe prestaties neer te zetten. Hieronder kunt u een bloemlezing hiervan vinden.

In de voormiddag maakten de allerjongsten in vol ornaat de piste onveilig. Als enige Oudenaarde kangoeroe verdedigde Nio schitterend onze clubkleuren. Zo zette hij 2 nieuwe records neer, waaronder een verbetering van maar liefst 1m60 bij het vortexwerpen. Als enige meisje trok Bente haar sportkleren aan om het beste van zichzelf te geven. Zij geraakte in de zandbak dan weer verder dan ooit en wederom over die 2m grens. Daarnaast was het mannelijke geweld goed vertegenwoordigd. Zo deden Jef en Kobe alle disciplines voor het eerst, met bijgevolg automatisch 3 persoonlijke records voor allebei! Cedric geraakte tot slot ook verder dan ooit tevoren in de zandbak, dus die lijken allemaal al klaar om volgend jaar naar de pupillen te komen. Proficiat met jullie prestaties!

Bij de pupillen meisjes begon Jitse gelijk sterk door haar discus naar een nieuw PR te slingeren van 12m59 en een mooie 10 plek. Later verging het Mare beter dan ooit in de zandbak. Zo geraakte ze met 2m46 weer wat verder dan de vorige keer en met een nog meer gedurfde aanloop zal de 3m rap in zicht komen! Door een jammerlijke hapering bij Louise nog voor de wedstrijd werd wijselijk beslist om niet meer aan een discipline deel te nemen. Ook al was het met enige pijn in het hart, dan nog was het de enige juiste keuze. Spoedig herstel!

Bij de pupillen jongens zweefde Jaro over de 3m grens naar een nieuw PR van 3m16. Vervolgens finishte Lars als tweede op de 60m in een straffe 9.14 en ook Mathis verbeterde zijn record om op de 7e stek beslag te leggen (9.58). Tot slot werd er stevig gepresteerd in de discuskooi. Zo produceerde Leon technisch heel mooie worpen en ook al reflecteert zijn beste worp van 11m79 nog niet de afstand die erin zit, de trainer is alvast heel tevreden! Hetzelfde kan gezegd worden over Rune die met 10m57 anderhalve meter bij zijn PR lapte, eveneens met goede worpen. Good job!

Bij de miniemen hadden we een vrouwelijk duo en Timo, ons enig mannelijk ijzer in het vuur. Dat deerde hem echter niet om zijn record met de kogel nog wat aan te scherpen en jeetje, wat komt die 6m nu wel heel dicht in de buurt. Of het nu nog gehaald wordt of niet, de progressie is zeker aanwezig en het geregeld trainen wordt dus beloond! Wie we ook vaak op training zien, zijn onze dames Eline en Geike. Waar beide dames amper trippelden op de ongewone 150m horden, overtroffen ze werkelijk zichzelf op de hoogspringmat. Geike ging bij haar laatste poging met een schitterende sprong over 1m14 en Eline haalde zelfs een hoogte van 1m21. Voor beiden een PR en zo konden we dit druk atletiekweekend met een mooie noot beëindigen. Bedankt aan alle aanwezigen en tot volgende week voor de laatste Interregio van KRC Gent! (KAN/BEN & PUP/MIN)

PS: Zaterdag 17 (PUP) en zondag 18 september (MIN) gaat het PK Meerkamp voor de jeugd door in Deinze. Aangezien we streven naar een polyvalente ontwikkeling van onze jongste atleten hoop ik jullie dan ook talrijk te mogen begeleiden!