PK Meerkamp

DEINZE | 17-18/09/2022

Vorig weekend viel het doek over het wedstrijdseizoen van onze oudere jeugd met traditioneel het Provinciaal Kampioenschap Meerkamp. Gezien ons streven naar een polyvalente ontwikkeling van de jeugd kan en mag deze wedstrijd dan ook als een perfecte afsluiter gezien worden. 5 pupillen en 4 miniemen waren ook deze mening aangedaan en gaven respectievelijk de zaterdag en zondag het beste van zichzelf!

Bij de pupillen meisjes waren het goede vriendinnen Audrey en Sienna die onze clubkleuren verdedigden. Audrey ging meteen goed van start met 9.98 als nieuw PR op de 60m. Vervolgens sprong Sienna wederom voorbij de 3m in de zandbak en was het tijd voor een lunchmoment. Daarna verbeterden beiden hun record met de kogel (Sienna 5m51 en Audrey 5m36) om tot slot nog een 1000m te lopen. Na zo’n meerkamp valt dit nummer niet te onderschatten en is het al een mooie prestatie dat beide dames deze op tempo uitliepen. Tegelijkertijd waren de pupillen jongens ook bezig. Ook zij startten met de korte spurt, waar zowel Mathis (9.34) als Leandro (10.97) een hele brok van hun PR eraf deden. Beide heren zetten met de kogel ook een nieuw record neer, terwijl Lars wederom het projectiel verder kreeg dan de 8m lijn. Vervolgens sneuvelde op de verspringstand het derde PR van de dag voor Mathis (3m23) en ook zei eindigden met de 1000m. Leandro ging er, ondanks één van de tragere records, als een speer vandoor en leidde het peloton zo’n 200m. Daarna kwamen ze één voor één nog over hem, maar hij strandde uiteindelijk op nog geen halve seconde van zijn PR. Snel starten is dus niet per se slecht, maar misschien de volgende keer net iets minder snel; denk je niet, Leandro? Anyway, de eerste dag meerkampen zat erop met een resem aan PR’s en fijne herinneringen!

Daags nadien waren de miniemen op post, net als wederom uw trouwe verslaggever, om op zoek te gaan naar enkele nieuwe records. Bij de jongens was het enkel Timo die voor ons in actie kwam en helaas was het op enkele disciplines een net-niet dagje. Een lichtpuntje was wel het hoogspringen, waarbij hij over een hoogte van 1m10 geraakte en zo een nieuw PR vestigde. Voor ons vrouwelijk, eerstejaars trio – Eline, Geike en Floor – was het dan weer een groot succes. Zo keerde elk van hen met 3 nieuwe records huiswaarts. Waar ze allen sneller dan ooit gingen op de 80m, mede dankzij de gegeven tip voor in de blokken, had Geike met 6m02 in het kogelstoten al nog een nieuw PR op zak tegen die tijd. In de zandbak was het vervolgens tijd aan de andere twee dames, Floor (3m58) en Eline (3m31), om hun record te verbreken. Floor bleef op dit elan doorgaan om hoger te springen dan ooit met 1m25 en enkele mooie pogingen op 1m30 ook nog. Tot slot stoomden Geike (3.48.15) en Eline (4.26.48) nog naar een nieuwe besttijd op de afsluitende 1000m en zat het wedstrijdseizoen 2021-2022 erop. Proficiat aan alle wedstrijdatleten; laad nu maar even jullie batterijen op en leg jullie focus op de trainingen, zodat we komend seizoen minstens even hard kunnen knallen met z’n allen!

Hierbij ook nog even een herinnering om jullie bonusformulieren van de zomer voor 15/10/2022 in te dienen. Dit kan zowel door het ingevuld in de kantine af te geven, als het naar inne@kasvo.be of beau@kasvo.be te mailen. Voor meer info verwijs ik ook graag nog even naar het websitegedeelte hierover: https://www.kasvo.be/bonussysteem-jeugd/.


Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *