Provinciale titel voor Laure!

MALDEGEM | 16/01/2022

Het was niet warm, maar de regen bleef grotendeels uit waardoor we toch konden rekenen op uitstekend crossweer tijdens het Provinciaal Kampioenschap veldlopen in Maldegem. De verre verplaatsing schrikte onze atleten niet af. Alle categorieën konden proeven van een mooie en snelle omloop, met kort na de start meteen een zanderige bocht en een pittige heuvel. De lussen doorheen het park waren perfect geschikt voor het snellere bochtenwerk, maar op het einde van de (lange) ronde zat er nog een pittige zandstrook verstopt.

Bij de benjamins (700m) kenden we 3 vertegenwoordigers. Lou De Smet en Daan Van Lierde verdedigden onze kleuren bij de jongens, Maud Gevaert deed dat bij de meisjes.

Bij de pupillen (1400m) kenden we een grotere delegatie aan de start. Door het grote aantal deelnemers werden de eerste en tweedejaars reeksen apart gelopen. Bij de eerstejaars meisjes haalde Mare Haeck als 52e de finish. Bij de tweedejaars meisjes eindigden Sienna Vandriessche (31e) en Audrey Masureel (37e) netjes in elkaars buurt.

Bij de eerstejaars jongens stond Méraud Demeulemeester als enige KASVO’er aan de start, maar hij verdedigde onze kleuren met verve en haalde een mooie 10e plaats (op 57 finishers). Bij de tweedejaars gooiden we dan weer een heel peloton lopers in de strijd. Op 76 deelnemers waren er maar liefst 7 van KASVO. Cas Gevaert kwam als eerste rood-zwarte over de finish- op de 14e plaats, wat later gevolgd door Lars Ronsse (36e), Rune Haeck (43e), Mathis Pot (46e), Ruben De Stoppeleire (63e), Jaro De Wulf (71e) en Leandro Pandelaere (75e).

De miniemen kregen 1600m voor de kiezen geschoven. Bij de eerstejaars meisjes eindigden Geike Baele en Floor Cosyns als 19e en 20e in elkaars zog. Bij de tweedejaars meisjes haalde ook Mélusine Lachaert een 19e plaats, terwijl Ella De Paepe 27e werd. Bij de jongens kenden we alleen bij de tweedejaars jongens 2 deelnemers. Matisse Demeulemeester haalde met een mooie 13e plaats net het beste derde van de uitslag. Timo Vandercruyssen finishte als 38e.

FOTO’S

Over naar de cadetten dan. Elodie Van Rillaer startte bij de cadetten meisjes (2800m) attent voorin. Ze liep uiteindelijk naar een 12e plaats overall (35 finishers), een 7e plaats bij de eerstejaars. Bij de jongens (3200m) werd Bo Meirhaeghe 30e overall (op 57), of 16e bij de eerstejaars.

Geen KASVO-deelnemers bij de scholieren, maar bij de masters mannen (die in dezelfde wedstrijd als de scholieren lopen) kon Patrick De Lange zich opnieuw 4800m uitleven. Hij finishte als 17e master 50+ en was in zijn categorie (55+) netjes 6e.

De grootste medaillehoop koesterden we bij de junioren dames. Met Laure Bilo en Julie Van De Walle stonden twee van onze goudhaantjes aan de start. In dezelfde wedstrijd kenden we ook heel wat deelnemers bij de senioren en masters dames. In een wedstrijd over 5600m moest Laure de snelste senioren logischerwijs laten gaan, maar bij de junioren wist ze met ruim 20 seconden voorsprong de provinciale titel te behalen. Een kleine minuut later liep ook Julie Van De Walle als 3e nog naar een mooie podiumplaats! Bij de senioren werd Ine Laridon 15e, Ilke Dhont 17e en Sarah De Groote finishte als 18e. Ook bij de masters dames stonden nog 2 KASVO’ers aan de start. Bij de categorie 40+ werd Isabelle Despeghel 10e. Bij de 45+ liep Greet Verdonckt heel knap naar de derde plaats.

En dan was het tijd voor de langste wedstrijd van de dag. Over 9600m mochten drie van onze senioren heren hun kunnen tonen. Kersvers lid Michael De Raedt gaf al in de eerste ronde zijn visitekaartje af door vlot in de eerste gelederen mee te schuiven. Hij bleef een hele puike wedstrijd lopen en eindigde, ondanks een valpartij, op een hele sterke 12e plaats. Van een binnenkomer gesproken! Simon Rogge vond eindelijk een parcours dat hem beter paste. Door de zware trainingsarbeid ontbrak het wat aan frisheid, dus hij moest vrede nemen met de 21e plaats. Mathias De Groote zag zijn variabele trainingsarbeid resulteren in een 27e plaats.

Drie masters mannen verdedigden nadien onze kleuren over 6400m. Brechtel Wancour kwam het sterkst voor de dag als 7e bij de de M35 (en dat daags na een oriëntatieloop van 27km). Karel Huysman bewees nog eens dat hij zich op de weg meer in zijn sas voelt en werd 16e bij de M40. Onze voorzitter Pieter Demetter werd 12e bij de M45. Hij kampte de week voordien nog met een lichte blessure (opgelopen tijdens onze testcross).

In de laatste wedstrijd van de dag, de korte cross bij de mannen (2800m) werden Dieter Robbens (eindelijk terug na heel veel blessureleed) en Marc Wijnand respectievelijk 28e en 31e.

Laure Bilo en Julie Van De Walle bevolkten het podium van het PK veldlopen bij de junioren dames!
Greet Verdonckt behaalde brons in de categorie masters W45!