Recap april

Op deze Dag van de Arbeid maak ik er werk van om de afgelopen 2 Interregiomanches te belichten in een artikeltje. Wegens drukte in mijn persoonlijk leven was ik hier nog niet toe gekomen, maar zo zie je maar dat uitstel zeker niet altijd afstel betekent! Veel leesplezier en hopelijk zien we jou in mei onze clubkleuren verdedigen op de Interregio in Aalter (KAN-BEN & PUP-MIN), de Beker van Vlaanderen in Zwevegem (PUP-MIN) of het Provinciaal Kampioenschap in Lebbeke (PUP-MIN).


Interregio Deinze (01/04/2023)

Op deze dag was het weer allesbehalve een grap en viel er voldoende regen uit de grijze hemel om een hele school aan Aprilvissen in te laten zwemmen. Desalniettemin trokken 7 KAN-BEN en 21 PUP-MIN hun ASVO-wedstrijdkledij aan om het beste van zichzelf te geven. Nickolai was de enige Oudenaardse kangoeroe die zich in de debatten mengde en deed dit voortreffelijk op zijn allereerste outdoormeeting ooit. Bij de benjamins zaten al onze ijzers in het vuur in dezelfde groep, wat uiteraard extra fijn is. Amber, Daan, Lander, Lou, Margot en Vonne werkten eerst het stoten en de hindernisloop af, alvorens af te sluiten met het verspringen en de teamestafette. Voor iedereen, behalve Lander, betekende dit ook de vuurdoop in outdoormeetings en hopelijk blijft het niet bij die ene keer. Goed gedaan, allemaal!

Bij de pupillen meisjes sprong Louise een heel constante wedstrijd in de zandbak met als beste prestatie 3m01 en won ze haar reeks in de 60m door met 9.56 een nieuw PR te lopen. Met de vortex geraakte Jitse het verst van onze Oudenaardse jongedames (16m52) en Mare eindigde voor haar in het eindklassement door aan alle nummers deel te nemen (432p). Bij de pupillen jongens haalden onze protégés een heel hoog niveau in het vortexwerpen en op de korte spurt liep zowel Leon (9.43) als Jef (10.29) een nieuw persoonlijk record. Ook in het verspringen slaagde laatstgenoemde erin om zijn PR te verbeteren (3m20), terwijl Karel met 3m12 precies even ver sprong als Méraud en hij zo bij zijn eerste keer in de zandbak meteen de kaap van 3m kon ronden. Op de afsluitende 1000m gaven Tijl (3.51.74) en Baptiste (3.52.55) nog geen seconde toe op elkaar en dat elk in een andere reeks. Mooie prestaties, allen!

Tot slot bij de miniemen liepen meisjes Eline (12.32) en Geike (12.58) naar een nieuw record op de 80m, terwijl Audrey op haar eerste 80m ooit met 12.82 meteen onder de 13 seconden wist te blijven. Ook tijdens het hoogspringen sneuvelden veel PR’s. Zowel Floor (1m29), Sienna en Franne (beiden 1m07) zweefden hoger dan ooit. Tot slot won Eline nog het kogelstoten met 9m95. Bij de miniemen jongens dook Ruben tijdens zijn debuut op de 80m met 11.72 meteen onder de 12 seconden, terwijl Rune met 13.08 maar net boven de 13 seconden bleef. Vervolgens strandde Mathis met een beste van 4m98 in het kogelstoten maar op enkele centimeters van de 5m grens, terwijl Leandro in de zandbak verder dan ooit tevoren geraakte (2m61) en Barend met 1m12 meteen etaleerde dat hoogspringen een kolfje naar zijn hand is. Bedankt voor al jullie enthousiasme en inzet!


Interregio Maldegem (22/04/2023)

In het PK-weekend van de oudere atleten, trad op zaterdag Kian als enige KAN-BEN van onze club aan en zakten 17 PUP-MIN af naar Maldegem om hun beste beentje voor te zetten. Bij de pupillen meisjes wierpen Noor (17m16) en Marith (17m05) allebei een heel eind met de vortex, waarna Louise (9.51) en Nimué (11.14) sneller de finish bereikten na 60m dan ooit tevoren. Tijdens die korte spurt dook Maud (9.90) wederom onder de 10 seconden en iets later kwam Bente in het hoogspringen tot een nieuw PR van 1m11. Tot slot nog een speciale vermelding voor Nienke, die wederom probeerde de openingshoogte te overschrijden bij hoog. Hoewel het niet lukte, geloven de trainers er volop in dat dit maar een kwestie van tijd is en ze hierin later dit seizoen wel zal slagen! Bij de pupillen jongens had Jef wat pech in de zandbak met 2 nulsprongen en Nathan (10.20) had uiteindelijk een fotofinish nodig om te zien of hij nu voor of achter Miel van KAAG was, of niet. Spanning alom! In diezelfde korte spurt snelde Leon weer naar een heel mooie tijd (9.49) en in het kogelstoten vloog Méraud zijn kogel met 5m65 verder dan ooit. Straffe prestaties, pupillen!

Bij de miniemen meisjes kwam van onze club enkel Eline in actie, maar dat deerde haar niet om de tweede plek weg te kapen in het discuswerpen (19m25) en op beide spurtnummers een PR te lopen, waarbij ze op de 300m (51.16) zelfs meer dan 5 seconden van haar vorige record deed! Bij de miniemen jongens tot slot wist Rune nu wel onder de 13 seconden te duiken op zijn 80m (12.99) en Jaro V slingerde zijn discus, na een eerste nulpoging, naar een mooie 17m05. Op zijn debuut op de 300m had Jaro DW het best lastig – wat meer dan te begrijpen valt op zo’n intens nummer – terwijl Lars met 50.32 zich nog net de snelste Oudenaardse atleet van de dag mocht noemen. Hopelijk kijken alle deelnemers tevreden terug op hun deelname, want de trainers zijn alleszins heel trots op jullie!