START TO RUN VOORJAAR 2022: van 0 tot 5 km in 10 weken

In april 2022 ben ik gestart met Start to Run onder begeleiding van Geert.

Na heel wat jaren geen sport meer te hebben gedaan, besliste ik om de draad weer op te nemen.  Onze kinderen hebben ook verschillende hobby’s.

Onze zoon is eveneens aangesloten bij KASVO.  Hij doet al jaren aan atletiek.

Het toeval wil dat de Start to Run sessies gelijk lopen met de training van onze zoon en de training van onze dochter.  Ik had dus eigenlijk geen excuus meer om ook niet wat aan sport te doen.  Het leek een goed idee om de draad van het sporten weer op te nemen, de motivatie was er.

Aan een eerste kennismaking met de andere atleten en onze eerste keer lopen in groep onder begeleiding van Geert, hield ik een goed gevoel over. De groep bestond uit een mix van dames en heren, elk had zijn eigen motivatie om te starten.  Er werd langzaam opgebouwd, elke keer kwamen er een aantal minuten lopen bij en verminderde de tijd van het wandelen tussendoor.  Door de manier van aanpakken, de groep en de toffe begeleiding van Geert, heb ik ook mijn vrouw overtuigd om mee te beginnen lopen.  Iedereen van de groep was gemotiveerd de 5 km te halen, temeer Geert beloofde een aperitief te betalen wanneer iedereen de 5 km haalde.  Voor sommigen was er een extra motivatie: er zouden op het einde van de sessie frietjes gegeten worden 🙂. 

We gingen dus onder ons twee gaan lopen terwijl onze kids ook aan het sporten waren, hoe tof is dat.  We liepen op woensdag en vrijdag met de groep.  Op zondag liepen we individueel of ook soms in groep op de piste.  De klik met de groep was er wel.  Iedereen in de groep vond wel iemand waarmee hij/zij hetzelfde tempo kon lopen en wat kon praten.

Ook gaf Geert ons de nodige uitleg qua schoeisel wat later geen overbodige uitleg bleek te zijn.  Doordat het lopen vlot ging, begon ik ook meer te lopen. Ik ging al eens met onze zoon extra lopen waardoor ik last kreeg van een kwetsuur.  Een paar lessen aan de kant blijven was de boodschap.  Geert had gelijk…  Schoenen zijn belangrijk, niet enkel het kleur…  Op aanraden van Geert een meting laten uitvoeren en goede schoenen gekocht.

Uiteindelijk was het moment aangebroken om de 5 km te lopen.  Iedereen van de groep haalde de 5 km.  We werden ook aangemoedigd door een paar ervaren joggers van de club die een eindje meeliepen.  Er was wel een domper op de vreugde dat iedereen de 5 km gehaald had…..  De frituur bleek die dag gesloten…. 🙁 .

Na het behalen van de 5 km hebben we met een paar atleten een WhatsApp groepje opgericht.  We spreken geregeld samen af om eens te gaan lopen samen.

Voor het overige kan ik (ik denk niet alleen ik, de rest ook) Geert alleen maar bedanken voor zijn engagement, de motivatie, zijn uitleg, …  Dankzij hem hebben zowel ikzelf als mijn vrouw de motivatie gevonden om te lopen en te blijven lopen.  Wij lopen nu driemaal per week vlot de 5 km per keer of soms meer.  Wij kijken ernaar uit om van 5 km naar 10 km te gaan en ons aan te sluiten bij de joggers.  Geregeld schrijven wij ons ook in voor stadslopen of iets dergelijks met ons gezin, zo doen we aan sport met z’n allen.  Ons doel is om volgend jaar te gaan voor de 10 miles..

Ook willen mijn vrouw en ikzelf de andere atleten bedanken voor de korte maar leuke tijd samen.  Jullie haalden allemaal de 5 km, voor ons zijn jullie een voor een toppers!  En we zouden zeggen, blijven lopen!!

Vriendelijke groeten,

Kim en Audrey