‘Ratte’-rap in Ronse!

RONSE | 29/01/2023

Afgelopen zondag ging de laatste begeleide cross van het seizoen door. 55 jeugdatleten vonden hun weg naar Ronse en genoten van een parcours op maat van echte crossers: gras, modder, bergjes, plassen en een stuk Finse piste. Voor elk wat wils dus!

De kangoeroes meisjes mochten de spits afbijten voor hun ronde van 610m. Een mooi rondje met een pittige helling en een lange eindsprint. Onze KASVO meisjes deden dit stuk voor stuk prima! Joselien kwam als eerste Oudenaardse atlete over de finish, iets later gevolgd door Isolde. Leonie en Ebba kwamen even later moe maar voldaan over de eindmeet. Hierna was het de beurt aan de kangoeroes jongens, die eerst hadden gesupporterd voor de meisjes en het graag even goed wilden doen. Fausto kwam als eerste van beiden over de meet, wat later gevolgd door Nickolai. Proficiat, kangoeroes!

Even later startten de benjamins. Zij liepen 740m en kregen twee hellingen voorgeschoteld. Na de tweede helling wachtten de voorlopers tot alle meisjes samen waren en zo zetten Frances, Juliette, Elise, Margot en Emily gelijktijdig hun eindsprint in. Ze liepen als echte crossers en met de nodige modderspatten over de finish. Bij de benjamins jongens stonden maar liefst 10 rood-zwarte KASVO truitjes aan de startlijn. De eerste berg was ondertussen al een modderberg geworden, maar dat deerde de jongens duidelijk niet. De voorlopers hielpen atleten die uitgleden en wachtten ook nu tot alle jongens op de tweede helling stonden. Dylano, Florian, Nio, Kian, Maxime, Henri, Lander, Roan, Nate en Lou liepen dus, net zoals de meisjes, een ‘massasprint’ op de Finse piste en deden dit prima!

Vervolgens was het de beurt aan de pupillen voor hun cross van 1260m. Zij mochten de tweede hellingen vervangen door twee korte ronden. Met een stevige klim, een stuk zompige weide en wat Finse piste kwamen ook zij zeker aan hun trekken. Ook hier liepen eerste- en tweedejaars samen, waardoor het niet meteen opviel dat Bente het brons had weggekaapt bij de eerstejaars, op tien tellen gevolgd door Rani die heel knap 4e werd. Pauline (13e) liep wat weg van Ilaya (14e), terwijl Lore (16e) en Evita (17e) bijna gelijktijdig finishten. Ook bij de tweedejaars finishten 2 KASVO meisjes in de top-10: Marith en Ilke liepen mooi naar plaatsen 6 en 9. Margot volgde even later op een 12e plek. Nimué en Mare waren aan elkaar gewaagd en finishten uiteindelijk als 18e en 19e. Even later kwamen ook Nienke (23e) en Amber (25e) aan. Knappe wedstrijd, dames!

Bij de jongens nam tweedejaars Méraud de kop van de wedstrijd na de stevige klim en bouwde zijn voorsprong geleidelijk uit. Op het einde had hij zelfs de tijd om bewust te genieten van zijn overwinning! Niet veel later kwamen er nog veel Oudenaardse atleten toe, waarbij Wout bij de eerstejaars heel knap 3e werd. Wat later kon Cedric (6e) nog net Jef (7e) voorblijven. Jolan vervolledigde heel mooi de top-10 bij de eerstejaars, terwijl Enéas in zijn tweede cross ooit naar de 24e plek snelde. Tussen al dit geweld uit geboortejaar 2013 eindigden ook onze andere KASVO’ers van 2012. Tijl (10e) en Baptiste (12e) finishten dicht in elkaars buurt en ook op Lowie-Kamil (15e) moesten we niet lang wachten. Wat een prestaties en vooral teamsfeer, jongens!

De miniemen zagen dat er al spikes waren blijven vastzitten in de modder. Ze besloten om hun veters extra hard te strikken voor de start van hun cross 1500m. Floor (9e) en Eline (12e) waren de enige meisjes die het pittig parcours trotseerden en zo onze clubkleuren met glans verdedigden. De jongens waren talrijker vertegenwoordigd. Cas (5e) was de beste modderduivel. Lars en Mathis bleven ongeveer bij elkaar lopen en finishten op plaats 10 en 11. Ruben volgde even later als 15e. Ook Kobe (19), Jaro (20) en Rune eindigden in elkaars buurt, wat later gevolgd door Leandro (23), Thor (24) en Milan (25). Chapeau, jongens en meisjes!

Proficiat aan alle jeugdatleten voor jullie inzet en doorzettingsvermogen op dit zware parcours. Als begeleiders was het fijn om te zien hoe jullie elkaar hielpen, doorzetten als het lastig was en supporterden voor andere atleten. Deze zaken zijn immers veel belangrijker dan de plaats waarop je eindigt bij de jeugdreeksen, dus let’s have fun and see you next time!

Verslag: Hedwig Van Schaeren & Beau Le Compte

Hieronder kan je nog een oplijsting vinden van de Oudenaardse podiumplekken bij de oudere reeksen:

🥉 Mélusine Lachaert cadetten meisjes)
🥉 Laurens Vandewattyne (cadetten jongens) – foto hierboven

🥇 Arne Segers (scholieren jongens)
🥈 Astrid Meuleman (scholieren meisjes)
🥉 Senne Ketsman (scholieren jongens)

🥇 Flore De Schepper (junioren vrouwen)

🥈 Michaël De Raedt (senioren mannen)
🥉 Evelien De Smet (senioren vrouwen)

🥇 Greet Verdonckt (masters vrouwen)